Agenda Constructiilor
Miercuri, 29 Noiembrie 2023
Liebher
Home - ANALIZA - Analiza pietei serviciilor de dirigentie de santier pe anul 2016

Analiza pietei serviciilor de dirigentie de santier pe anul 2016
Analiza pietei serviciilor de dirigentie de santier pe anul 2016
PDF, 4 pagini A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: CONSTRUCTII & INSTALATII
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 02 aug 2016
Sumar: click aici
Specialistii - intre limitarea libertatii de actiune si asigurarea profesionala
Impunand modificarea Legii nr. 10/1995 privind calitatea in constructii prin intermediul Legii nr. 177/2015, ce este functionala si se aplica deja de 12 luni, legiuitorul a precizat ca verificarea calitatii lucrarilor executate pentru realizarea constructiilor si a interventiilor la constructiile existente, pentru care se emit autorizatii de construire sau de desfiintare, este obligatorie si se efectueaza de catre investitori, prin intermediul unor diriginti de santier autorizati. Actualmente, datele puse la dispozitie de Inspectoratul de Stat in Constructii - ISC, ca institutie ce are rolul de a autoriza persoanele ce doresc sa devina diriginti de santier, certifica faptul ca, in registrul dirigintilor de santier, figureaza 14.010 asemenea experti (activi sau inactivi), cu diverse domenii autorizate si pentru una, mai multe sau toate clasele de importanta a constructiilor, numarul acestora fiind in crestere. Exista mai multe opinii potrivit carora, odata cu obligativitatea contractarii serviciilor unui diriginte de santier (exceptand imobilele de locuit tip parter, realizate in mediul rural), numarul acestor specialisti este fie prea mare, fie prea redus in raport cu volumul efectiv al lucrarilor executate in tara noastra. Conform procedurii de autorizare a dirigintilor de santier, aprobate prin Ordinul MDRT nr. 1496/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, exista mai multe tipuri de autorizatii, dar cel mai des intalnite sunt, potrivit specialistilor, autorizatiile cu valabilitate nelimitata, emise in baza prevederilor procedurii de autorizare a dirigintilor de santier aprobate prin Ordinul IGS nr. 154/2010 si a procedurii de autorizare a dirigintilor de santier, mentionata anterior. De altfel, din cele 14.010 persoane, ISC a luat doar in doua cazuri masura punitiva ce presupune interzicerea dreptului de a desfasura activitatea de dirigintie de santier, ca urmare a unor decizii definitive ale instantelor competente de judecata, cele mai des-intalnite sanctiuni fiind avertismentele, suspendarile temporare si un unic caz de avertisment urmat de anulare. De asemenea, tot din registru rezulta ca, in formatul actual, cele mai vechi autorizatii active au fost eliberate (reinnoite) in anul 2010.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale unor specialisti in domeniul dirigentiei de santier, membri ai Colegiului Tehnic al Dirigintilor de Santier - CTDS, care isi expun punctul de vedere cu privire la problematica acestui domeniu complex de activitate.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei serviciilor de dirigentie de santier va fi disponibila in trimestrul al treilea din 2017.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
rigips
leviatan
FRONTALE
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
theda mar
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
noark
Ubitech
MAKITA
CDS
grundfos
viarom
BALTIC

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
BA 2023
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu