Agenda Constructiilor
Joi, 25 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Actualitatea interna - ANCPI: Peste 300 milioane lei alocate primariilor pentru lucrari de cadastru, in 2021
ANCPI: Peste 300 milioane lei alocate primariilor pentru lucrari de cadastru, in 2021
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 28 Mai 2021 07:26
Primariile care doresc sa realizeze lucrari de inregistrare sistematica a proprietatilor in sistemul integrat de cadastru si carte funciara au la dispozitie 309.501.626 de lei, in anul 2021, in cadrul celei de-a saptea etape de finantare acordata de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI).
ANCPI, institutie publica aflata in subordinea Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice, si Administratiei (MDLPA), a lansat o noua etapa de finantare pentru inregistrarea sistematica a imobilelor pe sectoare cadastrale.
Primarii celor 2.041 de unitati administrativ-teritoriale (UAT) eligibile, interesati sa inceapa sau sa continue lucrarile de cadastru general pe sectoare cadastrale pot solicita finantare in maximum 60 de zile de la data la care primesc instiintarile privind sumele alocate si modelul contractului de finantare din partea Oficiului de cadastru si publicitate imobiliara (OCPI) pe raza caruia se afla. Contractele de finantare au o durata de 18 luni.
In 2021, fiecare UAT primeste 160.000 de lei pentru inregistrarea gratuita a proprietatilor in sistemul integrat de cadastru si carte funciara.
Banii vor fi virati in conturile primariilor dupa deschiderea noilor carti funciare aferente imobilelor receptionate.
Lucrarile de cadastru general se desfasoara in cadrul Programului national de cadastru si carte funciara (PNCCF) si sunt gratuite pentru cetateni. Finantarea este asigurata din veniturile proprii ale ANCPI.
Pana in prezent, ANCPI a inregistrat in sistemul integrat de cadastru si carte funciara, prin PNCCF, peste 4 milioane de proprietati, reprezentand 44,16% din numarul total estimat de 40.000.000 de imobile.
PNCCF are drept scop inregistrarea, gratuita pentru cetateni, a tuturor imobilelor (terenuri, cladiri si apartamente) din Romania in Sistemul integrat de cadastru si carte funciara. Programul este finantat din veniturile proprii ale ANCPI - peste patru miliarde de lei, din fonduri externe obtinute prin Programul Operational Regional - aproximativ 313 de milioane de euro, dar si din bugetul local al primariilor.
 
ABONARE REVISTEALLBIMSISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
concelex
EDIT-Structural
Ubitech
rigips
CONCEPT STRUCTURE
siniat
CDS
MAKITA
theda mar
noark
strabag nivel 1
viarom
ness project
quadratum

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
econet
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander