Agenda Constructiilor
Marti, 25 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - INDEX COMPANII - FURNIZORI PENTRU INSTALATII - Sisteme HVAC - ROSENBERG ROMANIA TEHNICA DE VENTILATIE SI DE CLIMATIZARE SRL
PAGINA PERSONALIZATA


ROSENBERG ROMANIA TEHNICA DE VENTILATIE SI DE CLIMATIZARE SRL

ROSENBERG ROMANIA TEHNICA DE VENTILATIE SI DE CLIMATIZARE SRL

Adresa: Aleea Marius Emanoil Buteica nr. 18-20, Bucuresti, SSector 3
Telefon: 021/105.11.56
Fax: 021/105.11.57
E-mail: office@rosenberg.ro
Web site: www.rosenberg-gmbh.com
Domenii: Sisteme HVAC
Descriere activitate
Furnizor de sisteme de ventilare si climatizare: unitati de tratare a aerului.
Prezentare companie/institutie
 ROSENBERG: Se impune atragerea investitorilor straini in economie
 
In calitate de reprezentanta a reputatului grup german Rosenberg Ventilatoren GmbH, subsidiara din tara noastra activeaza ca furnizor de sisteme de ventilare si climatizare, folosite la obiective industriale, comerciale sau cu caracter special. In opinia conducerii companiei, spre deosebire de alte sectoare ale pietei constructiilor, pentru acest segment investitional premisele sunt favorabile, la nivelul lui 2013 fiind estimata o intensificare a lucrarilor specifice. Astfel, Rosenberg Romania acceseaza preponderent proiectele cu dimensiuni medii si mari, din categoria celor industriale, livrand echipamente complexe pentru tratarea aerului, precum si sisteme de ventilatie.
 
Valentin Stanca (32 de ani)
Functia/Firma: Area Sales Manager, Rosenberg Romania;
Experienta profesionala: 7 ani in domeniul sistemelor de climatizare si ventilatie.
 
- Prezentati succint obiectivele cuprinse in strategia de afaceri.
- In contextul noii directive europene ErP (Energy related Products) privind sistemele de ventilatie, care impune praguri maxime de consum energetic pentru anumite grupe de produse, ne propunem sa promovam acest concept pe piata. Rosenberg are in portofoliul sau asemenea echipamente, ce integreaza motoare de inalta fiabilitate, care folosesc tehnologia EC. In concordanta cu evolutia pe plan international, grupul Rosenberg doreste sa-si extinda prezenta si la nivel local, astfel incat estimam pentru Romania o majorare de pana la 30% a vanzarilor in comparatie cu 2012, tinand cont de relansarea unor proiecte care au fost amanate anterior si de anuntarea unor investitii noi in industrie. Ne bazam si in continuare pe vanzarile de centrale de tratare a aerului - CTA (cu 85% din total), ventilatoare (10%), componente de automatizare si piese de schimb (5%), zona centrala a tarii si Capitala fiind principalele piete de desfacere. 
- Cum s-a dezvoltat segmentul specific in 2012 si care sunt prognozele aferente anului in curs?
- In pofida recesiunii, sectorul sistemelor de climatizare industriala a evoluat intr-un ritm superior altor segmente ale pietei. Astfel, numerosi investitori straini au luat decizia de a-si dezvolta unitatile pe care le detin in tara noastra sau de a accesa piata nationala. Scopul de baza pentru Rosenberg este productia de echipamente fiabile si se au in vedere costurile totale ale proiectului, care presupun sumele initiale investite si cheltuielile de exploatare. Consider ca in acest an sectorul de constructii se va afla in ascensiune, cu exceptia celui rezidential, unde problemele se vor perpetua chiar si pe termen mediu. In consecinta, in intervalul 2013-2015, va exista un avant mai puternic al constructiilor industriale, mai ales ca investitorii au inceput sa aiba incredere in potentialul economic al Romaniei. 
- In ce fel poate fi definita competitia in domeniu?
- Principalii zece furnizori importanti - prezenti pe piata autohtona - constituie, de fapt, bransa de profil si, chiar daca in ultimul timp s-au observat incercari din partea unor companii de mici dimensiuni de a incheia parteneriate cu societati locale specializate in montaj, acestora le lipsesc avantajele legate de notorietatea produselor. Se mai poate spune ca, in contextul crizei, competitia s-a acutizat, deoarece - de exemplu - in Bucuresti, la nivelul lui 2013, exista cel mult 20 de lucrari potentiale ce vizeaza instalarea CTA. In ceea ce ne priveste, ne diferentiem pe piata prin calitatea produselor furnizate la un pret competitiv si prin faptul ca ne implicam activ in implementarea solutiilor optime pentru clientii nostri. 
(articol aparut in Agenda Constructiilor, editia martie/aprilie 2013)

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMhiltiABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
BogArt
strabag nivel 1
siniat
quadratum
rigips
ness project
Acvatot 2019
concelex
leviatan
CDS
ERBASU CONSTRUCT
viarom
MAKITA
konsent
EDIT-Structural
theda mar

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
top 500
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander