Agenda Constructiilor
Vineri, 14 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Analiza pietei de sisteme pentru acoperisuri si invelitori pe anul 2012

Analiza pietei de sisteme pentru acoperisuri si invelitori pe anul 2012
Analiza pietei de sisteme pentru acoperisuri si invelitori pe anul 2012
PDF, 4 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: ASCENSOARE & SCARI RULANTE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
Data actualizare: 05 oct 2012
Sumar: click aici
Stabilizare a sectorului de sisteme pentru acoperisuri
Piata autohtona a sistemelor pentru acoperisuri s-a situat, anul trecut, la 125 milioane de euro, in crestere cu 10% potrivit celor mai recente date disponibile pe piata, pentru anul in curs estimandu-se, cel mai probabil, o mentinere valorica a segmentului sau cel mult o crestere usoara, de maximum 5%. Ponderea invelitorilor metalice s-a majorat de la 51% in 2010 la 55% anul trecut, furnizorii locali de tigla metalica evaluand domeniul la aproximativ 70 milioane de euro, in crestere cu 6% fata de nivelul anului trecut. In ansamblu, in primele noua luni ale anului in curs in domeniu a fost estimata o stabilizare a activitatii, fiind urmata traiectoria autorizatiilor de construire emise in 2011 si in prima jumatate a acestui an, in timp ce pentru 2013 se previzioneaza o noua stagnare, la nivelul anului in curs. In acelasi timp, segmentul tiglelor ceramice, ce reprezinta circa 19% din piata, se inscrie pe un trend usor ascendent, pe fondul cresterii volumului lucrarilor de renovare. Se poate remarca faptul ca operatorii din domeniu sunt precauti in elaborarea unor estimari exacte, argumentand acest lucru prin faptul ca datele disponibile despre evolutia cererii sunt deseori contradictorii. Din punct de vedere al suprafetei livrate, piata sistemelor pentru acoperisuri a inregistrat o contractie de 4%, pana la aproximativ 25,6 milioane de metri patrati, tendinta estimata a se mentine si in 2012. Astfel, evolutia valorica a segmentului in detrimentul comenzilor poate fi explicata prin majorarea preturilor sistemelor ca urmare a cresterii cotatiilor principalelor materii prime (otel, petrol, gaze naturale), acestea fiind absorbite numai partial de producatori si distribuitori. Actualmente, in Romania sunt activi aproximativ 60 de producatori sau importatori de sisteme pentru acoperisuri, 40 dintre acestia fiind specializati in furnizarea de tigla metalica. In continuare, piata invelitorilor este sustinuta preponderent de proiectele de renovari, lipsa investitiilor in ansambluri rezidentiale noi reprezentand principalul impediment pentru dezvoltarea sectorului specific. De asemenea, comenzile din domeniu se datoreaza, in mare masura, proiectelor industriale si agricole finantate partial din fonduri structurale.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor companiilor: Lindab Romania, Elpreco SA, Siceram SA, Roof Serv Trade, Vikingprofil sau ale oficialilor grupurilor multinationale: Wienerberger, Monier, KME etc.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de sisteme pentru acoperisuri si invelitori va fi disponibila in trimestrul al patrulea din 2013.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ABONARE REVISTEALLBIMhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
noark
CONCEPT STRUCTURE
viarom
leviatan
rigips
siniat
konsent
quadratum
EDIT-Structural
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
CDS
Ubitech
theda mar
ness project
strabag nivel 1
MAKITA
concelex

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
top 500
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander