Agenda Constructiilor
Miercuri, 19 Iunie 2024
RAWLPLUG
PAGINA PERSONALIZATA


EXPERT PROIECT 2002 SRL

EXPERT PROIECT 2002 SRL

Adresa: Calea Vitan nr. 23C, Cladirea Vitan Center, Et. 5, Bucuresti, S3
Telefon: 031/228.36.26, 031/228.36.25
Fax: 031/228.36.27
E-mail: office@expertproiect.ro
Web site: www.expertproiect.ro
Domenii: Proiectare si inginerie
Descriere activitate
Proiectare in domeniul infrastructurii.
Prezentare companie/institutie
EXPERT PROIECT 2002: Diminuare a rezultatelor financiare
 
 
 
 
 
 
Cristian Borbeli (45 de ani)
Functia/Firma: director general, Expert Proiect 2002;
Experienta profesionala: 21 ani in domeniul proiectarii lucrarilor de infrastructura.
 
Biroul de proiectare si consultanta in domeniul infrastructurii Expert Proiect 2002, din Bucuresti, a realizat in 2012 o cifra de afaceri de aproximativ un milion de euro, in scadere fata de anul anterior, cand firma obtinuse venituri de circa 1,4 milioane de euro. Directorul general al companiei, ing. Cristian Borbeli, considera ca 2013 reprezinta un an hotarator pentru activitatea societatilor active pe piata de proiectare, sansele de redresare a sectorului de profil fiind dependente de dezvoltarea si implementarea unei strategii guvernamentale pentru revigorarea sectorului constructiilor.
 
- Precizati cateva proiecte pe care le aveti in lucru.
- Dintre planurile elaborate in prezent de firma noastra, le putem mentiona pe cele pentru zona de agrement Ciric si pasajul Octav Bancila din Iasi, largirea si modernizarea bulevardului Mamaia din Navodari, amenajarea pietei Ovidiu din Constanta, regenerarea urbana a ariei Lapusneanu - Piata Unirii (Iasi), promenada turistica din Eforie Nord, centrul istoric si amenajarea strazii Techirghiol din Constanta etc. In 2012, un capitol important pentru Expert Proiect 2002 a constat in pregatirea proiectelor pentru variantele de ocolire Vatra Dornei si Pascani, cu impact deosebit pentru fluidizarea traficului din regiune. Cele mai mari realizari din 2012 sunt studiile de fezabilitate pentru podurile de la Cosmesti si Slatina. Pentru aceste obiective au fost studiate mai multe variante constructive, urmand ca, pe baza investigatiilor ce includ criterii multiple si a analizelor cost/beneficiu, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania sa decida varianta optima. Solutiile au fost elaborate de inginerii Expert Proiect 2002 pana la nivel de detaliu, avand ca suport calcule structurale extrem de riguroase. Cel mai recent contract semnat de firma noastra vizeaza intocmirea studiului de prefezabilitate pentru Autostrada Sudului. Acest proiect deschide un capitol nou in dezvoltarea infrastructurii de transport.
- Ce probleme intampinati in desfasurarea activitatii?
- In plina criza financiara europeana, Romania si-a pierdut credibilitatea. Mai mult, recesiunea economica a evidentiat si mai acut problemele structurale pe care sistemul autohton le are: legislatie pentru achizitii stufoasa si greu de aplicat, conditii contractuale defectuoase, monitorizare precara si evaluare inexistenta a rezultatelor. Desi s-au cheltuit milioane de euro pentru pregatirea personalului din cadrul institutiilor statului in vederea implementarii proiectelor cu fonduri structurale, rezultatele sunt foarte slabe, in conditiile in care nivelul de absorbtie se situeaza cel mult la 15%. Si aceasta pentru ca numerosi specialisti - ingineri, consultanti sau economisti - care sunt pregatiti sa implementeze proiectele cu fonduri europene au fost indepartati.
- Care va fi evolutia pietei constructiilor si arhitecturii in 2013?
- Anul 2012 a fost extrem de dificil, poate cel mai greu an din istoria post-decembrista pentru constructori. Pentru 2013 nu putem avea decat sperante ca guvernantii vor actiona pe linia dezvoltarii si implementarii unor strategii pentru revigorarea sectorului constructiilor. Pentru proiectanti, 2013 este un an hotarator. Anul trecut, am redus la maximum cheltuielile si am incercat sa diversificam si sa personalizam serviciile. Din pacate, domeniul nostru de activitate este strans legat de politica de investitii a statului. Ne propunem pentru 2013 o revenire, bazata pe speranta ca, totusi, Romania mai are nevoie de infrastructura, ca legislatia va fi pusa la punct si ca se va reveni la o piata competitionala.
(articol aparut in Agenda Constructiilor, editia Ianuarie/Februarie 2013)

Produse & tehnologii

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiSISECAMALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
strabag nivel 1
theda mar
viarom
noark
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
ness project
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
CDS
MAKITA
BogArt
leviatan
concelex
rigips
siniat
Acvatot 2019
quadratum

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
top 500
ef-de-n
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander