Agenda Constructiilor
Joi, 23 Mai 2024
STIHL
Home - TAMPLARIE & FATADE - Analiza pietei de software pentru fabricarea de tamplarie pe anul 2022

Analiza pietei de software pentru fabricarea de tamplarie pe anul 2022
Analiza pietei de software pentru fabricarea de tamplarie pe anul 2022
PDF, 4 pag A4
Pret: 18 ( 48 ) EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: SOFTWARE & SOLUTII DIGITALIZARE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra
Data actualizare: 27 oct 2022
Sumar: click aici
Implementare tot mai rapida a digitalizarii, in noul context economic
In ceea ce priveste piata de software pentru ferestre, la nivelul anului 2022 continua sa fie evident faptul ca vanzarile si serviciile firmelor din bransa sunt influentate decisiv de diversele programe cu finantare europeana, a caror situatie continua sa fie eterogena, in ceea ce priveste gradul de absorbtie si de acceptare a proiectelor de retehnologizare. In orice caz, evaluand activitatea companiilor din bransa (care se desfasoara sub forma unei concentrari economice, deoarece acestea sunt putine la numar), se pare ca acest segment poate fi estimat, pentru anul trecut, la un nivel maxim declarat de cel mult 3 milioane de euro, in crestere fata de cel evaluat la maximum doua milioane de euro in exercitiile financiare anterioare, asertiunea fiind realista daca se iau in considerare rulajele insumate, care au putut fi cercetate in ultimii ani, ale celor mai importanti furnizori de aplicatii, cu o medie de circa 4 milioane de euro.
Trebuie insa mentionat ca principalele firme din domeniul aplicatiilor pentru industria de ferestre dezvolta si/sau comercializeaza inclusiv software pentru alte domenii din constructii, industrie ori arhitectura, care ar putea reprezenta cel putin 50% din cifra de afaceri, astfel incat prognoza de 3 milioane de euro trebuie receptata cu precautie. Acest segment ramane unul de nisa, insa, la fel ca intregul sector IT (sau TIC, asa cum este definit de guvernanti), continua sa fie foarte dinamic si orientat spre inovatie, propunand producatorilor de tamplarie termoizolanta atat programe noi, cat mai ales imbunatatiri ale aplicatiilor existente, ceea ce permite configurarea unor solutii cu un grad sporit de complexitate, precum si a unor servicii auxiliare de consultanta si implementare la nivelul celor din Europa de Vest.
Conceptul digitalizarii, care continua sa fie implementat pe scara larga in industria de ferestre, mai ales in contextul actualei pandemii, coroborat cu efectele razboiului dintre Rusia si Ucraina, nu se rezuma doar la utilizarea mijloacelor de comunicare la distanta sau la telemunca, unde sunt disponibile noile prevederi legislative, ci mai ales dezvoltarea si implementarea unor solutii software care sa permita automatizarea pe cat posibil a productiei, coordonarea logisticii (in contextul problemelor grave date de penurie, intreruperea lantului de aprovizionare) etc. Astfel, este necesar sa se reafirme ca, desi piata nationala de software pentru domeniul ferestrelor continua sa fie una de nisa, cu o valoare a noilor licente comercializate care nu depaseste 3 milioane de euro pe an, firmele specializate dezvolta si/sau furnizeaza inclusiv aplicatii care contribuie atat la accelerarea implementarii procesului de digitalizare, cat si la cresterea pe baze sustenabile a cifrei de afaceri proprii sau a partenerilor. Mai ales in perioada crizei sanitare, acest segment, la fel ca intregul sector IT, se afla printre primele care s-a adaptat rapid situatiei (de exemplu, prin lucru la distanta sau asigurarea de asistenta tehnica online), astfel incat continua sa fie foarte dinamic si orientat spre inovatie.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Fereastra la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor celor mai importante companii active pe pietele de software pentru tamplarie.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de software si accesorii pentru tamplarie termoizolanta va fi disponibila in trimestrul al patrulea din 2023.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
hiltiRAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
theda mar
Acvatot 2019
MAKITA
CDS
siniat
concelex
konsent
strabag nivel 1
EDIT-Structural
quadratum
rigips
CONCEPT STRUCTURE
noark
ness project
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
Ubitech

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
AICPS_30
top 500
econet
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander