Agenda Constructiilor
Joi, 06 Mai 2021
 
Home - INDEX COMPANII - CONEST SA
PAGINA PERSONALIZATA


CONEST SA

CONEST SA

Adresa: B-dul Metalurgiei nr. 2, Iasi, Judet Iasi
Telefon: 0232/430.670, 0232/437.055
Fax: 0232/437.913
E-mail: office@conestiasi.ro
Web site: www.conestiasi.ro
Domenii: Antreprenori si firme de constructii | Materiale pentru constructii | Materiale pentru instalatii electrice
Descriere activitate
Prezentare companie/institutie
CONEST SA: Extinderea pe noi piete reprezinta o prioritate
 
Prezenta de 50 de ani pe piata autohtona de constructii (la inceput ca Trustul de Constructii Montaj Iasi), Conest SA are in executie circa 25 de obiective din sectorul constructiilor civile, industriale, edilitare si de infrastructura rutiera, a caror valoare depaseste 55 milioane de euro. Toate acestea, in conditiile in care cele mai multe proiecte sunt contractate prin participarea la licitatiile publice, cu o marja de concretizare de 15% din totalul ofertelor transmise.
 
 
Irinel George Tofan (38 de ani)
Functia/Institutia: director general, Conest SA Iasi;
Experienta profesionala: 4 ani in domeniul constructiilor.
 
- Cum s-a desfasurat activitatea companiei in perioada recesiunii?
- Avand in vedere faptul ca sectorul de profil a fost printre cele mai afectate de recesiune in ultimii ani, pentru a contrabalansa reducerea masiva a investitiilor, in special a celor din domeniul constructiilor civile si industriale, am fost nevoiti sa "construim" Divizia de Infrastructuri Rutiere, a carei activitate ne-a intregit veniturile. In prezent, vizam doua directii principale de actiune, respectiv mentinerea stabilitatii companiei si concentrarea pe utilizarea cat mai eficienta a resurselor, prin aplicarea profesionista a managementului de proiect.
- Care sunt principalele actiuni vizate pentru dezvoltarea ulterioara?
- Suntem de parere ca fondurile europene reprezinta principalele motoare de crestere a sectorului de constructii pe termen mediu. Fiind familiarizati cu procedurile de implementare si executie a acestor tipuri de contracte, ne vom directiona activitatea in aceasta zona de lucru. Totodata, in mediul intern al companiei, vizam efectuarea unor noi investitii axate pe calificarea si specializarea personalului, extinderea parcului de utilaje si echipamente (in special pentru lucrarile de infrastructura rutiera), realizare unor obiective de investitii private adresate comunitatii din Iasi, finalizarea implementarii aplicatiei integrate IT de control al costurilor (ERP) si dezvoltarea departamentului intern de atragere si implementare a proiectelor finantate din surse nerambursabile. Pe de alta parte ne propunem extinderea la nivel national si cochetam cu ideea de a iesi si pe plan international, in Irak, Alger sau Republica Moldova, cu sustinerea asociatiilor profesionale ale caror membri suntem (PSC si ARACO).
- Cum au evoluat indicatorii financiari in contextul pietei specifice?
- La nivelul anului trecut, cifra de afaceri a companiei noastre s-a situat la 15 milioane de euro, in crestere fata de rezultatele din intervalul anterior de referinta. Totodata, prognoza pentru anul in curs este optimista, fiind estimate afaceri de 20 milioane de euro, iar pentru 2014 ne asteptam la continuarea trendului crescator. In ceea ce priveste piata de profil, consideram ca primele semnale de intrare pe un trend ascendent se vor observa din anul 2015, in speranta ca anul viitor autoritatile centrale vor rezolva problemele semnalate de operatorii din domeniul constructiilor, in special pe cele legate de modificarea legislatiei achizitiilor publice, certificarea capacitatii profesionale a firmelor de constructii si utilizarea contractelor de tip FIDIC.

CONEST SA: The expansion on new markets is a priority
Being present for over 50 years on the local construction market (initially named Trustul de Constructii Montaj Iasi), Conest SA is currently running about 25 projects in the civil, industrial, municipal construction segment and in road infrastructure with a value exceeding 55 million EUR. Most of these projects have been contracted through participation in public tenders (15% of the total bids submitted being succesful). In the past year, the turnover of the company stood at 15 million EUR, up from the previous quarter benchmark results. Furthermore, the forecast for this year is optimistic and estimates results of 20 million EUR.
(articol aparut in Fereastra, editia noiembrie/decembrie 2013 )

Produse & tehnologii

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKTERAPLASTALLBIMVideoConfAC-iulgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
rigips
Acvatot 2019
strabag nivel 1
hidroplasto
ssab ag antrepriza generala
cv water 2021
hilti
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere