Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Analiza pietei de constructii pe anul 2012

Analiza pietei de constructii pe anul 2012
Analiza pietei de constructii pe anul 2012
PDF, 6 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: ASCENSOARE & SCARI RULANTE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
Data actualizare: 02 mai 2012
Sumar: click aici
Perspective incerte de crestere a sectorului constructiilor
Piata autohtona a constructiilor se va stabiliza in perioada urmatoare (potrivit opiniilor reprezentantilor companiilor din domeniu), atat furnizorii de sisteme, cat si antreprenorii specializati estimand majorari usoare ale cifrelor de afaceri din 2012. Totusi, sectorul constructiilor se afla si la inceputul acestui an intr-o situatie dificila, mentinandu-se problemele intampinate in perioada recesiunii, respectiv nivelul redus al cererii, scaderea volumului investitiilor straine directe si guvernamentale, precum si accesul limitat la imprumuturi bancare. Astfel, perspectivele pe termen scurt raman incerte, o revigorare usoara in domeniu fiind posibila numai in conditiile unei stabilizari a pietei rezidentiale si intensificarii programelor de investitii in infrastructura si reabilitare termica, sustinute din fonduri bugetare. Un impuls in sector va fi dat - in perioada urmatoare - si de proiectele realizate din fonduri europene, care vor constitui si in 2012 principala sursa de finantare. Stabilizarea domeniului constructiilor, cel putin in lunile urmatoare, este confirmata si de studiile de conjunctura publicate de Institutul National de Statistica (INS) si de Banca Nationala a Romaniei (BNR), potrivit carora productia din domeniu va stagna, in timp ce va fi consemnata o usoara scadere a stocurilor de contracte si comenzi. Totodata, directorii executivi ai companiilor de constructii chestionati de cele doua institutii preconizeaza o reducere moderata a numarului de angajati din sector si o crestere usoara a preturilor. In ansamblu, activitatea din sectorul de constructii fluctueaza in functie de impactul crizei asupra economiei si este influentata de orice decizie guvernamentala sau stabilita la nivel european. Astfel, climatul economic fragil si variabil, coroborat cu modificarile legislative nationale, reglementarile europene, dinamica numarului de comenzi si costurile materiilor prime explica sporirea numarului de incidente de plata din ultimii trei ani. Mai mult, specialistii in problematica macroeconomica sunt de parere ca exista sanse minime ca economia Romaniei sa revina la rate de crestere de 4%-5% in anii urmatori, astfel incat va fi necesara interventia statului prin masuri pentru sprijinirea companiilor locale. De asemenea, expertii in economie recomanda autoritatilor centrale sa ofere facilitati pentru mediul de afaceri (preponderent pentru societatile exportatoare) si sa infiinteze o banca comerciala puternica, avand capital majoritar autohton, concomitent cu incurajarea unei politici usor nationaliste, aplicata pe toate planurile.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul publicatiei TOP-Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata din domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii cu privire la evolutia pietei de constructii, in general si a domeniului furnizarii materialelor specifice, in particular, fiind evidentiate urmatoarele segmente: adezivi si mortare uscate, lacuri si vopsele, ciment, agregate, betoane si aditivi, sisteme de izolare, placi ceramice (gresie si faianta), materiale pentru zidarie (caramida si BCA), scule electrice, utilaje pentru constructii, sisteme de acoperis, materiale pentru executia de hale, produse folosite la instalatii electrice etc.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de constructii va fi disponibila in trimestrul al doilea din 2013.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
RAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
viarom
rigips
leviatan
Ubitech
EDIT-Structural
strabag nivel 1
Acvatot 2019
ness project
theda mar
concelex
ERBASU CONSTRUCT
CDS
noark
quadratum
siniat

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
econet
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander