Agenda Constructiilor
Miercuri, 12 Mai 2021
 
Home - CONSTRUCTII & INSTALATII - Analiza pietei de adezivi, mortare uscate si pardoseli pe anul 2011

Analiza pietei de adezivi, mortare uscate si pardoseli pe anul 2011
Analiza pietei de adezivi, mortare uscate si pardoseli pe anul 2011
PDF, 4 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: INSTALATII TERMICE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
Data actualizare: 10 feb 2011
Sumar: click aici
Contractie de pana la 20% a pietei de adezivi/mortare uscate si regres de 40% in domeniul pardoselilor industriale
Segmentul autohton de adezivi si mortare uscate s-a comprimat, in 2010, cu pana la 20% fata de anul anterior, pentru intervalul 2011-2012 fiind previzionata o revigorare treptata a domeniului, conform opiniilor managerilor principalelor companii din bransa. Potrivit unor date furnizate de compania de cercetare Interbiz, adezivii si mortarele reprezinta aproximativ 9% din totalul pietei de materiale de constructii minerale din Romania. Contextul economic va fi dificil si in acest an, conditiile in care principala provocare pentru furnizorii de adezivi este reprezentata de scumpirea materiilor prime provenite din import. Producatorii vor trebui, astfel, sa majoreze costurile de fabricatie si, implicit, pe cele de vanzare, majorarile fiind estimate la 7%-10%. Unul din efectele acestor schimbari va fi sporirea valorii pietei specifice cu un procent similar. Principalele probleme semnalate de firmele specializate sunt legate de indisciplina financiara a colaboratorilor si de lipsa de atitudine a instantelor de judecata fata de companiile respective. De asemenea, activitatea specifica pietei interne a pardoselilor industriale a continuat sa se restranga si in 2010, in contextul in care numarul proiectelor de hale, centre logistice si comerciale a scazut dramatic. Astfel, conform opiniilor reprezentantilor unor companii din bransa, in 2010 segmentul specific s-a diminuat cu peste 40% fata de nivelul din 2009, cand a avut loc un regres de peste 50% fata de anul anterior. Pentru 2011 se estimeaza, insa, o revigorare a sectorului, ce ar putea fi marcata de cresteri de pana la 30% fata de 2010. In prezent, in Romania exista aproximativ 180 de firme care aplica pardoseli industriale si peste 40 de antreprenori ce au divizii specializate proprii. Din aceste date rezulta faptul ca segmentul este puternic concurential, principala consecinta fiind aceea a mentinerii preturilor la un nivel competitiv. Referitor la segmentul pardoselilor din lemn, scaderile nu au fost atat de drastice in 2010, existand montatori /comercianti de parchet care au anuntat chiar cresteri ale veniturilor.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor companiilor: Adeplast, Baumix, Duraziv, Henkel, Ital-Kol, Mapei, Sika, Quattro Pavimente Tehnice, Verbau Romania, Exponential, Confas, Bona Romania, Casa Bambus, Expert Parchet, Natural Wood Floor, Consterm si altele.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de adezivi, mortare uscate si pardoseli va fi disponibila in primul trimestru al anului 2012.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
VideoConfAC-iulAUTODESKgamma_2021ALLBIMTERAPLAST
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
hilti
rigips
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala
hidroplasto
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
cv water 2021

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
AHK 2018
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere