Agenda Constructiilor
Joi, 22 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - CONAF: Cresterea pensiilor cu 40% va afecta grav echilibrul bugetar al Romaniei
CONAF: Cresterea pensiilor cu 40% va afecta grav echilibrul bugetar al Romaniei
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Elena Icleanu 23 Sep 2020 16:07
Cresterea pensiilor cu 40% este nesustenabila in contextul pandemic dat, iar iresponsabilitatea parlamentarilor care au votat aceasta majorare va conduce pe viitor la o povara bugetara greu de acoperit, este de parere Cristina Chiriac, presedintele Confederatiei Patronale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).
Este cunoscut faptul ca bugetul de stat este deja afectat de situatia creata de efectele pandemiei, iar daca Romania doreste sa continue drumul european spre dezvoltare, spre atragere de investitii si sa isi intareasca increderea si potentialul economic castigate in fata cetatenilor proprii, dar si a partenerilor externi, trebuie sa dea dovada de prudenta si predictibilitate. Se impune o analiza profunda a riscurilor la care este supus mediul economic si pentru care este necesara creionarea unei strategii care sa nu impovareze si sa nu sufoce mediul de afaceri sau bugetul statului prin decizii de cresteri salariale, ale pensiilor, care nu vor putea fi in realitate sustinute si onorate fara a provoca o prabusire economica fara precedent.
"Fie ca vorbim de cresteri salariale sau de pensii, in timp de pandemie, o crestere este o masura iresponsabila. Constientizam nevoia ca pensiile din Romania sa fie crescute si aceasta sa se reflecte direct in sporirea nivelului de trai, insa momentul acesta nu este cel mai potrivit. Evolutia economiei la nivel mondial este una negativa, lucru reflectat in indicatorii macroeconomici ai Romaniei. Ca urmare, pentru a acoperi cheltuiala cu majorarea pensiilor, guvernul va trebui sa se imprumute si mai mult la un nivel al dobanzilor pe plan international in crestere. Ar fi bine daca am putea discuta de o raspundere a alesilor din parlament, care promoveaza astfel de masuri fara o analiza amanuntita a efectelor in lant pe care le produc astfel de masuri populiste", a declarat Cristina Chiriac.
***
CONAF reuneste interesele femeilor antreprenori, promoveaza si sustine antreprenoriatul romanesc, deschizand orizonturi de colaborare si cooperare atat pe plan intern cat si international. Confederatia a luat fiinta ca urmare a necesitatii de a crea o cultura antreprenoriala adaptata la noile trenduri in materie de business. CONAF are in componeta sa, doua federatii patronale, sase atronate, cinci asociatii nationale si noua sucursale.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMAUTODESKelmas_1octVideoConfAC-iulCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
hilti
CELCO 2020
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
rigips

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere