Agenda Constructiilor
Marti, 18 Iunie 2024
RAWLPLUG
PAGINA PERSONALIZATA


ELJ AUTOMOTIVE SA

ELJ AUTOMOTIVE SA

Adresa: Str. Actiunii nr. 26, Bucuresti, S4
Telefon: 021/450.30.02
Fax: 021/450.47.10
E-mail: office@energoutilaj.ro
Web site: www.energoutilaj.ro
Domenii: Utilaje de constructii, autocamioane & autoutilitare
Descriere activitate
Inchirieri macarale mobile.
Prezentare companie/institutie
ENERGOUTILAJ: Parteneriate externe pentru diversificarea ofertei
 
Energoutilaj SA, societate specializata in prestarea de servicii de inchiriere a macaralelor mobile si de transport agabaritic, estimeaza o crestere cu 10% a cifrei de afaceri in 2013 fata de nivelul anului anterior, dupa ce a raportat o contractie in trimestrul intai. Compania ofera in exclusivitate utilaje noi si performante, ceea ce permite asigurarea unor servicii de transport, montaj si manipulare pentru diverse tipuri de proiecte din domenii varia­te. De asemenea, firma executa lucrari de montaj pentru constructori, transport si manipulare pentru producatorii de prefabricate din beton si pentru operatorii din sectorul energetic, montaj de chillere, transport de utilaje pentru constructii etc.
 
Dorel Bajaliu (48 de ani)
Functia/Firma: director general, Energoutilaj SA;
Experienta profesionala: 3 ani pe piata utilajelor pentru constructii, 15 ani de management.
 
- Cum au evoluat afacerile in primele luni ale acestui an?
- Cifra de afaceri a Energoutilaj a urmat trendul pietei locale de utilaje, in primul trimestru al acestui an inregistrandu-se o reducere fata de intervalul corespunzator din 2012. Totusi, am reusit sa mentinem numarul de clienti si gradul de ocupare a parcului de utilaje. Incepand cu luna aprilie am observat o reluare a trendului ascendent in domeniu, insa, in lipsa proiectelor importante din sectorul energetic si cel de infrastructura, va fi dificil sa inregistram o crestere semnificativa fata de anul precedent. Ne-am planificat o evolutie de numai 10% in acest an, pentru ca gradul de ocupare a parcului de utilaje ajunsese deja la un nivel foarte ridicat in 2012. In conditiile in care finantarea pentru dezvoltare este foarte dificil de accesat, o extindere suplimentara a parcului ramane problematica.
- Ce obiective ati stabilit pentru urmatorii doi ani?
- Obiectivele pe care ni le-am propus pentru anul 2013 vizeaza, in special, imbunatatirea profitabilitatii si competitivitatii companiei. Deoarece am reusit sa utilizam intregul parc de utilaje la capacitate maxima, ne-am propus ca in perioada urmatoare sa ne concentram pe eficientizarea acestuia. Pe termen mediu, intentionam sa reluam programul de investitii, scopul principal fiind extinderea gamei de servicii prin achizitia de macarale cu capacitati de peste 500 de tone. Avand in vedere proiectele anuntate in sectorul energiei conventionale si in infrastructura, perspectivele cererii pentru acest tip de utilaje sunt pozitive. Din pacate, preturile pentru astfel de echipamente noi sunt extrem de mari, mai ales in contextul instabilitatii economice generale, in timp ce in Romania programele publice de sustinere a investitiilor in echipamente sunt inca limitate. Totodata, sistemul financiar continua sa functioneze pe aceleasi principii excesiv de prudente, adoptate la inceputul crizei economice, astfel ca obtinerea finantarii este un proces lent si dificil, pe care speram sa il putem finaliza.
- Ce alte perspective aveti pentru extinderea parcului de utilaje?
- O alta modalitate de majorare a capacitatilor este stabilirea de parteneriate cu companii din vestul Europei care doresc sa se extinda pe piata romaneasca. Intr-un astfel de caz, Energoutilaj poate asigura baza de proiecte interne si experienta pe piata de profil, iar eventualii parteneri pot furniza utilaje performante, care sa completeze parcul actual. Am initiat aceasta strategie de stabilire a parteneriatelor in anul 2011, iar pana in prezent rezultatele sunt foarte bune, chiar daca piata nu ne-a sustinut prin existenta unor proiecte de amploare. In cazul in care investitiile guvernamentale anuntate se vor concretiza la termenele stabilite, vom putea sa realizam acest obiectiv la nivelul dorit si sa oferim o gama extinsa de utilaje.
(articol aparut in Agenda Constructiilor, editia iulie/august 2013 )

Produse & tehnologii

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
EDIT-Structural
siniat
Acvatot 2019
rigips
CDS
viarom
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
MAKITA
konsent
concelex
theda mar
strabag nivel 1
quadratum
ness project

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander