Agenda Constructiilor
Sambata, 04 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - MTI vrea sa lanseze licitatii pentru toate tronsoanele autostrazii A7, in 2023
MTI vrea sa lanseze licitatii pentru toate tronsoanele autostrazii A7, in 2023
Infrastructura Publicat de Stelian DINCA 07 Apr 2023 10:09
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, joi, in judetul Buzau, ca isi doreste ca pana la sfarsitul acestui an sa fie lansata licitatia pentru ultimele tronsoane din Autostrada A7 (Autostrada Moldovei).
"Mi-as dori ca pana la sfarsitul anului sa reusim sa lansam, daca tot vorbim de A7, si Pascani-Siret, pe cele doua variante - Pascani-Suceava, unde studiul de fezabilitate este inaintat bine de tot, si Suceava-Siret. E parte din A7, face legatura cu Ucraina si inchide aceasta autostrada pana la granita cu Ucraina. E un lucru extrem de important ca in acest an sa lansam in licitatie si ultimele tronsoane din A7. Bineinteles, nu uitam de A8 (Autostrada Unirii Ungheni - Targu Mures n.red.), ca sunt la fel de importante si licitatiile pe A8", a spus ministrul Grindeanu.
Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a precizat ca situatia privind lotul 3 al tronsonului Ploiesti-Buzau este o "epopee".
"Pe lotul 3, din pacate, avem o epopee. Avem mai multe decizii de CNSC, mai multe decizii de Curte de Apel. In momentul de fata, am depasit o contestatie a unei solicitari de clarificari a comisiei de evaluare, contestatie care a fost respinsa de CNSC, iar acum comisia evalueaza ofertele in continuare. Vom vedea, in urma reevaluarii, care va fi oferta desemnata castigatoare", a explicat Pistol.
Intrebat daca, din cauza contestatiilor, sunt intarzieri la finalizarea autostrazii Ploiesti-Buzau-Focsani, Pistol a spus ca, in acest moment, ne putem incadra in termenele prevazute de PNRR.
Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, si ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Sorin Grindeanu, efectueaza, joi, o vizita la santierul jonctiunii loturilor 2 si 3 ale sectorului Buzau - Focsani al Autostrazii A7. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
SISECAMRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
EDIT-Structural
quadratum
MAKITA
siniat
ness project
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
theda mar
concelex
viarom
rigips
leviatan
noark
Acvatot 2019
strabag nivel 1

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander