Agenda Constructiilor
Miercuri, 27 Ianuarie 2021
Home - Stiri - Actualitatea interna - HS Timber doneaza spitalelor echipamente in valoare de 1,2 milioane de lei
HS Timber doneaza spitalelor echipamente in valoare de 1,2 milioane de lei
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 03 Apr 2020 07:30
Sub deviza „Impreuna!”, fabricile pe care HS Timber Group le opereaza in Romania, se alatura autoritatilor locale pentru a sprijini toate eforturile in lupta pentru tinerea sub control a COVID-19.
Compania a donat doua laboratoare de biologie moleculara spitalelor din Sfantu Gheorghe si Comanesti, in valoare totala de peste 1.000.000 de lei. Aceasta donatie o completeaza pe cea de peste 23.300 de materiale sanitare pentru activitatile de preventie, catre unitatile medicale din Sfantu Gheorghe si Radauti, a carei valoare s-a ridicat la peste 128.000 de lei. Mai mult, in orasul Siret, compania a pus la dispozitia autoritatilor locale facilitati de cazare pentru personalul medical, in perioada starii de urgenta, iar in judetul Alba a donat doua aparate de prelucrare a testelor de diagnosticare pentru laboratorul Directiei de Sanatate Publica.
„Suntem intotdeauna alaturi de comunitatile in care activam. Prin urmare, este absolut normal sa cautam solutii impreuna si sa oferim sprijin in lupta impotriva raspandirii COVID-19, o situatie exceptionala in care ne aflam cu totii,” a spus Dan Banacu (foto), director general al HS Timber Productions Romania. „Prin initiativa noastra «Impreuna!», contribuim direct si sprijinim activitatile organizatiilor locale in lupta impotriva raspandirii COVID-19. In vremuri ca cele pe care le traim, este nevoie de coeziune mai mult ca niciodata, de aceea contribuim direct acolo unde este nevoie.”
Andras-Nagy Róbert, managerul Spitalului Judetean De Urgenta Dr. Fogolyan Kristóf din Sfantu Gheorghe explica: „Laboratorul de biologie moleculara ajuta la diagnosticarea mai rapida cu COVID-19, iar prin instalarea acestei linii aducem testarile mai aproape de Sfantu Gheorghe. Daca, pana acum, dupa recoltarea probelor trebuia sa asteptam rezultatul testului pana la cateva zile, cu ajutorul acestui aparat rezultatul vine in doua – maxim patru ore, cu o probabilitate de 100%.” Managerul a adaugat ca echipamentul poate fi folosit si la diagnosticarea altor afectiuni medicale, nu doar in cazul COVID-19 si ca, odata cu iesirea din criza actuala, va fi de folos mai multor specializari medicale din spital.
Pe de alta parte, fabrica HS Timber Productions din Reci a raspuns pozitiv solicitarii Directiei de Sanatate Publica Covasna si a oferit pana acum 500 de manusi examinare nitril nepudrate, 136 combinezoane antichimice, 100 perechi de incaltaminte de unica folosinta, 100 bete antibiograma NF, 100 ochelari de protectie, 100 masti protectie respiratorie FFP1 cu filtru si supapa, urmand sa fie donate si alte materiale.
O atentie deosebita a fost acordata si Spitalului Municipal Sf. Doctori Cosma si Damian din Radauti, intrucat acesta a devenit spital de resort in judetul Suceava, unde sunt redirectionate urgentele medicale. HS Timber Productions Radauti a donat 10.000 de manusi latex, 1.000 de manusi examinare nitril nepudrate, 2.000 de masti chirurgicale, 510 bete antibiograma NF, 250 combinezoane antichimice, dezinfectanti pentru suprafete, 100 viziere, 450 ochelari de protectie, 1.500 halate pentru examinare, 3.000 de bonete si 3.500 de perechi de incaltaminte de unica folosinta.
La Siret, autoritatile locale desfasoara - prin Directia de Asistenta Sociala - activitati de ajutorare a persoanelor izolate la domiciliu, persoane cu dizabilitati si persoane in varsta, carora le ofera alimente si medicamente. Fabrica de panouri HS Timber Productions Siret a sponsorizat cu 14.500 de lei aceste activitati destinate celor mai vulnerabili membri ai comunitatii si, in acelasi timp, a pus la dispozitia autoritatilor locale din Siret doua case pe care le detine. Acestea vor fi folosite in caz de necesitate pentru gazduirea cadrelor medicale, pe perioada starii de urgenta.
Fabrica de cherestea HS Timber Productions din Sebes a donat Directiei de Sanatate Publica Alba aparatura de specialitate necesara in diagnosticarea cazurilor de COVID-19 in laboratorul DSP Alba, in valoare de peste 24.700 lei.
Sprijinul acordat de HS Timber Group, in contextul crizei generate de pandemia COVID-19 va continua in toate comunitatile locale. Initiativa se inscrie in linia de responsabilitate sociala care vizeaza sprijinirea proiectelor ambitioase din domeniul social, al educatiei, sanatatii si al mediului, in special in comunitatile in care Grupul este prezent prin unitati de productie. Mai ales in aceasta perioada imprevizibila, in care trebuie sa pastram distanta spatiala, social ne apropiem si mai mult - Impreuna!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 

PAGINA PERZONALIZATA

COVID-19ALLPLANelmas_1octVideoConfAC-iulAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
CELCO 2020
hidroplasto
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
rigips
hilti

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere