Agenda Constructiilor
Marti, 15 Iunie 2021
 
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - Piata muncii reporneste: 14.000 de anunturi noi pe eJobs in doua saptamani
Piata muncii reporneste: 14.000 de anunturi noi pe eJobs in doua saptamani Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Elena Icleanu 16 Sep 2020 16:36
Mai mult de 14.000 de joburi noi au aparut pe piata muncii doar in prima jumatate a lunii septembrie, numarul fiind in crestere nu doar fata de fiecare luna din ultima jumatate de an, ci si in comparatie cu ianuarie, februarie si martie. De asemenea, nivelul este aproape egal cu cel din septembrie 2019, atunci cand companiile se luptau pentru atragerea candidatilor, potrivit datelor eJobs, platforma de recrutare cu peste 25.000 de anunturi de locuri de munca listate.
"Luna septembrie si, in general, lunile de toamna sunt, in mod traditional, cele mai efervescente, in termeni de recrutare. Ne asteptam, deci, sa observam o crestere in numarul de joburi, insa nu atat de mare. Nu credeam ca vom ajunge sa depasim chiar si ianuarie si februarie, cand nimeni nu anticipa venirea pandemiei, iar companiile isi mentineau ritmul de angajari masive. Desi incepe sa se restranga decalajul dintre numarul de joburi disponibile si numarul de aplicari, inca avem o disproportie destul de mare intre cele doua. Cu toate acestea, inceputul de luna a marcat o deblocare pe care o astepta toata piata si in special candidatii", spune Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.
Cele mai multe joburi postate in luna septembrie au fost in vanzari (peste 4.000 de noi locuri de munca), urmatoarele cele mai active domenii fiind transport/ distributie si administrativ/ logistica. Peste 1.600 de pozitii noi s-au deschis in sectorul de medicina si alte aproximativ 1.500 in call center-e.
In ceea ce priveste orasele in care se fac cele mai multe recrutari, Capitala se afla, ca de obicei pe primul loc, la o distanta apreciabila de alte orase mari precum Cluj-Napoca, Brasov, Timisoara, Constanta, Iasi sau Sibiu.
Si in ceea ce priveste aplicarile, primele doua saptamani din septembrie se dovedesc a fi cele mai bune din ultimul an, cu 610.000 de aplicari venite din partea celor care vor sa se angajeze.
"Candidatii sunt foarte atenti la tot ce apare nou in piata, urmaresc job-urile, cer feedback in urma interviurilor, aplica foarte tintit si pe pozitii compatibile cu profilul lor, astfel incat sa-si maximizeze sansele de angajare. Cu toate acestea, avem acum de-a face cu o piata a angajatorilor, motiv pentru care dureaza poate si de doua ori mai mult decat inainte sa iti gasesti un job", explica Bogdan Badea.
***
Lansata in 1999, eJobs este prima platforma de recrutare din Romania si liderul pietei locale de profil. Incepand cu anul 2012, este parte a grupului Ringier AG, compania internationala de media localizata in Zurich, Elvetia. eJobs.ro detine cea mai relevanta baza de candidati, pe care o pune la dispozitie prin metode eficiente, utilizand canale de media personale, cunostinte avansate de Performance Marketing si campanii de Employer Branding, precum si tactici de optimizare a rezultatelor de recrutare. Cele peste 4 milioane de CV-uri si 1,3 milioane de aplicari lunare constituie cea mai mare baza de candidati activi din Romania. Mai mult de doua milioane de utilizatori unici folosesc in fiecare luna serviciile platformei eJobs.ro, iar zilnic sunt actualizate 7.000 de CV-uri.
 
TERAPLASTVideoConfAC-iulgamma_2021AUTODESKALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala
hidroplasto
CELCO 2020
Ubitech
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
rigips
cv water 2021

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
econet
ROGBC 2016
AHK 2018
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere