Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
PAGINA PERSONALIZATA


SAINT-GOBAIN GLASS ROMANIA SRL

SAINT-GOBAIN GLASS ROMANIA SRL

Adresa: Str. Varianta Nord nr.4 bis, Calarasi, Judet Calarasi
Telefon: 0242/305.217, 0242/305.195, 0242/305.105
Fax: 0242/305.111
E-mail: glassinfo.ro@saint-gobain-glass.com
Web site: www.saint-gobain-glass.ro
Domenii: Sticla & geam termoizolant
Descriere activitate
Producator national de sticla (pentru constructii si amenajari interioare).
Prezentare companie/institutie
SGG: Fonduri pentru sustinerea procesului de cercetare-dezvoltare
Compania Saint-Gobain Glass este prezenta pe piata din Romania din 1997, in 2005 fiind infiintata subsidiara autohtona (SGGR). Dezvoltarea ulterioara a fost accelerata, concretizandu-se prin constructia unei fabrici cu o capacitate de 600 tone/zi (200.000 tone/an), montajul unei instalatii ultramoderne de sputerizare magnetronica (10 milioane mp/an) si darea in functiune a unei linii de laminare. Investitiile totale in Romania au depasit 150 milioane de euro si, conform strategiei actuale, vor fi continuate si in perioada urmatoare.
 
Jérôme Lionet (41 de ani)
Functia/Firma: director general, Saint-Gobain Glass Romania;
Experienta profesionala: 12 ani in domeniul comercializarii materialelor de constructii.
 
- Precizati structura actuala a portofoliului, in functie de ponderea livrarilor.
- Produsul cel mai bine comercializat in Romania este Planitherm 4S, intrucat este un model adaptabil, care se potriveste bine la o gama extinsa de aplicatii, in special in regiuni ca Romania si zonele limitrofe, cu un climat foarte variabil de la un anotimp la altul. Recent am dezvoltat tipuri performante de sticla float, cum ar fi, de exemplu, 4S Evolution, 4S Bronze si Planitherm One. Un element inedit este reprezentat de initiativa de realizare a analizei ciclului de exploatare (LCA), in cadrul careia este masurat echilibrul ecologic (amprenta de carbon) aferent produselor vitrate, pornind din momentul extragerii siliciului din nisip, pana la faza de reciclare. Documentul ii poate ajuta pe arhitecti in demersul acestora de a castiga puncte importante in cadrul procesului de certificare in unul dintre sistemele actuale de evaluare a sustenabilitatii (LEED, BREEAM etc.).
- Cum a evoluat, din punct de vedere financiar, divizia SGGR in ultima perioada?
- Subsidiara din Romania a inregistrat, in 2012, o majorare semnificativa (mai mare de 12%) a cantitatilor de sticla float comercializata pe piata locala, cresterea fiind prezenta, in special, pe segmentul produselor cu valoare adaugata mare. O mare parte a productiei de la unitatea din Calarasi (aproximativ jumatate) este orientata in aceasta directie, ceea ce a determinat o compensare a diminuarilor care au fost consemnate in sectorul produselor traditionale. Conform estimarilor proprii, cota de piata a SGGR este, in acest moment, de 40%. Previziunile pentru 2013 indica o mentinere la cotele actuale.
- Ce masuri ati adoptat in vederea eliminarii efectelor negative generate de recesiune?
- Principalele probleme, cauzate, in principal, de cresterea tarifului la gazele naturale, au fost compensate oarecum prin renegocierea contractelor cu furnizorii de servicii si de materii prime, adaptarea ofertei si orientarea spre pietele in care cererea vizeaza mai putin produsele economice si se orienteaza spre modelele cu valoare adaugata mare (intrucat asigura echilibrarea profitabilitatii).
- Cum va propuneti sa actionati, pe termen scurt si mediu?
- Intentionam sa crestem capacitatea de productie a unitatii de laminare, care se situeaza, in prezent, la nivelul de 2 milioane mp. De asemenea, vor fi alocate fonduri pentru dezvoltarea tehnologica a liniei de acoperire magnetronica, in vederea asigurarii sporirii productivitatii, scaderii costurilor si diversificarii portofoliului (cum ar fi, de exemplu, fabricatia sticlei antireflexive). Trebuie subliniat faptul ca vom continua alocarea de fonduri importante in vederea sustinerii activitatilor de marketing si cercetare-dezvoltare. Previziunile pentru Romania sunt moderate. Problema actuala in domeniul local al constructiilor este cea a lipsei de lichiditati financiare, iar in conditiile existente acesta are sanse minime de revitalizare.
(articol aparut in TOP-Fereastra, editia mai 2013 )

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMhiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
viarom
quadratum
noark
ness project
CDS
concelex
FRONTALE
Acvatot 2019
MAKITA
strabag nivel 1
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
rigips

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
econet
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander