Agenda Constructiilor
Duminica, 28 Mai 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CTP: 150 de elevi au participat la proiectul dedicat pietei fortei de munca
CTP: 150 de elevi au participat la proiectul dedicat pietei fortei de munca
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 28 Nov 2017 15:23
CTP, cel mai mare dezvoltator si administrator pe termen lung de parcuri industriale si logistice premium din Romania si Europa Centrala si de Est, a incheiat prima etapa a proiectului dedicat pietei locurilor de munca din localitatile aflate in vecinatatea parcurilor sale din vestul Bucurestiului. Circa 150 de elevi ai claselor a unsprezecea si a douasprezecea de la liceul tehnologic Dimitrie Bolintineanu din Bolintin-Vale, au vizitat in decurs de trei zile depozitele a sapte companii chiriase din CTPark Bucharest si CTPark Bucharest West. Acest demers a fost gandit pentru a sprijini atat companiile care opereaza in parcurile CTP sa intre in contact cu potentialii angajati care acum sunt in clase terminale de liceu, cat si pe acestia din urma sa inteleaga ca au optiuni solide de a-si gasi locuri bune de munca aproape de casa. Urmatoarea etapa a proiectului initiat de CTP va continua, cel mai probabil, in primul trimestru din 2018.
Prima etapa, care trebuia initial sa se desfasoare pe 20 si 21 noiembrie a.c, a fost prelungita pana pe data de 22 noiembrie, pentru a da posibilitatea mai multor tineri sa participe la vizite. DSV, Network One Distribution (NOD), Cargo-Partner, Profi Rom Food, Ekol Logistics, Lagermax AED Romania si Iron Mountain si-au deschis depozitele pentru a le arata elevilor aspecte practice ale activitatii lor si si-au prezentat ofertele de posturi disponibile, precum si detalii legate de munca in domeniile in care opereaza. Proiectul are un scop dublu: pe de o parte companiilor chiriase din parcurile CTP din vestul capitalei li se faciliteaza accesul la o forta de munca insuficient exploatata, iar viitorii absolventi ai liceelor din zona afla in mod direct ca au oportunitati de a-si gasi posturi in companii importante, in zonele in care locuiesc. Aceste companii sunt in cautare de forta de munca tanara si sunt pregatite sa le puna la dispozitie angajatilor cele mai bune conditii de lucru, precum si sansa de a se dezvolta profesional.
“Ne straduim sa le oferim elevilor nostri atat o educatie de calitate, cat si ajutor pentru a face cele mai bune alegeri la terminarea liceului. Ne dorim sa aiba acces la posturi bune in zonele in care locuiesc, pentru a nu fi tentati sa plece din tara sau sa se angajeze fara forme legale pentru perioade scurte de timp. Cred ca rolul scolii este si acela de a-i ghida pe tineri in viitoarea lor viata profesionala, de a le oferi posibilitatea sa isi dezvolte abilitatile practice si de a interactiona direct cu potentialii angajatori. Ei au fost incantati de aceasta experienta, iar eu am fost fericita sa intalnesc fosti elevi ai liceului nostru care lucreaza in prezent in parcurile CTP”, a declarat Ecaterina Ionita, profesoara de economie in cadrul liceului Dimitrie Bolintineanu si unul dintre cadrele didactice care i-a insotit pe elevi.
Absolventi ai liceului Dimitrie Bolintineanu lucreaza atat in depozitele companiei Ekol Logistics, cat si Cargo-Partner. Acestia si-au revazut fostele profesoare si au impartasit cu elevii veniti in vizita detalii despre experienta lor aici. Viitorii absolventi au aflat astfel ca pot beneficia de pachete salariale satisfacatoare si vor putea invata de la profesionisti cu experienta, fiind incurajati sa isi continue si studiile universitare, dar in acelasi timp sa lucreze aproape de casa.
In ultima zi a programului, elevii au vizitat doua depozite ale companiei Ekol Logistics si au avut ocazia sa vada ce inseamna in mod concret munca intr-un depozit, de la receptia de marfa, rolul scanerelor in gestionarea activitatii sau operarea stivuitoarelor. Reprezentantii companiei au vorbit despre programele prin care isi sprijina tinerii angajati sa se dezvolte profesional si sa munceasca in timpul studiilor universitare, precum si despre programele de calificare pentru absolventii de liceu.
“Compania noastra este intr-un proces de dezvoltare accelerata, asadar facem angajari atat pe pozitii care necesita studii superioare, dar avem nevoie si de muncitori calificati si necalificati. In acest moment avem multi tineri care lucreaza pe partea administrativa si logistica, iar circa jumatate dintre angajatii nostri din CTPark Bucharest West provin din localitati limitrofe. Noi mizam pe forta de munca tanara pe care ne dorim sa o formam si careia ii oferim pachete de salarizare optime, oportunitati de dezvoltare, precum si un program de munca adaptat studiilor. Avem angajati care in timpul facultatii au plecat in strainatate cu diferite programe oferite de universitati si am avut bucuria sa se intoarca la noi. Acesta este un semn ca, atata timp cat iti sprijini personalul, poti reusi sa maresti rata de retentie, chiar si pe segmentul tanar, unde asteptarile, dar si tentatiile, in special in ceea ce priveste gasirea unui post in strainatate, sunt mari”, a explicat Simona Nicolae, HR Manager al Ekol Logistics Romania.
“Prima etapa a programului nostru s-a incheiat cu succes si am incredere ca nu peste foarte mult timp vor incepe sa se vada si primele rezultate pozitive: cresterea numarului de tineri absolventi din zona care isi vor gasi un loc de munca satisfacator aproape de casa. Acest proiect se inscrie in sfera mai larga a actiunilor pe care CTP le deruleaza pentru sustinerea comunitatii locale. Ne dorim ca prin activitatea noastra in zona sa aducem beneficii atat la nivel economic, cat si social, prin atragerea de investitii, crearea de noi locuri de munca, dezvoltarea industriala, rezidentiala si a infrastructurii de transport”, a concluzionat Ana Dumitrache, Co-Country Head al CTP Romania, compania initiatoare a proiectului.
Proiectul CTP pentru sprijinirea tinerilor absolventi din localitatile aflate in apropierea parcurilor pe care le detine in vestul Bucurestiului, va continua si in 2018 prin cooptarea unui numar din ce in ce mai mare de licee. In viitor dezvoltatorul va organiza, alaturi de mai multe companii chiriase, si o serie de ateliere practice de tip workshop, unde tinerii vor avea posibilitatea sa isi faca o idee mai clara despre ceea ce presupune munca in domeniul logistic.
Despre CTP
CTP este un dezvoltator si administrator full-service de proprietati comerciale, specializat in livrarea si managementul parcurilor de business high-tech personalizate pentru companii internationale si locale de prim rang, care fac investitii strategice noi sau isi extind operatiunile in Europa Centrala si de Est. CTP detine CTPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrala, cu peste 4,1 milioane de metri patrati de spatii de clasa A, in peste 80 de puncte strategice. In Romania, CTP este cel mai mare dezvoltator si administrator de spatii logistice si industriale de clasa A, cu peste 700.000 m² suprafata inchiriabila situati in zece orase: Arad, Bucuresti, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Pitesti, Salonta, Sibiu, Timisoara si Turda.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltivailantVideoConfAC-iulman and machineALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
In curand apare editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
viarom
strabag nivel 1
leviatan
BALTIC
grundfos
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
Acvatot 2019
MAKITA
CDS
FRONTALE
theda mar
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023