Agenda Constructiilor
Luni, 12 Aprilie 2021
 
Home - Stiri - Actualitatea interna - UNSAR (IRES): Rata ridicata de proprietari de imobile si pondere mica la asigurari
UNSAR (IRES): Rata ridicata de proprietari de imobile si pondere mica la asigurari
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 14 Oct 2020 09:36
67% dintre respondentii celui mai recent sondaj de opinie realizat la solicitarea UNSAR de catre IRES declara ca stiu ce ar trebui sa faca pentru a se proteja in cazul unei catastrofe.
Totodata, desi 55% dintre acestia stiu de existenta unor kituri de prim ajutor pentru cazuri de catastrofa (care contin alimente, apa, medicamente, fluier, lanterna etc.), doar 32% dintre acestia le si detin.
Acelasi sondaj releva si ca 35% dintre romani intentioneaza ca anul viitor sa isi protejeze casele, incheind ambele polite de asigurare a locuintelor - atat cea obligatorie, cat si cea facultativa, cu 4 puncte procentuale mai mult fata de 2019.
In contextul in care un numar important de locuinte nu sunt inca protejate, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania vine in sprijinul consumatorilor cu o noua campanie de informare, #ANTIGHINIONpentruAcasa, care abordeaza tematica superstitiilor legate de locuintele romanilor - campania fiind lansata chiar astazi marti, 13.
„Suntem tara cu cea mai ridicata rata de proprietari de imobile din Europa. Totusi, locuintele noastre sunt printre cele mai putin protejate. Daca tot muncim o viata pentru o casa, ar fi important sa ne asiguram ca visul acesta nu se poate narui intr-o secunda. In plus, ar trebui sa ne aducem aminte de cate ori in vietile noastre ‚paza buna a trecut primejdia rea'”, spune sociologul Gelu DUMINICA care s-a implicat in noua campanie UNSAR.
Initiativa UNSAR aduce in prim-plan importanta asigurarilor de locuinte, in conditiile in care mai putin de 20% dintre locuintele romanilor sunt protejate printr-o polita de asigurare.
„Spre deosebire de superstitii, asigurarile sunt o protectie concreta de care cu totii avem nevoie in fata numeroaselor riscuri la care locuintele noastre sunt expuse - de la incendii, cutremure, vijelii, furtuni, inundatii pana la explozii ori furturi. Mai ales acum, intr-un context pandemic, oamenii au nevoie de mai multa protectie impotriva neprevazutului care le-ar putea afecta vietile”, au declarat reprezentantii UNSAR.
Luna octombrie, dedicata asigurarilor de locuinte, vine cu o serie de activitati de educare si informare a consumatorilor cu privire la acest tip de asigurari. De altfel, data de 13 octombrie coincide cu “Ziua internationala pentru reducerea dezastrelor naturale” a ONU.
Prin #ANTIGHINIONpentruAcasa, UNSAR continua seria campaniilor de educare si constientizare cu privire la rolul si utilitatea asigurarilor. De asemenea, Uniunea pune la dispozitia publicului informatii si ghiduri cu informatii utile pe Asiguropedia.ro, portal dedicat informarii consumatorilor.
 
TERAPLASTAUTODESKALLBIMgamma_2021VideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
rigips
cv water 2021
ERBASU CONSTRUCT
hilti
hidroplasto
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
AICPS_30
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere