Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Aprilie 2024
hilti
PAGINA PERSONALIZATA


INSTALTEK PROJECT

INSTALTEK PROJECT

Adresa: Str. Ion Brezoianu nr. 23-25, Palatul Universul, Corp B, Et. 3, Bucuresti, S1
Telefon: 0724-229.244
E-mail: office@instaltek.ro
Web site: www.instaltek.ro
Domenii: Proiectare si inginerie | Consultanta tehnica
Descriere activitate
Servicii de proiectare și consultanță în domeniul ingineriei instalațiilor pentru construcții (instalații electrice, detecție incendiu, termice, climatizare, ventilare, sanitare, stingere incendiu).
Prezentare companie/institutie
INSTALTEK Project mizeaza pe o dublare a cifrei de afaceri, in acest an
 
 
 
 
 
 
Ing. Laviniu S. Nacu (35 de ani)
Functia/Firma: Managing Partner, Instaltek Project;
Experienta profesionala: 13 ani pe piata de proiectare a instalatiilor pentru constructii.
 
Instaltek Project, companie ce ofera servicii de proiectare si consultanta in domeniul ingineriei instalatiilor pentru constructii, va inregistra o dublare a cifrei de afaceri in 2022, in raport cu 2021, avand in vedere traiectoria foarte buna pe care o treverseaza in aceasta perioada. Printre proiectele majore la care lucreaza proiectantii se afla centrul comercial dezvoltat de Prime Kapital la Alba Iulia, ansamblul rezidential Elba din Timisoara, dar si constructia Promenada Mall Craiova si extinderea Promenada Mall Bucuresti, proiecte dezvoltate de NEPI Rockcastle. Compania asigura servicii specializate pentru de proiectare si consultanta in realizarea de instalatii electrice, detectie incendiu, termice, climatizare, ventilare, sanitare, stingere incendiu, oferind cele mai sustenabile solutii pentru proiecte. Echipa Instaltek este formata din specialisti cu o solida pregatire profesionala, ingineri care sunt in permanenta la curent cu inovatiile din domeniul instalatiilor si ofera solutii tehnice si economice care sa respecte principiile clientului.
 
- Care sunt principalele tendinte pe piata instalatiilor, avand in vedere contextul actual, ce impune eficienta energetica si consumuri scazute?
- In ultima perioada, cerintele de eficienta energetica au inceput sa fie din ce in ce mai solicitate de catre beneficiari. Credem ca acest lucru se datoreaza atat contextului economic, cat si celui energetic. Solutiile care implica utilizarea sistemelor de control al iluminatului, care ajuta la o eficienta energetica ridicata, au inceput sa fie utilizate tot mai frecvent. Printre principalele tendinte ar fi utilizarea sistemelor de control inteligent al iluminatului de tip DALI/Dynalite, sisteme ce contin in componenta corpuri de iluminat echipate cu surse ce au posibilitate de dimare, dispozitive de integrare, controllere si senzori cu ajutorul carora poti seta in timp real sau poti prestabili anumite scenarii de functionare in functie de zi, interval orar, grad de ocupare a spatiului si aport de lumina naturala ce ajunge in spatiu. Avantajul principal al unui astfel de sistem, pe langa eficienta energetica, este acela al pastrarii unui nivel de iluminare uniform in spatiu prin reducerea fluxului luminos al tuturor surselor de lumina si nu prin actionarea on/off a acestora, pe zone. Aceste sisteme se preteaza foarte bine atat pentru cladirile de birouri, cat si pentru retail sau industrial.
O alta tendinta care a inceput sa prinda din ce in ce mai mult contur este aceea a utilizarii surselor centralizate de incalzire in locul celor individuale in complexurile rezidentiale. Aceasta solutie ajuta, pe de-o parte, la un consum mai scazut de energie si, pe de alta parte, la o emisie mai mica in atmosfera a gazelor de sera. Utilizarea sistemelor de ventilatie cu recuperare de caldura, avand un randament foarte ridicat, a inceput sa primeze in detrimentul costurilor de investitie. Daca acum ceva timp gaseam integrarea in proiecte a sistemelor de panouri fotovoltaice si/sau solare mai mult pentru obiective situate in zone in care posibilitatea de racordare la retea era dificil de realizat sau foarte costisitoare, acum o intalnim din ce in ce mai mult la majoritatea investitiilor, indiferent de localizarea acestora.
Cerinte de eficienta energetica au inceput sa apara foarte mult si pentru locuintele individuale, de la utilizarea sistemelor de panouri solare si fotovoltaice pana la cea a tehnologiilor cu sisteme de recuperare eficienta de caldura.
- Care sunt cele mai importante proiecte la care lucrati in aceasta perioada si ce solutii inovatoare ati propus?
- Centrul comercial din Alba Iulia, dezvoltat de Prime Kapital, este unul dintre proiectele in lucru unde va fi implementat un sistem de control inteligent al iluminatului. Noutatea in ceea ce priveste utilizarea unui sistem de control este aceea ca acesta va deservi si iluminatul exterior din parcare, controlul acestuia realizandu-se in functie de nivelul de lumina naturala si de interval orar.
Elba Rezidential Timisoara este un alt proiect in care se doreste implementarea cat mai multor sisteme de eficientizare a consumurilor, de la controlul iluminatului, utilizarea de sisteme centralizate de caldura pana la prevederea unor sisteme de ventilare cu recuperare de caldura chiar pentru camerele de locuit din interiorul complexului rezidential.
Promenada Mall Craiova si extinderea centrului comercial Promenada din Bucuresti cu noi spatii comerciale, birouri si o zona dedicata functiunii medicale sunt alte doua proiecte de referinta pe care le avem in lucru si pentru care implementarea unor sisteme cu o eficienta energetica ridicata sunt cerinte venite din partea dezvoltatorului.
- Precizati nivelul cifrei de afaceri inregistrat de companie in primele noua luni ale anului in curs si estimati evolutia acesteia in 2022.
- Cifra de afaceri a companiei in primele 9 luni ale anului depaseste valoarea de 400.000 de euro. Pana la sfarsitul lui 2022, estimam ca aceasta va trece de 600.000 de euro, ceea ce inseamna o dublare fata de anul 2021. In continuare, principala investitie pe care o realizam este in echipa Instaltek, prin specializarea si evolutia oamenilor si gasirea inginerilor cu un nivel de cunostinte ridicat si cu experienta.
- Care sunt principalele dificultati/provocari pe care le aveti in prezent?
- Principala provocare este data de piata muncii, gasirea personalului specializat cu expertiza si solide cunostinte tehnice. Acest lucru ingreuneaza intr-o oarecare masura procesul de recrutare si selectie al companiei.
Desi domeniul nostru de activitate este proiectarea sistemelor de instalatii, cresterea preturilor materialelor de constructii are un impact si asupra activitatii noastre. Proiecte realizate cu ceva timp inainte sau aflate acum in executie au deviatii semnificative de la bugete, iar cerintele cele mai intalnite din partea executantilor sau a beneficiarilor sunt de la schimbarea furnizorilor si achizitia unor echipamente de un nivel calitativ ceva mai scazut, pana la reproiectarea si optimizarea sistemelor initiale.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Noiembrie/Decembrie 2022)

Produse & tehnologii

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGSISECAMALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
viarom
concelex
siniat
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
CDS
Ubitech
ness project
noark
rigips
leviatan
strabag nivel 1
EDIT-Structural
quadratum
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
econet
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander