Agenda Constructiilor
Luni, 19 Aprilie 2021
 
Home - Stiri - Actualitatea interna - CCIR: Piata Uniunii Europene ne trateaza ca pe o economie de subcontractori
CCIR: Piata Uniunii Europene ne trateaza ca pe o economie de subcontractori
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 21 Dec 2020 06:23
Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), dl. Mihai Daraban, a avut o intalnire cu E.S. Ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania, dl. Adrian Zuckerman, in scopul identificarii unor solutii viabile de crestere a schimburilor comerciale bilaterale.
In cadrul intalnirii, care a durat aproximativ trei ore, au fost abordate teme de actualitate, precum impactul pandemiei COVID-19 asupra economiei celor doua tari, cresterea investitiilor SUA in Romania si, implicit, facilitarea accesului antreprenorilor romani pe piata americana, precum si a celor din SUA in spatiul european.
„Am avut o intalnire extrem de fructuoasa cu E.S. dl. Adrian Zuckerman, in care am reusit sa atingem foarte multe dintre problemele cu care se confrunta mediul de afaceri, atat cel din Romania, cat si cel din SUA, mai ales, acum, in perioada pandemiei. Statele Unite au avut o crestere economica de 33,1% in trimestru al treilea al anului 2020. Este o piata extrem de dinamica. Totodata, este o piata care ar trebui sa ne tenteze mai mult, decat ne tenteaza, in prezent, piata Uniunii Europene, unde din nefericire, am ajuns o economie de subcontractori. In SUA exista cea mai mare densitate de multinationale, care ofera investitorilor un potential urias de a patrunde si pe alte piete, America fiind un hub pentru multe directii economice si nu numai. Dupa cum stiti, misiunea CCIR este de a sprijini internationalizarea business-ului romanesc, de a ajunge si in etapa de export de servicii”, a declarat presedintele CCIR, dl.Mihai Daraban.
“SUA si-a exprimat de foarte mult timp interesul in ceea ce priveste dezvoltarea antreprenoriatului si a sectorului privat din Romania. De altfel, acest lucru reprezinta un pilon de baza al Parteneriatului Strategic dintre cele doua state. Sunt ferm convins de faptul ca un mediu de afaceri sanatos reprezinta un element foarte important pentru construirea si consolidarea democratiei. Dezvoltarea durabila a mediului de afaceri este urmata, negresit, de crestere economica. Nu trebuie sa uitam insa de aplicarea statului de drept, un alt element esential pentru o economie puternica. Mediul de afaceri are nevoie de o legislatie sanatoasa, de predictibilitate, de legi care nu se schimba de la o zi la alta”, a declarat E.S. Ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania, dl. Adrian Zuckerman.
 
TERAPLASTgamma_2021AUTODESKVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
cv water 2021
strabag nivel 1
Acvatot 2019
hilti
hidroplasto
rigips
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
AHK 2018
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere