Agenda Constructiilor
Marti, 20 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - eJobs: Industria de constructii, intre cei mai activi angajatori din primele 9 luni 2020
eJobs: Industria de constructii, intre cei mai activi angajatori din primele 9 luni 2020 Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 30 Sep 2020 13:58
IMM-urile si companiile start-up au avut in primele 9 luni ale anului un ritm sustinut de recrutari, peste 10.000 de angajatori din acest segment fiind in cautare de candidati in aceasta perioada. Numarul este cu aproximativ 20% mai mic decat in aceeasi perioada a anului trecut, lucru explicabil nu doar prin inchiderea unor business-uri din aceasta categorie, ci si prin decizia celor care au rezistat de a bloca planurile de expansiune. In plus, numarul companiilor nou infiintate in 2020 a fost cu 30% mai mic decat in 2019. Domeniile care au mers cel mai bine din acest punct de vedere si au avut cele mai multe start-up-uri au fost energie si gaze, in contextul liberalizarii recente a pietei gazelor, sau transport si logistica, pe fondul cresterii comenzilor online.
”Ultima jumatate de an a fost ca o proba de foc pentru toata lumea, insa companiile mici si cele de tip start-up au dat dovada de o capacitate extraordinara de a se reinventa si de a rezista, in special in conditiile in care nu au avut in spate resursele pe care le au multinationalele. Iar ritmul in care au continuat sa faca angajari este un bun barometru al felului in care au reusit sa reziste. Pentru eJobs reprezinta o categorie foarte importanta de clienti, pe care vrem sa-i sprijinim in continuare. De aceea, in perioada 28 septembrie-28 octombrie, toate companiile cu maximum 100 de angajati care vor sa faca recrutari au acces la un nou tip de anunt, anuntul start-up, cu valabilitate de 14 zile si un pret special. Este important ca si IMM-urile si start-up-urile sa primeasca un stimul care sa ii ajute sa-si deblocheze angajarile si sa fie la fel de vizibile in ochii candidatilor precum multinationalele”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.
Acest tip de sprijin vine mai ales in contextul in care, pe fondul crizei pietei muncii generate de pandemie, companiile multinationale au fost considerate mai stabile decat cele mici sau start-up, iar acest lucru s-a observat in numarul de trei ori mai mare de aplicari pe care un job intr-o multinationala il primeste comparativ cu un loc de munca similar dintr-o companie mai mica.
”Daca intr-un clasament general al celor mai activi angajatori de anul acesta pe primele locuri s-au aflat retailul, call-center-ele, IT / telecom sau bankingul, start-up-urile care au facut cele mai multe angajari provin si din alte domenii precum constructii, transport / logistica, publicitate / marketing / PR. Acestora li se alatura, desigur, retailul si IT-ul”, mentioneaza Bogdan Badea.
In acest moment, peste 26.000 de locuri de munca pentru Romania si strainatate sunt disponibile pe www.ejobs.ro.
 
elmas_1octALLBIMAUTODESKCOVID-19VideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
Acvatot 2019
rigips
hilti
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AICPS_30
AHK 2018
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere