Agenda Constructiilor
Marti, 14 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Actualitatea interna - ANRMAP: Licitatiile nu mai pot fi suspendate prin formularea contestatiilor
ANRMAP: Licitatiile nu mai pot fi suspendate prin formularea contestatiilor
Actualitatea interna 03 Mai 2010 12:27
Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) a lansat spre dezbatere publica proiectul de modificare al OUG 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a celor de concesiune de servicii. ANRMAP a transmis propunerile reprezentantilor Comisiei Europene, urmand ca proiectul sa fie promovat fie printr-o  ordonanta de urgenta, fie printr-o lege, numai dupa avizarea acestora. Cea mai importanta modificare priveste procedura de contestatii. Astfel, orice contestatie va fi solutionata la finalizarea procedurii, odata cu elaborarea raportului, iar contractul va fi semnat imediat dupa ce Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor va emite decizia. Se elimina, astfel, perioada de suspendare, intreg pachetul de contestatii solutionandu-se o singura data. Se introduce solutionarea exceptiilor procedurale in 10 zile, judecarea pe fond realizandu-se in termen de 20 de zile.
Dintre principalele modificari mai pot fi amintite:
* se introduce notiunea de parteneriat public-privat, definit pentru prima oara in legislatia nationala ca fiind ”o forma a cooperarii dintre sectorul public si cel privat, in scopul finantarii, constructiei, renovarii, managementului sau intretinerii unei infrastructuri sau furnizarii anumitor servicii”. Se introduc noile praguri valorice de aplicare in cazul procedurilor de atribuire a contractelor de achizitie publica, conform Regulamentului Comisiei Europene nr. 1177/2009, intrat in vigoare la data de 1 ianuarie 2010.
 * se defineste notiunea de experienta similara ca reprezentand necesitatea prezentarii unei liste ”a lucrarilor executate in ultimii 5 ani, insotita de certificari de buna executie pentru cele mai importante obiective. Respectivele certificari indica beneficiarii, indiferent daca acestia sunt autoritati contractante (persoane juridice) cu capital de stat sau clienti privati, valoarea, perioada si locul executiei lucrarilor si precizeaza daca au fost efectuate in conformitate cu normele profesionale din domeniu si daca au fost duse la bun sfarsit”. O alta modificare se refera la micsorarea valorii cumulate a contractelor care vor fi atribuite si a actelor aditionale care vor fi incheiate pentru lucrari si/sau servicii suplimentare ori aditionale, nivelul maxim fiind stabilit la 20% din valoarea contractului initial (fata de 50%, cum este in prezent). Pentru informatii suplimentare, www.anrmap.ro
 
ABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUGALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
concelex
siniat
CONCEPT STRUCTURE
viarom
noark
Ubitech
rigips
EDIT-Structural
ness project
strabag nivel 1
leviatan
MAKITA
quadratum
Acvatot 2019
CDS
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander