Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Actualitatea interna - CNSP schimba modelul economic pentru o crestere economica de 5% in 2024-2026
CNSP schimba modelul economic pentru o crestere economica de 5% in 2024-2026
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 28 Mai 2021 06:16
Cristian Stanica, presedintele Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza (CNSP), a precizat ca institutia pe care o conduce se concentreaza pe o schimbare a modelului economic, care va permite Romaniei sa atinga in orizontul anilor 2024-2026 o crestere economica anuala medie de 5%.
"Ne concentram pe o schimbare a modelului economic, in sensul ca noul model economic se bazeaza pe o stimulare a cresterii economice prin investitii, in special, care la randul lor vor fi finantate prin fondurile europene si un rol important il va avea Mecanismul de Redresare si Rezilienta. Vechiul model al dezvoltarii bazat pe cresteri spectaculoase ale consumului si ale veniturilor salariale este oarecum comutat pe un nou model bazat pe o crestere a investitiilor, ceea ce va permite, credem noi, ca pe termen mediu, undeva la orizontul anilor 2024 - 2026 sa atingem o crestere economica anuala medie de 5%", a declarat Cristian Stanica, in cadrul webinarului "Perspectiva Europeana a Dezvoltarii Romaniei", organizat in cadrul programului Romania-Orizont 2030, proiect derulat de Institutul pentru Libertate si Democratie (ILD), in parteneriat cu Fundatia Friedrich Naumann pentru Libertate.
Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, a aratat in interventia sa ca scaderea de PIB de anul trecut nu a fost atat de mare pe cat anticipa, iar revenirea din acest an pare sa fie una foarte puternica.
"Vorbind de rezilienta economiei romanesti, ea arata, in momentul de fata, destul de bine. Pentru mine lucrurile au mers mai bine decat ma asteptam. Scaderea de PIB de anul trecut nu a fost atat de mare pe cat ne temeam, revenirea in acest an pare foarte puternica. In perioada urmatoare Romania va avea la dispozitie fonduri si mai mari decat cele pe care le-am absorbit cu greu in trecut si este important sa fie realizate proiectele de care tara are cu adevarat nevoie. Acum avem in fata noi fonduri de coeziune, plus avem acest nou instrument al Uniunii cu fondurile legate de rezilienta si redresare. Va exista o abundenta de fonduri", a spus Bogdan Chiritoiu, in cadrul aceluiasi eveniment.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
ness project
quadratum
Acvatot 2019
noark
leviatan
strabag nivel 1
Ubitech
CDS
concelex
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
viarom
theda mar
siniat

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
top 500
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander