Agenda Constructiilor
Vineri, 07 Octombrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Actualitatea interna - MDLPA a aprobat un act normativ cu noi reguli pentru constructia de gradinite
MDLPA a aprobat un act normativ cu noi reguli pentru constructia de gradinite
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 21 Sep 2022 12:27
Cseke Attila, ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si administratiei a aprobat un act normativ care prevede noi reguli pentru constructia unor gradinite moderne si sustenabile.
”La elaborarea acestor normative de constructii am avut in vedere crearea unor spatii sanatoase pentru copii, constructia unor gradinite moderne si prietenoase cu mediul inconjurator”, a declarat ministrul dezvoltarii, Cseke Attila.
Ministrul a precizat ca acest demers era necesar pentru a moderniza regulile de proiectare, realizare si exploatare a gradinitelor, care dateaza din 1997. Noul normativ a tintit atat alinierea cu standardele din Romania si cele europene, publicate de Asociatia de Standardizare din Romania, cat si armonizarea cu cerintele specifice procesului educational din strategiile elaborate de catre autoritatile publice de resort pentru reformarea sistemului educational din Romania.
Noul normativ trateaza, in principal, aspectele legate de eficienta energetica a acestor constructii, astfel incat gradinitele noi vor fi verzi si sustenabile. De asemenea, contine prevederi detaliate pentru asigurarea sanatatii copiilor, cum ar fi, detalierea sistemelor de ventilatie pentru aceste spatii.
”Dupa cum se stie, anul trecut am inceput reactualizarea normativelor de proiectare, a ghidurilor si a metodologiilor, majoritatea fiind elaborate in perioada 1996-1999, fara a mai fi actualizate de atunci. Primul normativ reactualizat a fost cel pentru proiectarea, executia si exploatarea creselor, urmat de normativul pentru constructia scolilor si liceelor, precum si de cel pentru spitale, iar astazi se transmite, spre publicare, in Monitorul Oficial al Romaniei, Normativul pentru gradinite, care va intra in vigoare la 30 de zile de la publicare”, a conchis ministrul Cseke Attila.
 
ALLBIMAUTODESKTERAPLASTVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
SEPTEMBRIE
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
leviatan
Acvatot 2019
hilti
MAKITA
BMI_Icopal
CELCO 2020
strabag nivel 1
rigips
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
viarom
FRONTALE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere