Agenda Constructiilor
Marti, 28 Mai 2024
STIHL
Home - TAMPLARIE & FATADE - Analiza pietei de sisteme de umbrire si protectie solara pe anul 2022

Analiza pietei de sisteme de umbrire si protectie solara pe anul 2022
Analiza pietei de sisteme de umbrire si protectie solara pe anul 2022
PDF, 6 pag A4
Pret: 18 ( 48 ) EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: UMBRIRE & PROTECTIE SOLARA
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 11 aug 2022
Sumar: click aici
Sectorul sistemelor de umbrire, impulsionat de schimbarile climatice
Segmentul de piata al sistemelor de umbrire, influentat, in general, pozitiv de factorul sezonier, dar mai ales de schimbarile climatice tot mai vizibile, se afla in stransa legatura cu dinamica sectorului de constructii, care a evoluat peste asteptari, mai ales ca, in 2021, in pofida crizei sanitare, scaderea pe seria bruta (de -0,6%) a indicelui de volum al productiei in constructii, dupa ce in precedentele 12 luni s-a constatat o crestere de +1,1%, a marcat o stabilizare si, inclusiv pe fondul cresterii indicelui de cost in constructii, a insemnat continuarea perioadei de recuperare dupa recesiunea statistica. Interesant este insa faptul ca, in pofida declansarii si continuarii pandemiei globale de Covid-19, situatie atipica si coroborata, mai nou, cu razboiul din Ucraina, primele 5 luni ale anului in curs au insemnat o perioada in care activitatea de constructii din Romania s-a derulat cu mult peste asteptari (indicele productiei sporind cu o cota estimata de +3,2%, pe seria bruta, fata de intervalul similar din 2021, iar cresterea pentru sectorul de cladiri rezidentiale a fost de +6,6%, respectiv de +16,2% la cele nerezidentiale), astfel incat companiile din domeniul sistemelor parasolare beneficiaza de premise optime in ceea ce priveste derularea afacerilor in acest an.
Pe piata autohtona a elementelor parasolare, dependenta de puterea de cumparare a populatiei, in pofida trendului ascendent remarcat in ultimii ani (mai ales pentru parametrul ce consemneaza cheltuielile sau investitiile gospodariilor), cererea continua sa fie polarizata fie pe achizitia unor produse cu performante deosebite si design atragator, fie pe instalarea de rulouri, jaluzele, obloane etc. din categoria economica, avand preturi reduse si calitate pe masura. Cu toate acestea, consultand declaratiile managerilor unor companii specializate ce au decis sa participe la conturarea analizei pietei sistemelor de umbrire din acest an, rezulta ca, in 2022, s-a remarcat o consolidare a tendintelor semnalate ca noutate in anul 2021, in ceea ce priveste cererea, astfel incat, de aceasta data, intr-un ritm mai accelerat fata de anul trecut, sortimentele din categoria premium, cu o calitate si preturi adecvate acesteia, devin tot mai acceptate de beneficiari, mai ales intrucat acestea asigura protectie sporita, o cerinta lesne de inteles in contextul actualei crize sanitare, coroborate cu efectele fie si psihologice, dar deloc de neglijat, ale conflictului din Ucraina. Aceeasi situatie se consemneaza de altfel si pe pietele dezvoltate din alte tari ale Uniunii Europene, spre care s-a indreptat, in ultimii sapte ani, atentia managerilor multor firme specializate.
Dupa analiza succinta a pietei si cateva concluzii privind posibilitatile de dezvoltare a companiilor din domeniu in perioada urmatoare, analiza continua cu opinii ale managerilor unor firme specializate, precum Warema, Cherubini, BBB Invest, Euro-Dan, Ferotech Distribution, Hamat Impex, Jadex Trading, Kronlux FM, MCA Grup, Smart Fenster, Tentrom Paradise si Vanvest International.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Fereastra la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor celor mai importante companii din domeniu.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de sisteme de umbrire si protectie solara va fi disponibila in trimestrul al treilea din 2023.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ALLBIMSISECAMhiltiABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
konsent
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
Ubitech
viarom
ness project
MAKITA
strabag nivel 1
rigips
noark
siniat
concelex
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
theda mar
quadratum

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander