Agenda Constructiilor
Duminica, 10 Decembrie 2023
Liebher
Home - CONSTRUCTII & INSTALATII - Analiza pietei de adezivi, mortare uscate si pardoseli pe anul 2011

Analiza pietei de adezivi, mortare uscate si pardoseli pe anul 2011
Analiza pietei de adezivi, mortare uscate si pardoseli pe anul 2011
PDF, 4 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: INSTALATII TERMICE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
Data actualizare: 10 feb 2011
Sumar: click aici
Contractie de pana la 20% a pietei de adezivi/mortare uscate si regres de 40% in domeniul pardoselilor industriale
Segmentul autohton de adezivi si mortare uscate s-a comprimat, in 2010, cu pana la 20% fata de anul anterior, pentru intervalul 2011-2012 fiind previzionata o revigorare treptata a domeniului, conform opiniilor managerilor principalelor companii din bransa. Potrivit unor date furnizate de compania de cercetare Interbiz, adezivii si mortarele reprezinta aproximativ 9% din totalul pietei de materiale de constructii minerale din Romania. Contextul economic va fi dificil si in acest an, conditiile in care principala provocare pentru furnizorii de adezivi este reprezentata de scumpirea materiilor prime provenite din import. Producatorii vor trebui, astfel, sa majoreze costurile de fabricatie si, implicit, pe cele de vanzare, majorarile fiind estimate la 7%-10%. Unul din efectele acestor schimbari va fi sporirea valorii pietei specifice cu un procent similar. Principalele probleme semnalate de firmele specializate sunt legate de indisciplina financiara a colaboratorilor si de lipsa de atitudine a instantelor de judecata fata de companiile respective. De asemenea, activitatea specifica pietei interne a pardoselilor industriale a continuat sa se restranga si in 2010, in contextul in care numarul proiectelor de hale, centre logistice si comerciale a scazut dramatic. Astfel, conform opiniilor reprezentantilor unor companii din bransa, in 2010 segmentul specific s-a diminuat cu peste 40% fata de nivelul din 2009, cand a avut loc un regres de peste 50% fata de anul anterior. Pentru 2011 se estimeaza, insa, o revigorare a sectorului, ce ar putea fi marcata de cresteri de pana la 30% fata de 2010. In prezent, in Romania exista aproximativ 180 de firme care aplica pardoseli industriale si peste 40 de antreprenori ce au divizii specializate proprii. Din aceste date rezulta faptul ca segmentul este puternic concurential, principala consecinta fiind aceea a mentinerii preturilor la un nivel competitiv. Referitor la segmentul pardoselilor din lemn, scaderile nu au fost atat de drastice in 2010, existand montatori /comercianti de parchet care au anuntat chiar cresteri ale veniturilor.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor companiilor: Adeplast, Baumix, Duraziv, Henkel, Ital-Kol, Mapei, Sika, Quattro Pavimente Tehnice, Verbau Romania, Exponential, Confas, Bona Romania, Casa Bambus, Expert Parchet, Natural Wood Floor, Consterm si altele.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de adezivi, mortare uscate si pardoseli va fi disponibila in primul trimestru al anului 2012.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ALLBIMhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
MAKITA
noark
CONCEPT STRUCTURE
viarom
leviatan
FRONTALE
BALTIC
Acvatot 2019
strabag nivel 1
CDS
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
leviatan
rigips
grundfos
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
BA 2023
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu