Agenda Constructiilor
Sambata, 15 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - INDEX COMPANII - COFRAJE ALSINA ROMANIA SRL
PAGINA PERSONALIZATA


COFRAJE ALSINA ROMANIA SRL

COFRAJE ALSINA ROMANIA SRL

Adresa: Sos. Giurgiului nr. 1, Ghimpati, Judet Giurgiu
Telefon: 021/796.51.74 , 0246/276.280
Mobil: 0371/154.727
E-mail: romania@alsina.com
Web site: www.alsina.ro
Domenii: Sisteme de cofraje
Descriere activitate
Proiectare, fabricare, vanzare si inchiriere sisteme de cofrare.
Prezentare companie/institutie
ALSINA: Crestere de 25% in 2023, datorata proiectelor de infrastructura
 
 
 
 
 
 
 
Irina Matei, Co-Delegate Alsina in Romania;
Experienta profesionala: 5 ani pe piata de constructii.
 
 
 
 
 
 
 
Jonay Fernandez, Co-Delegate Alsina in Romania;
Experienta profesionala: 15 ani pe piata de constructii.
 
Mutarea focusului de pe proiectele de constructii de cladiri pe segmentul investitiilor in infrastructura determina modificari semnificative si pe piata sistemelor de cofrare, care ar putea creste cu 20%, valoric, in 2023 raportat la nivelul din 2022, conform datelor Alsina Romania, unul dintre principalii furnizori specializati. Vanzarile de sisteme de cofrare au crescut, in detrimentul segmentului de inchirieri, tendinta estimata a se mentine si in perioada urmatoare, datorita schimbarii cerintelor clientilor generate de durata santierelor. In acest context, Alsina Romania a inregistrat, in luna iunie 2023, cea mai mare cifra de afaceri din istoria filialei locale, estimarea pentru intregul an in curs indicand o majorare de 25% comparativ cu nivelul de circa 11 milioane de lei realizat in 2022. Activa de 15 ani in Romania, compania face parte din grupul Alsina, lider global in domeniul sistemelor de cofrare, cu o experienta de peste 70 de ani si afaceri anuale de peste 150 de milioane de euro.
 
- Cum a evoluat piata sistemelor de cofrare in 2022 si in primele 6 luni din 2023 si ce perspective sunt pentru perioada urmatoare?
- Cererea de sisteme de cofrare dedicate sectorului rezidential a scazut in 2022, dar estimam ca trendul ascendent in acest domeniu s-ar putea relua din luna septembrie, avand in vedere noile proiecte anuntate de dezvoltatori. Totusi, activitatea globala din domeniul constructiilor si, implicit, si cea a companiei Alsina Romania, se va indrepta, in perioada urmatoare, asupra sectorului de cladiri nerezidentiale si al proiectelor de infrastructura, aceste segmente generand un potential in crestere inclusiv pe segmentul sistemelor de cofrare.
In al doilea trimestru al anului 2023, se observa o crestere semnificativa a raportului vanzari - inchirieri, trecand de la 5% - 95% in favoarea inchirierilor, la 20/30% - 80/70%. Aceasta tendinta se estimeaza ca se va mentine si in perioada viitoare, datorita schimbarii cerintelor clientilor generate de durata santierelor, care ii determina sa opteze pentru achizitionarea sistemelor de cofrare si nu inchirierea lor. Politica comerciala se adapteaza, astfel, la noile tendinte ale pietei.
In ansamblu, pentru 2023 estimam o crestere de valorica a pietei de cofraje de circa 20%, datorita proiectelor de infrastructura.
- Care sunt principalele santiere pe care livrati sisteme de cofrare in aceasta perioada?
- In prezent, livram sisteme de cofrare pentru proiecte majore de infrastructura, precum modernizarea Aeroportului "Delta Dunarii" din municipiul Tulcea. Lucrarile, aflate in plina desfasurare, includ reabilitarea si extinderea terminalului de pasageri, modernizarea platformei de imbarcare-debarcare si a caii de rulare alfa (construite in 1973), dar si constructia unei platforme dedicate activitatilor de degivrare/antigivrare aeronave. Pe acest santer, furnizam partenerilor nostri sistemele de cofrare Alisply Walls (500 mp), Mecanoflex (3.000 mp), Multiform si esafodaj CL 40 (1.100 mp).
Un alt proiect major aflat in lucru este reprezentat de extinderea facilitatilor de captare si tratare a apei potabile in aglomerarile Giuvarasti, Izbiceni si Rusanesti. Investitia prevede constructia unei statii de tratare a apei pentru eliminarea fierului si manganului si dezinfectia apei, precum si a unui rezervor de inmagazinare a apei potabile. Am furnizat aici sistemele de cofrare Alisply Circular (circa 500 mp) si Alisply Walls (300 mp). Sistemul de cofrare Alisply Circular este ideal pentru constructia de statii de epurare a apelor uzate si de rezervoare, in general, precum si in constructia de cladiri, datorita capacitatii sale de raza redusa. Impreuna cu accesoriile sale, acest sistem este proiectat pentru o montare rapida si usoara, deoarece schimbarea razei se poate face fara a fi necesara demontarea panoului.
In Craiova, participam la modernizarea si extinderea aeroportului cu un nou terminal, ce va avea o suprafata desfasurata de 27.791 mp. Pe acest santier livram sistemul de cofrare Alumecano, aproximativ 4.000 mp, pentru executia planseului.
- Ce obiective aveti stabilite, la nivel de companie?
- Strategia pe termen mediu se bazeaza pe 3 stalpi si anume Business Growth, Brand Image si Engagement. In cadrul Business Growth, mentionam introducerea pe piata a unui nou sistem inovator pentru grinzi. La capitolul Brand Image, continuam consolidarea marcii digitale si innoirea parcului de sisteme pentru inchiriere, iar ca Engagement, avem in permanenta atentie imbunatatirea experientei angajatilor.
In afara de aceste obiective legate de produse, facem un pas mare in ceea ce priveste digitizarea companiei si a proceselor acesteia. Mai exact, s-a lucrat la 3 proiecte care se vor concretiza si extinde in urmatoarele luni:
   ● BIM este intotdeauna o tema recurenta, dar am abordat in sfarsit tehnologia cu doua platforme (Revit si Tekla) si in curand vom putea acorda sprijin santierelor care necesita lucrul cu acest tip de tehnologie moderna pentru proiectarea si executia lucrarilor.
   ● Meta learning: La ultima expozitie comerciala Bauma, din octombrie 2022, s-a prezentat proiectul, care consta in digitizarea instruirii privind montarea sistemului nostru de perete in realitate virtuala (VR). Speram acum ca Uniunea Europeana sa aprobe un proiect derulat de mai multe companii din sectorul de constructii din mai multe tari pentru a continua dezvoltarea acestei tehnologii cu mai multe produse de cofraj: placi, cadre pentru catarare etc.
   ● Neurona: Suntem pe cale sa lansam o aplicatie web care ne va permite sa clasificam imaginile pe care le inregistreaza mobilul nostru. Folosim tehnologia de inteligenta artificiala si retele neuronale, de aici si numele sau. Speram ca in inventarul din decembrie sa poata fi folosit intern, pentru identificarea pieselor, si in urmatoarele luni sa poata fi accesat de clienti pentru a facilita asamblarea produselor noastre prin identificarea pieselor cu care nu sunt familiarizati.
- Ce dificultati intampinati in desfasurarea activitatii si care considerati ca sunt oportunitatile perioadei?
- Ca dificultati, mentionam imprevizibilitatea situatiei globale, generate de inflatie, razboiul de la granita si scaderea consumului, care accentueaza problemele firmelor din sectorul constructiilor si se rasfrang in toate aspectele activitatii noastre. Principalele oportunitati ale anilor urmatori sunt cele generate de proiectele de infrastructura, care au un potential major de crestere datorita finantarilor din programele operationale si PNRR, precum si digitalizarea proceselor pentru cresterea eficientei si obtinerea de clienti mai multumiti.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia August 2023)

Produse & tehnologii

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
viarom
konsent
ness project
leviatan
siniat
Acvatot 2019
quadratum
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
rigips
concelex
MAKITA
strabag nivel 1
CDS
noark

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
top 500
ef-de-n
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander