Agenda Constructiilor
Sambata, 08 Mai 2021
 
Home - Stiri - Actualitatea interna - CCIR saluta decizia CCR de respingere a modificarii legii camerelor de comert
CCIR saluta decizia CCR de respingere a modificarii legii camerelor de comert
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 04 Mar 2021 10:20
Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a luat act de decizia Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR), privind respingerea sesizarii de neconstitutionalitate a proiectului de lege pentru modificarea Legii camerelor de comert nr. 335/2007.
“De la bun inceput, CCIR a sustinut si a argumentat ca modificarile si completarile aduse Legii nr. 335/2007 a camerelor de comert din Romania, sunt constitutionale si in deplina concordanta cu legislatia in vigoare. Decizia de astazi a CCR vine, astfel, sa intareasca argumentatia CCIR, in dauna celor care, din diferite motive, au contestat modificarile aduse actului normativ. Decizia CCR reprezinta un castig, atat pentru CCIR, care de astazi isi recapata respectul si recunoasterea cuvenite unei camere de comert nationale, in concordanta cu cele din toata Europa, dar si din lume, dar mai ales pentru Statul Roman, mediul de afaceri si nu in ultimul rand, pentru locuitorii Capitalei.
Cu referire la „Proiectul pentru Romania” reamintim faptul ca valoarea acestuia este de circa 2,87 miliarde de euro, ceea ce inseamna, conform studiilor, un aport la bugetul de stat, precum si la cel local, de 345 de milioane de euro anual, proiectul urmand a se finaliza intr-o perioada de cinci ani. De asemenea, trebuie precizat faptul ca acest proiect va genera peste 30 de mii de locuri de munca, un aspect deosebit de important mai ales daca tinem seama de situatia economica dificila provocata de pandemie.
Pe termen lung, proiectul reprezinta oportunitatea perfecta pentru ca Romania sa intre in randul statelor dezvoltate, oferind partenerilor din tara si strainatate un parc expozitional permanent, cu functiune multipla, avand capacitatea de a concentra evenimente majore, prin pozitia strategica in centrul de business al Capitalei Romaniei.
Totodata, proiectul va reprezenta un punct de intalnire al comunitatii, cu o identitate autentic romaneasca, care sa coaguleze entitati diverse, de la publicul larg pana la reprezentanti ai mediului de business, guvernamental, legislativ, academic, asociativ, profesional etc.
Nu in ultimul rand, bucurestenii si nu numai, vor avea la dispozitie o serie de atractii publice precum un nou parc central, gradini inierbate, arbori maturi si vegetatie luxurianta, alei de promenada, esplanada si piatete, toate acestea fiind cuprinse in proiectul de revitalizare a zonei Romexpo.
 
ALLBIMgamma_2021AUTODESKVideoConfAC-iulTERAPLAST
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
hidroplasto
hilti
Acvatot 2019
cv water 2021
rigips
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere