Agenda Constructiilor
Marti, 19 Martie 2024
Frontale
Home - PUBLICATII & COLECTII - Revista Fereastra - Revista Fereastra editia nr. 161 (Septembrie 2021)

Revista Fereastra editia nr. 161 (Septembrie 2021)
Revista Fereastra editia nr. 161 (Septembrie 2021)
PDF, 63 pag A4
Pret: 48 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: TAMPLARIE & FATADE CORTINA
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra
Data actualizare: 24 sep 2021
Sumar: click aici
Sumarul revistei - conceputa intr-o structura bilingva (romana si engleza) si integrata cu publicatia Agenda Constructiilor - abordeaza, printre altele, urmatoarele teme principale:
 
ACTUALITATE | NEWS
PPTT: Succes major al patronatului prin adoptarea normativului de sticla C47
PPTT: Major success of the employers by adopting the C47 glass norm
DRUPANEL: 17 ani de istorie pe piata dinamica a panelurilor din HPL, aluminiu si PVC
DRUPANEL: 17 years of history on the dynamic market of HPL, aluminum and PVC panels
 
ANALIZA | ANALYSIS
Probleme cu materia prima pentru producatorii si furnizorii de usi
Raw material shortcomings for door manufacturers and suppliers
Trend pozitiv al afacerilor pentru principalii furnizori de paneluri
Positive business trend for main insulating panel suppliers
Piata usilor de garaj/automate, sub semnul crizelor politice si al Covid-19
Garage and automatic door market affected by political and sanitary crises
 
COVER STORY
Misiunea PM Technic: inovatie, calitate si deservire optima a partenerilor locali si internationali
PM Technic's mission: innovation, quality and optimal services of local and international partners
Cel mai mare producator de glafuri si capace din aluminiu
The largest manufacturer of aluminum window sills and caps
„Cel mai important mesaj transmis pietei este faptul ca ne axam permanent pe inovatie”
"The most important message we send to the market is that we constantly focus on innovation"
 
OPINII | INTERVIEW
VEKA: Avans de peste 60% al vanzarilor in semestrul intai din 2021
VEKA: Increase of over 60% of sales in the first half of 2021
WINKHAUS, din nou pe o traiectorie favorabila, in acest an
WINKHAUS seems to be on a very good path again in 2021
LIPOPLAST: Investitii in utilaje in valoare de 1,2 milioane de euro
LIPOPLAST, to invest about 1.2 million euro in equipment
TDC RO vizeaza mentinerea ritmului de crestere a cifrei de afaceri
TDC RO aims to maintain the growth rate of turnover
ALUMNI investeste sustinut in perfectionarea angajatilor
ALUMNI invests heavily in employee training
 
PRODUCATORI & FURNIZORI | PRODUCERS & SUPPILIERS
Criza politica si sanitara - factori de risc asupra companiilor din bransa
Political and health crisis - risk factors for companies in the industry
 
CONSULTANTA | TECHNICAL FEATURE
Compozite din lemn-beton-sticla pentru fatade ecologice
Wood-concrete-glass composites for ecological façades
Digitalizarea proceselor de analiza a sistemelor de anvelopare
Machine Learning in the analysis processes of the building envelopes
Metode analitice pentru calculul incarcarilor din geamul termoizolant
Analytical methods for calculating the loads in the insulating glass units
Fatade ventilate cu panouri din beton pe baza de agregate reciclate
Ventilated façades with concrete panels based on recycled aggregates
 
TOP 500
Producatori de Tamplarie si Geam Termoizolant din Romania 2021
Romanian IGU and joinery producers in 2021
 
INDEX PRODUCATORI | PRODUCERS INDEX
INDEX FURNIZORI | SUPPLIERS INDEX
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Editia Septembrie 2021 a revistei Fereastra cuprinde date si informatii referitoare la situatia actuala si perspectivele pietei nationale/ internationale de tamplarie termoizolanta si fatade cortina, avand ca tema centrala analiza activitatii firmelor din bransa producatorilor, furnizorilor si importatorilor de usi rezidentiale, automate si de garaj, dar si paneluri pentru usi. Analizele sunt conturate inclusiv pe baza unor date statistice referitoare la importul, exportul sau distributia de usi si sisteme specifice. In consecinta, perspectivele acestor segmente de piata sunt reliefate intr-o maniera exhaustiva, inclusiv prin integrarea celor mai recente informatii referitoare la fabricanti si furnizori. Sunt incluse si opinii ale reprezentantilor pietei, care se refera atat la situatia actuala sau perspectivele afacerilor proprii, cat si la evolutia segmentelor de piata specifice. 
Informatii suplimentare:
Revista Fereastra se deschide cu un material realizat in colaborare cu Patronatul Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta (PPTT), pe tema adoptarii indelug disputatului normativ C47, ce include reglementari si instructiuni tehnice pentru folosirea si montajul vitrajelor si altor produse din sticla in domeniul constructiilor. Articolul include informatii referitoare la normativul C47, considerat un pas urias pentru reglementarea sectorului autohton de sticla arhitecturala, precum si opinii pe subiect ale unor promotori ai acestui demers, precum Valentin Petrescu (presedintele PPTT), Leon Buzatu (Technical Support Manager - Saint-Gobain Glass Romania) si Dragos Matei (Country Manager - AGC Flat Glass Romania).
O prima analiza a editiei, inclusa la rubrica dedicata, trateaza realizarile si perspectivele companiilor cu activitati in domeniul fabricantilor si furnizorilor/ distribuitorilor de usi de interior si exterior. Materialul porneste de la o analiza a acestui sector de activitate in 2020, perioada in care s-a inscris pe un trend crescator in pofida crizei de Covid-19, datorat evolutiei foarte bune a pietei de constructii, in general. Sectorul continua sa depinda de dezvoltarea pietei rezidentiale, care si-a mentinut traiectoria ascendenta si in 2021. Perspectivele pentru prioada urmatoare sunt date de numarul autorizatiilor de construire centralizate de INS, care indica o crestere de 33,4% a acestora in primele sapte luni ale anului 2021. Analiza este completata cu opinii ale managerilor unor firme reprezentative din domeniu, precum Alpa Prest, Benati, Bucin Mob, Danprod, Dorafort General Group, Luca Global Group, Bradul Ezüstfenyö si Wooden Doors International.
 
Editia Septembrie 2021 a revistei Fereastra include si un material tip Cover Story, realizat cu sprijinul PM Technic, care a lansat recent noul brand TranSillVania (TSV) - un sistem complet de glafuri, 100% romanesc. Materialul include o prezentare generala a companiei, precum si o conturare a obiectivelor si planurilor companiei. In cele patru pagini dedicate, articolul mai cuprinde o opinie a lui Sergiu Terec, specialist marketing, referitoare la marca TSV si sigla atent si minutios conceputa, caracteristicile tehnice ale profilelor si accesoriilor comercializate sub marca TSV, precum si un interviu cu Stefan Pop, PM Technic head of sales.
Tot in zona interviurilor, revista se continua cu opinii ale lui Gyula Takács (Director national de vanzari VEKA pentru Romania si Ungaria), Clemens Mörs (Managing Director, Winkhaus Austria GmbH), Valeriu Cirpanu (fondator, Lipoplast), Leonard Ghinet (manager, TDC RO) si Radu Ciulei (director de vanzari, Alumni), care prezinta noile oportunitati si planuri de afaceri ale companiilor pe care le reprezinta.
 
Revista continua cu un nou studiu realizat de redactia Fereastra, de aceasta data pe segmentul de paneluri si accesorii pentru usi, sector aflat pe o traiectorie pozitiva in aceasta perioada. Analiza este bazata pe o lista de 430 de companii specializate in furnizarea de sisteme, materiale si accesorii utilizate la executia de tamplarie termoizolanta, precum si pe datele Eurostat si PRODCOM specifice, si este actualizata cu opiniile managerilor din domeniu referitoare la evolutia acestui sector de activitate. Printre companiile ai caror manageri au raspuns cercetarii revistei Fereastra se afla: Simonswerk Romania, AGB Romania, Assa Abloy, Bitt-Bau, Marynk Ideea, PM Technic Elements, Siegenia Romania, Triton, VBH si DOM Romania.
Cel de-al treilea articol inclus la sectiunea de Analiza vizeaza sectorul de usi de garaj/ automate, dedicate preponderent constructiilor comerciale si industriale. Criza generata de noul coronavirus a afectat mai profund comenzile din acest sector, ca urmare a sistarii mai multor proiecte, dar situatia a revenit in ultimele luni, pe fondul intensificarii exportului. Totusi, perspectivele pentru acest domeniu raman incerte. Concluziile analizei se bazeaza, in mare parte, pe centralizarea opiniilor managerilor unor companii cu experienta in domeniul usilor de garaj/ automate, precum: dormakaba, Geze Romania, G-U Romania, grupul de firme Dena Asis si Stil Market, Hamat Impex, Kom Doors, MCA Grup, Somfy Romania & Moldova si Swing Trade.
 
La sectiunea dedicata producatorilor si furnizorilor de materiale si componente pentru ferestre si usi - Producatori & Furnizori - sunt incluse noutati ale unor companii precum Axa Plus, Inkema East, Nicomi si Zack Com Impex. Revista continua cu patru materiale de consultanta avand ca tematici materialele compozite din lemn-beton-sticla pentru fatade ecologice, digitalizarea proceselor de analiza a sistemelor de anvelopare, metodele analitice pentru calculul incarcarilor din geamul termoizolant si fatadele ventilate cu panouri din beton pe baza de agregate reciclate. Articolele sunt realizate pe baza comunicarilor stiintifice de la TU Wien si a studiilor publicate in Jurnalul European al Ingineriei si Proiectarii Fatadelor.
In incheiere este publicata o varianta actualizata a TOP 500 Producatori de Tamplarie si Geam Termoizolant din Romania (2021), precum si un index cu datele de contact si trimiteri catre companiile despre care s-a scris in revista.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
RAWLPLUGALLBIMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
CDS
theda mar
FRONTALE
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
viarom
strabag nivel 1
rigips
concelex
quadratum
noark
Ubitech
MAKITA
leviatan

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander