Agenda Constructiilor
Sambata, 04 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - MFP vizeaza realizarea rectificarii bugetare si constructia bugetului pentru 2020
MFP vizeaza realizarea rectificarii bugetare si constructia bugetului pentru 2020
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 11 Nov 2019 13:35
Agentia de rating Fitch a reconfirmat atat calificativul aferent datoriei guvernamentale a Romaniei la BBB-/F-3 pentru datoria pe termen lung si scurt in valuta si in moneda locala, cat si perspectiva stabila.
Decizia agentiei este sustinuta atat de nivelul moderat al datoriei publice, care este mult inferior nivelului de 40% al tarilor din aceeasi categorie de rating cu Romania “BBB”, dar si de evolutia pozitiva a PIB-ului pe cap de locuitor si a indicilor dezvoltarii umane, care se situeaza la niveluri superioare fata de tarile comparabile. De asemenea, un factor pozitiv il reprezinta soliditatea sectorului bancar, care inregistreaza niveluri ridicate de capitalizare si de lichiditate.
"In perioada imediat urmatoare eforturile la nivelul Ministerului Finantelor Publice se vor concentra pe realizarea rectificarii bugetare si constructia bugetului pentru anul 2020, demersuri pe care le consideram absolut necesare pentru intarirea stabilitatii la nivel macroeconomic." , precizeaza Florin Citu, ministrul Finantelor Publice.
Principalii factori care ar putea conduce individual sau colectiv la imbunatatirea ratingului de tara sunt: diminuarea riscurilor privind stabilitatea la nivel macroeconomic si imbunatatirea credibilitatii politicilor macroeconomice, implementarea consolidarii fiscal-bugetare care ar influenta pozitiv traiectoria pe termen lung a ponderii datoriei publice in PIB, precum si imbunatatirea sustinuta a finantelor externe.
 
RAWLPLUGhiltiABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
MAKITA
siniat
concelex
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
rigips
viarom
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
EDIT-Structural
quadratum
Acvatot 2019
CDS
ness project
strabag nivel 1
noark

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
top 500
top 500
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander