Agenda Constructiilor
Joi, 25 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Actualitatea interna - ERSB avertizeaza asupra dificultatilor intampinate de sectorul imobiliar comercial
ERSB avertizeaza asupra dificultatilor intampinate de sectorul imobiliar comercial
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 26 Ian 2023 12:49
Tensiunile de pe piata provocate de potentiala prabusire a pietei imobiliare comerciale ar putea reprezenta un risc sistemic pentru banci, care ar putea duce la necesitati de capital suplimentar, a avertizat miercuri Comitetul European pentru Risc Sistemic (ESRB), transmite Reuters.
Comitetul European pentru Risc Sistemic - organismul care supervizeaza stabilitatea financiara in Uniunea Europeana - este condus de presedintele Bancii Centrale Europene, Christine Lagarde.
Autoritatile de supervizare au atras de mult timp atentia ca piata imobiliara din blocul comunitar este la un punct de cotitura, spatiile de birouri fiind in special vulnerabile, in conditiile in care pandemia a schimbat modul de lucru al angajatilor.
Acum, Comitetul European pentru Risc Sistemic a emis o noua recomandare autoritatilor nationale si ale UE pentru a monitoriza riscurile si a verifica modul in care bancile evalueaza garantiile cand pun deoparte sumele pentru provizioane.
"Sectorul imobiliar comercial este in prezent vulnerabil la deteriorarea pronuntata a perspectivelor economice, la riscurile ciclice legate de inflatia ridicata si la inasprirea conditiilor financiare, care limiteaza optiunile de refinantare a datoriei existente si luarea de noi credite. Politicile economice legate de clima, cum ar fi modificarea standardelor de constructie, trecerea spre comertul electronic si sporirea cererii pentru flexibilitate in cazul spatiilor de birouri de inchiriat se adauga presiunilor", se arata in comunicatul ESRB.
Deja din septembrie Comitetul European pentru Risc Sistemic avertiza asupra cresterii riscurilor de faliment in sectorul imobiliar comercial.
Exista temeri ca un declin semnificativ al sectorului imobiliar comercial ar putea avea un impact sistemic asupra institutiilor financiare si a economiei, prin limitarea capacitatii bancilor de a acorda credite.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
EDIT-Structural
leviatan
CDS
siniat
BogArt
MAKITA
Ubitech
quadratum
concelex
SSAB
konsent
ness project
noark
rigips
Arduro
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
SIGM
strabag nivel 1

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
top 500
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander