Agenda Constructiilor
Sambata, 06 Iunie 2020
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - MOBEXPERT isi inchide temporar magazinele; angajatii vor primi 75% din salarii
MOBEXPERT isi inchide temporar magazinele; angajatii vor primi 75% din salarii Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Elena Icleanu 15 Mar 2020 15:54
Dan Sucu, proprietarul Mobexpert, a anuntat ca va intrerupe temporar activitatea magazinelor de mobila, in contextul pandemiei de coronavirus. Decizia este pe o perioada de timp nedeterminata, iar angajatii urmeaza sa primeasca 75% din salarii.
 
"In urma unei atente si responsabile evaluari a crizei medicale in care ne aflam, am luat decizia logica de a intrerupe activitatea magazinelor Mobexpert pe o perioada nedeterminata. Astfel, pana miercuri 18 martie 2020 inclusiv vom mai face vanzari, iar logistica va functiona pana vineri 20 martie 2020. Administratorii firmelor din grup si cu mine nu putem sa acceptam riscul de a va chema la munca in cazul in care nu va putem garanta si sanatatea. Putem sa ne asumam pierderile financiare uriase pe care le vom avea in urma inchiderii magazinelor. Nu ne putem asuma insa riscul ca dumneavoastra sa va contaminati la serviciu de la un client sau coleg. De la dumneavoastra, membrii familiei, copiii sau parintii ar avea si ei de suferit, cu posibile urmari tragice", transmite Dan Sucu angajatilor.
 
In aceasta perioada de intrerupere, determinata de un eveniment de forta majora, Mobexpert va achita catre toti angajatii sai o indemnizatie in valoare de 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat din fondurile proprii. Mobexpert are 2.400 de angajati, iar plata tuturor indemnizatiilor depaseste 2,5 milioane de euro pe luna, la care se adauga inca aproximativ 1,5 milioane de euro lunar cheltuielilor ce tin de rate, dobanzi, chirii, impozite, utilitati etc.
 
"Majoritatea firmelor din grup sunt capitalizate suficient pentru a face fata unor astfel de cheltuieli; iar cele care nu sunt le voi ajuta personal sa treaca peste aceasta perioada. Probabil ca intr-o alta tara statul ar fi acceptat ca aceste cheltuieli, macar cele legate de salariati, sa fie finantate din zecile de taxe de toate felurile pe care le-am platit in toti acesti ani. La noi insa, nu-mi fac iluzii. Va trebui sa ne descurcam singuri si o vom face impreuna. Vom incerca macar sa obtinem ca pentru indemnizatiile nete sa nu mai platim si taxe salariale. Daca am obtine aceasta facilitate, am putea prelungi cu inca doua luni perioada in care putem sa sustinem lipsa veniturilor", mai spune Dan Sucu in comunicatul sau.
 
In finalul mesajului sau, omul de afaceri indeamna la responsabilitate. "Imi este greu sa va scriu aceste randuri. In 27 de ani nu am fost obligat niciodata sa inchid magazinele. Pus fiind insa sa aleg intre sanatatea colegilor mei sau profitul Mobexpert, in mod responsabil nu pot face decat o singura alegere", incheie proprietarul Mobexpert.
(sursa foto: newmoney.ro)
 
TeraSteelCOVID-19C4E FORUMbluebeamACAD
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere