Agenda Constructiilor
Marti, 16 Aprilie 2024
hilti
Home - CONSTRUCTII & INSTALATII - Analiza pietei de sisteme de invelitori pentru acoperisuri pe anul 2022

Analiza pietei de sisteme de invelitori pentru acoperisuri pe anul 2022
Analiza pietei de sisteme de invelitori pentru acoperisuri pe anul 2022
PDF, 3 pag A4
Pret: 18 ( 48 ) EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: CONSTRUCTII & INSTALATII
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
Data actualizare: 20 sep 2022
Sumar: click aici
Stabilizare pe segmentul acoperisurilor in 2022, la circa 300 milioane euro
Piata locala de invelitori pentru cladiri a ajuns, in 2021, la aproape 315 milioane de euro, potrivit datelor operatorilor din domeniu, inregistrand o crestere de 25% fata de nivelul de circa 250 milioane de euro din 2020. Contextul economic a dus la majorarea costurilor de productie in toate sectoarele de materiale de constructii, astfel ca, desi consumul de materiale pentru acoperisuri a crescut nesemnificativ, cu putin peste un procent, piata de acoperisuri a depasit in 2021 valoarea din 2020 cu peste 25%. In continuare, inflatia generalizata, criza energetica si situatia geopolitica complicata pot altera semnificativ evolutia puterii de cumparare si a cererii de sisteme pentru acoperisuri, pe plan local. Evolutia preturilor din 2022 fata de 2021 va genera, in mod cert, o crestere a valorii pietei de acoperisuri, insa, in ceea ce priveste cantitatea (mp de acoperis) producatorii estimeaza o stagnare in 2022. Invelitorile metalice s-au mentinut in preferintele beneficiarilor, cu o cota de piata de circa 70%, depasind 220 de milioane de euro anul trecut. In 2022, chiar daca s-au inregistrat majorari semnificative ale preturilor materiilor prime, cererea de sisteme de invelitori metalice se afla la un nivel similar celui din 2021, renovarile generand 60%-70% din total, in primele opt luni ale anului in curs.
Dupa o crestere generalizata a preturilor materialelor de constructii in ultimii doi ani, in luna septembrie 2022 producatorii remarca o stabilizare a acestora. Reactia populatiei la inflatie, generata de scaderea puterii de cumparare si incertitudinile legate de traversarea acestei ierni, reprezinta principalele impedimente pentru dezvoltarea pietei de acoperisuri.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor celor mai importante companii active pe piata sistemelor pentru acoperisuri si invelitori.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de sisteme pentru acoperisuri si invelitori va fi disponibila in trimestrul al treilea din 2023.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
SISECAMALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
Ubitech
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
rigips
Acvatot 2019
strabag nivel 1
MAKITA
EDIT-Structural
ness project
ERBASU CONSTRUCT
siniat
leviatan
noark
CDS
concelex

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
top 500
top 500
ROGBC 2016
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander