Agenda Constructiilor
Vineri, 10 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Actualitatea interna - BNS: Am solicitat presedintelui sa ceara emiterea de titluri de creanta EU-Bonds
BNS: Am solicitat presedintelui sa ceara emiterea de titluri de creanta EU-Bonds
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 26 Mar 2020 21:20
Blocul National Sindical (BNS) i-a solicitat presedintelui Klaus Iohannis sa ceara membrilor Consiliului European ca pachetul de masuri economice in pregatire la nivel european sa includa emiterea de titluri de creanta europene (EU Bonds), potrivit unui comunicat al organizatiei.
 
"Chiar daca Romania nu este inca membra a Eurogrup-ului, BNS a transmis Presedintelului Romaniei, domnul Klaus Iohannis, solicitarea ca la reuniunea de astazi a Consiliului European sa sustina, in numele Romaniei, includerea emiterii de titluri de creanta europene (EU Bonds) in pachetul de masuri pregatit la nivel European pentru a face fata impactului social si economic al pandemiei de coronavirus", spun reprezentantii BNS.
 
Sindicalistii mai precizeaza ca Romania si intreaga Europa risca o recesiune chiar mai grava decat cea care a urmat crizei financiare din 2008-2009, ca urmare considera ca sunt imperios necesare investitii semnificative in protejarea locurilor de munca si a economiilor statelor membre.
 
Propunerile BNS
EU Bonds ar trebui sa finanteze nu numai infrastructura si consumabilele pentru sistemele nationale de sanatate, ci si masuri de urgenta in domeniul ocuparii.
EU Bonds ar trebui emise la rate de dobanda foarte mici sau 0.
EU Bonds ar trebui sa fie emise printr-un vehicul al UE, nu unul interguvernamental, sub control democratic si sa sprijine progresul social si dezvoltarea durabila.
Politica de cheltuieli sa fie incredintata Comisiei Europene (prin sisteme de sprijin a somerilor si compensatii de venit pentru lucratorii ale caror relatii de munca au fost suspendate, inclusiv lucratorii independenti si atipici), in co-decizie cu Consiliul si Parlamentul European si cu consultarea partenerilor sociali.
 
"In ultimele saptamani statele membre UE se confrunta cu o situatie aproape fara precedent, ca urmare, institutiile europene, guvernele statelor membre, sindicatele si organizatiile patronale trebuie sa aloce toate resursele disponibile combaterii epidemiei de coronavirus si a fenomenului economic si social. Manifestari ale spiritului de solidaritate, egalitate si responsabilitate pentru viitorul continentului nostru sunt azi mai necesare ca oricand", mai spun reprezentantii sindicatelor.
 
COVID-19TeraSteelALLBIMACAD
COVID-19
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
rigips
elmas 2017
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
hilti
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
AHK 2018
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014


SONDAJ de OPINIE - Agenda Constructiilor & Fereastra
Impactul pandemiei Covid-19 pentru industria de constructii si domeniile conexe

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere