Agenda Constructiilor
Vineri, 25 Septembrie 2020
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - HORVATH: Planul de continuitate al afacerii creste cu 30% sansele de supravietuire
HORVATH: Planul de continuitate al afacerii creste cu 30% sansele de supravietuire
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 23 Mar 2020 17:17
Un plan bine pus la punct de continuitate a afacerii creste cu cel putin 30% sansele unei intreprinderi de a face fata unei crize precum cea pe care o traversam in aceste zile, cand companiile incearca sa se replieze, sa se adapteze si sa isi continue activitatea prin adoptarea unor solutii pentru mentinerea in functiune a unor procese de business esentiale, potrivit reprezentantilor Horvath & Partners, companie de consultanta in management care a lansat recent acest tip de program si pe piata locala. Expertii companiei au dezvoltat un cadru de management ce presupune o abordare in trei pasi, care ajuta la stabilizarea proceselor in perioadele caracterizate de incertitudine puternica, cum este situatia actuala generata de pandemia de COVID-19. Acestea se aplica si in alte situatii de pericol cum sunt crizele financiare, inundatiile, cutremurele sau alte amenintari care prezinta riscuri majore pentru companiile care nu au planuri de urgenta pentru a gestiona situatiile extreme sau evenimentele de tip Black Swan – situatii foarte rare, pe care nu le anticipeaza cu adevarat nimeni, dar ale caror efecte sunt cu atat mai devastatoare.
„Procesele esentiale care mentin o companie in stare de functionare trebuie sa ramana stabile, chiar si in situatii neobisnuite, cum este cea pe care o traversam acum, considerata fara precedent de la incheierea ultimei conflagratii mondiale. Prin urmare, este necesara protejarea resurselor importante fara de care functionarea devine imposibila, adica a angajatilor, a serviciilor IT, a furnizorilor externi etc. Pentru a le putea fi alaturi clientilor nostri in aceasta perioada foarte dificila am lansat si pe piata locala acest program pe care il avem din 2007 in portofoliul nostru international. In acest moment, sunt cruciale viteza de reactie si adoptarea unor masuri simple si rapide de limitare a impactului negativ pe care aceasta pandemie il va avea asupra intregii economii”, a explicat Kurt Weber, Director General al Horvath & Partners Romania.
Cei trei pasi ai managementului inteligent al continuitatii afacerii implica, in viziunea consultantilor Horvath & Partners, urmatoarele actiuni: (1) intelegerea profunda a vulnerabilitatilor proceselor proprii; (2) analiza impactului pe care situatia de criza il are asupra afacerii, precum si identificarea si coordonarea proceselor a caror intrerupere poate duce la daune majore si potential ireversibile, respectiv (3) elaborarea strategiei de continuitate a afacerii.
„Sa actionezi rapid si intelept este cheia pentru a face fata cu succes unor perioade incerte cum a fost criza economica globala din 2008 sau cum este, in prezent, pandemia cu noul coronavirus. Companiile trebuie sa identifice care sunt procesele critice de afaceri si sa dezvolte planuri de urgenta eficiente, iar pentru acest lucru multe dintre ele, in special cele foarte mari, care au mii si zeci de mii de angajati si numeroase proceduri, au nevoie de ajutor de specialitate din partea consultantilor specializati pe acest segment. In asemenea situatii, este necesar sa fie identificat factorul declansator de intrerupere a procesului si sa se acorde atentie simptomului, nu cauzei. De exemplu, nu este relevant de ce angajatii nu se mai pot prezenta la sediul companiei, ci trebuie vazut cum influenteaza acest lucru valoarea si productivitatea afacerii si ce masuri trebuie luate in asa fel incat personalul sa fie in siguranta si asigurat financiar, pe cat posibil, iar compania sa isi poata continua activitatea la standarde optime in situatia respectiva”, a mai punctat Kurt Weber.
Din perspectiva reprezentantilor Horvath & Partners, momentan cei mai multi jucatori care au inceput deja sa puna in aplicare planuri de continuitate a afacerii provin din industriile care au fost pana acum cel mai grav afectate de pandemia COVID-19: industria aviatica, turism si HoReCa. In tari precum Germania, Austria sau Polonia, unde practica adoptarii unor planuri de continuitate a prins teren de mai multa vreme, marile companii au luat deja masuri de limitare a pagubelor economice pe care aceasta situatie neobisnuita le va genera.
Programul de management inteligent al continuitatii afacerii (Smart Business Continuity Management) este aplicat de catre expertii Horvath & Partners de peste 12 ani si a fost implementat cu rezultate foarte bune la nivel international.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
Elmas 375AUTODESKALLBIMallbimVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
rigips
Acvatot 2019
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
hilti

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
AHK 2018
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere