Agenda Constructiilor
Joi, 18 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - Alex Milcev, EY: „Vedem o mare migratie a capitalului din zona Rusiei, undeva in Est”
Alex Milcev, EY: „Vedem o mare migratie a capitalului din zona Rusiei, undeva in Est”
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de AG&F 22 Iun 2022 09:44
Exista o mare migratie a capitalului din zona Rusiei, iar Polonia, Cehia, Ungaria fac „un job de departe mult mai bun decat Romania «in a atrage acele investitii»”, a afirmat marti Alex Milcev, Tax & Law Leader EY Romania, citeaza Agerpres.
„Vedem o mare migratie a capitalului din zona Rusiei, undeva in Est. Nu se duc in China sa investeasca banii acestia. Este o lupta apriga intre tarile europene in aceasta zona - Europa Centrala si de Est. Vorbesc concret despre Polonia, Cehia, Ungaria, care fac un job de departe mult mai bun decat Romania in a atrage acele investitii sa vina in tarile lor. Este un efort foarte mare, de la nivel de prim-ministru in jos, a fiecarei tari, care bat la usile companiilor multinationale - care se stie ca se retrag sau deja s-au retras din Rusia, Belarus - si atrag acele investitii. Vorbim de zeci de miliarde de dolari care migreaza. Obiectivul nostru - si vorbim de fereastra 12-24 de luni, nu cred ca e mai mare. Trebuie sa capturam cat mai mult din aceste investitii. Ţara, prin guvernantii sai, trebuie sa iti arate atractivitatea si sa-i atraga ca un magnet. Ceea ce altii fac, noi facem mult mai putin si este pacat”, a precizat Alex Milcev, la o conferinta de specialitate.
In opinia sa, daca Guvernele Romaniei in urmatorii ani de zile vor sti „sa joace cartea, asa cum prevede interesul national”, vom vedea o alta Romanie, iar sectorul public are „o raspundere mai mare, un rol activ mai bun decat pana acum”.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTALLBIMAUTODESKVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
CELCO 2020
hilti
Ubitech
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
hidroplasto
leviatan
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
BMI_Icopal
leviatan
FRONTALE
rigips
viarom

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere