Agenda Constructiilor
Joi, 18 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Actualitatea interna - PMB: Proiect de recuperare si digitalizare a arhivelor Institutului Proiect Bucuresti
PMB: Proiect de recuperare si digitalizare a arhivelor Institutului Proiect Bucuresti
Actualitatea interna Publicat de AG&F 30 Iun 2022 11:35
Primaria Capitalei, prin directiile de specialitate, a inceput demersurile pentru recuperarea, prelucrarea si digitalizarea arhivei municipiului Bucuresti care a apartinut fostului Institut Proiect Bucuresti.
Primarul General, Nicusor Dan: „Dupa mai bine de 30 de ani, am initiat procedurile pentru recuperarea arhivei municipiului Bucuresti care a apartinut fostului Institut Proiect Bucuresti pana in anul 1989. Potrivit prevederilor legale, dupa anul 1989, arhiva institutului trebuia predata autoritatii publice locale, insa nicio administratie nu a fost interesata de recuperarea acestor documente. Arhiva Institutului Proiect Bucuresti cuprinde toate studiile si proiectele cladirilor din Capitala construite in perioada comunista, respectiv blocuri de locuinte, scoli, spitale etc. Potrivit informatiilor detinute pana in prezent, este vorba de 66 de mii de dosare, care insumeaza 2 km liniari de arhiva. Documentele se afla in conditii de siguranta in judetul Tulcea, localitatea Pecineaga, dupa ce, in anii anteriori, acestea au mai fost depozitate la Caracal si la Braila. Pentru operationalizarea arhivei, vom achizitiona servicii de prelucrare, numerotare, opisare si inventariere, urmand ca, ulterior, sa fie scanata si digitalizata. Dupa finalizarea acestor etape, documentele vor putea fi accesate de toti cetatenii interesati, persoane fizice, persoane juridice sau institutii si vor fi utile pentru realizarea proiectelor de reabilitare si consolidare a cladirilor”.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMAUTODESKTERAPLASTVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
MAKITA
CELCO 2020
rigips
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
BMI_Icopal
hilti
leviatan
hidroplasto
strabag nivel 1
Acvatot 2019
Ubitech
viarom

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere