Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Analiza pietei de ciment, aditivi, betoane si agregate pe anul 2011

Analiza pietei de ciment, aditivi, betoane si agregate pe anul 2011
Analiza pietei de ciment, aditivi, betoane si agregate pe anul 2011
PDF, 6 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: MATERIALE DE CONSTRUCTII
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Camelia Pantel
Data actualizare: 31 mai 2011
Sumar: click aici
Stabilizare pe pietele de ciment, agregate, betoane si aditivi
Cererea interna de ciment, agregate, betoane si aditivi specifici a continuat sa se situeze pe un trend descendent in 2010, pentru anul in curs fiind estimata o stagnare a vanzarilor din domeniu la nivelul anului anterior. Productia de ciment din Romania a scazut, anul trecut, cu 11% fata de nivelul din 2009, pana la 6,92 milioane de tone, potrivit datelor CIROM. Vanzarile interne s-au diminuat cu 12%, la 6,85 milioane de tone, in timp ce exporturile au totalizat 9.800 de tone, cu 200% mai mult fata de anul anterior, din cauza faptului ca raportarea s-a realizat la o perioada in care consumul international de ciment s-a aflat la un nivel minim. In opinia oficialilor CIROM, livrarile au fost influentate, in principal, de continuarea contractiei pietei constructiilor in 2010 (-14,4%, ca serie ajustata). Reducerea cererii interne a determinat, totodata, un regres al vanzarilor realizate de subsidiarele principalilor furnizori din tara noastra - Holcim (Elvetia), Lafarge (Franta) si HeidelbergCement (Germania) - care au anuntat scaderi ale incasarilor de pana la 20%. Totodata, anul trecut, a fost consemnata o reducere a preturilor de comercializare a cimentului si clincherului de aproximativ 10%. Consumul de ciment din Romania ar putea ajunge, in 2015, la 423 de kilograme pe locuitor, urmand a creste cu 27,4% fata de cele 332 kg /locuitor inregistrate anul trecut, potrivit informatiilor atestate de CIROM. Totusi, cererea se va situa sub nivelul din perioada 2007-2008 (cand s-au consemnat comenzi /locuitor de 461 kg, respectiv 517 kg), iar pentru a atinge media europeana, consumul actual ar trebui dublat.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor companiilor: Holcim, Lafarge Ciment, Carpatcement Holding, Arcada Con, RAI 88 Impex, RFD Spedition, Sika, Tino Beton, Aversrom, Cementoli, Conmix Trust Proiect, MC-Bauchemie, Iridex Group Plastic, Pro Aditiv, HSH Chemie, Schomburg si altele. Totodata, sunt disponibile informatii furnizate de Patronatul din Industria Cimentului si altor Produse Minerale pentru Constructii (CIROM).
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de ciment, aditivi, betoane si agregate va fi disponibila in trimestrul al doilea din 2012.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ALLBIMhiltiABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
rigips
CONCEPT STRUCTURE
noark
Acvatot 2019
Ubitech
CDS
theda mar
ness project
ERBASU CONSTRUCT
viarom
leviatan
strabag nivel 1
MAKITA
concelex
FRONTALE
quadratum

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander