Agenda Constructiilor
Joi, 06 Mai 2021
 
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - CONAF: 44% dintre companii au trei sau mai multe femei la cel mai inalt nivel
CONAF: 44% dintre companii au trei sau mai multe femei la cel mai inalt nivel
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Elena Icleanu 27 Ian 2021 06:06
Aproximativ 44% dintre companii au trei sau mai multe femei la cel mai inalt nivel, spre deosebire de acum 4 ani, conform analizelor de piata facute de McKinsey & Company, la nivel global. Cercetarile arata ca discrepantele incep de la straturile incipiente de management, argumentand ca pentru fiecare 100 de barbati angajati si promovati, doar 72 de femei primesc acelasi tratament, astfel incat o mare parte dintre ele raman blocate la niveluri pentru incepatori. Astfel, rezultatul disproportionat din varful piramidei nu pare atat de surprinzator. Mai mult, studiile arata ca desi femeile care ocupa functii de conducere sunt absolvente ale unor scoli mai prestigioase decat barbatii care au aceleasi roluri, sunt mai putin susceptibile de a deveni lideri in companii, au contracte mai scurte ca CEO si sunt platite mai putin pentru aceleasi functii.
"Astazi, productivitatea este cuvantul cheie pentru majoritatea organizatiilor, iar diverse echipe de management pot fi secretul succesului. In grupuri mixte, la orice nivel, se dezvolta abordari mai inovatoare, iar procesul de luare a deciziilor este mai complex si mai eficient. Companiile pot beneficia de gandirea critica si creativitatea care deriva din schimbul de idei intre barbati si femei in consiliile de administratie. Prezenta unui numar constant de femei in conducere contribuie, de asemenea, la crearea unui mediu de lucru atractiv, care ajuta la recrutarea celor mai bune resurse umane. Viitorii angajati sunt din ce in ce mai interesati de problemele diversitatii la locul de munca, iar cei mai talentati urmaresc mai mult decat recompense financiare", a declarat Cristina Chiriac, presedinte CONAF - Confederatia Nationala pentru Antreprenoriat Feminin.
Antreprenoarea este de parere ca ar trebui promovate cat mai mult femei si in cadrul companiilor de stat, dupa modelul din privat, atat ca pozitii de top management, cat si ca membri in consiliile de administratie.
"Trebuie echilibrate fortele pe scena profesionala astfel incat sa se inteleaga ca diversitatea duce la eficienta, creativitate si dezvoltare continua. Imi doresc ca atat la nivel politic, cat si administrativ, sa se puna accent pe implicarea femeilor in actul de conducere. Confederatia noastra este singura de acest gen din Romania, ne implicam activ in viata economica, sprijinind activitatea doamnelor in sfera de business si oferind exemple de modele de succes pentru sectorul public", a precizat Cristina Chiriac.
 
41% din managerii din Romania sunt femei
Raportul Global Gender Gap 2018, documentul de referinta al Forumului Economic Mondial care masoara disparitatile dintre barbati si femei in fiecare an, sustine ca exista inca o diferenta de gen de 32%. Procentul poate sa nu para impresionant, dar timpul estimat pentru a reduce decalajul economic este de 202 ani.
Din punct de vedere politic, lucrurile nu arata mai bine, avand in vedere ca din cele 149 de state evaluate, doar 17 au lideri de sex feminin, doar 18% sunt ministri si 25% parlamentari.
In Europa, cifrele indica un model similar cu cel global, in care, desi 60% dintre absolventi sunt femei, ei reprezinta doar 33% din oamenii de stiinta si ingineri europeni. Mai multe femei decat barbati lucreaza cu jumatate de norma (75% din lucratori) si sunt angajati in zone cu valoare mai mica. In plus, femeile castiga cu 16% mai putin pentru fiecare ora lucrata si doar 6,9% ajung la functia de CEO.
Un semn bun este ca, in Romania, exista o pondere de 41% a femeilor in functii de conducere, un procent mai mare decat media Uniunii Europene, care este doar de 36%. Cu toate acestea, femeile reprezinta doar 11% din membrii consiliului.
***
CONAF este singura confederatie din Romania ce reuneste interesele femeilor antreprenor intr-o structura inchegata. Organizatia a luat fiinta ca urmare a necesitatii de a crea o cultura antreprenoriala adaptata la noile trenduri in materie de business nu numai pentru antreprenoriatul feminin, ci si pentru intregul mediu antreprenorial. CONAF are in componenta doua federatii, 9 patronate, 5 asociatii si 13 sucursale.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
gamma_2021AUTODESKVideoConfAC-iulALLBIMTERAPLAST
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
CELCO 2020
hilti
rigips
ssab ag antrepriza generala
hidroplasto
Acvatot 2019
cv water 2021

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere