Agenda Constructiilor
Vineri, 07 Mai 2021
 
Home - Stiri - Actualitatea interna - iSense (Aqua City): Beneficiarii sunt foarte interesati de documentatia proiectului
iSense (Aqua City): Beneficiarii sunt foarte interesati de documentatia proiectului
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 28 Oct 2020 09:03
Un studiu realizat de iSense Solutions in luna octombrie la comanda Aqua City a relevat care sunt principalele intrebari pe care romanii le-ar pune unui dezvoltator imobiliar atunci cand se gandesc sa-si cumpere o locuinta. Rezultatele cercetarii arata ca profilul cumparatorului s-a schimbat in ultima perioada: romanii sunt mai educati, se informeaza mai bine si mai mult inainte de a face o investitie si sunt mult mai atenti cu banii lor, iar pretul a incetat sa mai fie principalul criteriu atunci cand se ia decizia achizitionarii unei locuinte.
Astfel, cei mai multi romani din mediul urban sunt interesati de documentatia care sta la baza constructiei. Prioritara este asadar verificarea unor documente precum: certificat de urbanism, autorizatie de construire, proces verbal de receptie, extras de carte funciara. Pe locul urmator se situeaza informatiile despre stadiul constructiei: data la care va fi finalizata constructia si termenul de predare a apartamentului. Chiar daca pandemia de COVID-19 a provocat o criza economica si aspectul financiar de obicei primeaza in astfel de perioade, criteriile legate de pret se situeaza abia pe locurile 3 si 4, romanii fiind mai degraba interesati daca pot negocia suma finala platita.
In lista criteriilor urmeaza facilitatile pe care le ofera dezvoltatorul. Pandemia de COVID-19 a modificat preferintele romanilor si din aceasta perspectiva, iar existenta posibilitatii de a avea in vecinatate un co-working space, spatii de petrecere a timpului liber sau o gradinita pentru copii a devenit prioritara pentru viitorii proprietari. De aceea, dezvoltatorii gandesc in aceasta perioada ansambluri rezidentiale care sa includa cat mai multe facilitati de acest fel, precum: centre SPA, sali de fitness sau kinetoterapie, rasteluri pentru biciclete, statii de incarcare pentru vehicule electrice, locuri de joaca pentru copii, terenuri de tenis si minifotbal, piste de alergat sau de biciclete.
Studiul arata ca pe langa documentatie, romanii din mediul urban se intereseaza si de alte detalii tehnice inainte sa-si cumpere un apartament, precum calitatea materialelor de constructie. Tipul de materiale folosite si furnizorii alesi se regasesc asadar pe o pozitie fruntasa in topul intrebarilor pe care acestia le-ar pune unui dezvoltator imobiliar.
In continuare, subiectele de interes se refera si la conectivitatea cu mijloacele de transport, costurile de intretinere sau pretul locului de parcare. Pe ultimele locuri se situeaza intrebari referitoare la randamentul proprietatii la inchiriere sau numarul de apartamente vandute pana la momentul achizitiei, semn ca astfel de detalii nu sunt prioritare pentru cumparatorul roman.
“Cercetarea de fata ne arata un cumparator educat, atent la detalii si care vrea sa nu mai aiba suspiciuni cand face o astfel de investitie. Pentru un astfel de public, oferta trebuie sa reprezinte un mix de seriozitate, preturi competitive si facilitati variate. Cumpararea unui apartament este o decizie majora, care va influenta viata fiecaruia dintre noi, de aceea apartenenta la o comunitate dinamica si la un cartier modern devin conditii esentiale”, a declarat Adrian Rus, directorul de marketing si vanzari al AQUA CITY.
Datele prezentate fac parte din studiul omnibus saptamanal, reprezentativ pentru mediul urban si realizat de iSense Solutions in luna octombrie pentru intelegerea comportamentului romanilor, avand 500 de interviuri online in fiecare saptamana, grad de eroare +/- 4.38%, la un nivel de incredere de 95%.
 
ALLBIMTERAPLASTVideoConfAC-iulgamma_2021AUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
Acvatot 2019
cv water 2021
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
hilti
hidroplasto
rigips

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere