Agenda Constructiilor
Duminica, 25 Septembrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - Instant Factoring si TechVentures Bank faciliteaza accesul la finantare al IMM
Instant Factoring si TechVentures Bank faciliteaza accesul la finantare al IMM
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 16 Mai 2022 11:24
Instant Factoring, primul fintech de micro-factoring online din Romania dedicat companiilor mici si microintreprinderilor, si TechVentures Bank, banca romaneasca universala cu o traditie de 13 ani pe piata, devin parteneri pentru sprijinirea IMM-urilor, dar si a oricarei firme care intampina dificultati in gestionarea fluxului de numerar sau care isi doreste solutii concrete pentru dezvoltare.
„Parteneriatul Instant Factoring cu TechVentures Bank SA, o banca ce se adreseaza IMM-urilor, este o oportunitate de a aduce solutiile noastre de finantare 100% digitale mai aproape de cei care au nevoie de ele pentru a-si sustine afacerea. TechVentures Bank le va oferi clientilor existenti si potentialilor clienti IMM, optiunea transformarii facturilor in lichiditati in numai cateva ore, printr-un proces simplu in care solicitarea finantarilor de la Instant Factoring poate fi initiata de pe site-ul bancii, precum si din sucursalele acesteia”, a declarat Cristian Ionescu, CEO al Instant Factoring.
Conform unei analize realizate de Carta Alba a IMM-urilor pentru anul 2020 , 98% dintre antreprenori au apreciat ca au resimtit impactul pandemiei de COVID-19 si s-au lovit de dificultati precum lipsa de predictibilitate a evolutiei firmei, scaderea cererii interne si lipsa de personal.
Cand criza sanitara era la apogeu, 63% dintre antreprenori si-au finantat activitatile economice din surse proprii, accesul la finantare fiind inca o dificultate resimtita, si doar 3,4% dintre ei au accesat factoringul. In functie de dimensiunea societatilor comerciale, doar 2,5% dintre microintreprinderi, 4% dintre intreprinderile mici, respectiv 11,3 % dintre intreprinderile mijlocii au accesat aceasta solutie.
”Parteneriatul dintre Instant Factoring si TechVentures Bank vine ca un raspuns firesc de accesibilizare la surse de finantare alternative pentru acoperirea nevoilor acestor companii. Astfel, antreprenorii isi pot finanta facturile aprobate la plata de catre partenerii lor de afaceri fara sa mai astepte colectarea lor, avand acces la cash pentru plati curente, precum si pentru investitii. La aceste avantaje se adauga si economisirea de timp, prin externalizarea colectarii facturilor, 52.4% dintre antreprenori considerand ca rapiditatea serviciilor este cel mai important criteriu in alegerea unui partener de finantare”, completeaza Cristian Ionescu.
TechVentures Bank si-a propus sa ofere produse si servicii financiare care sa raspunda asteptarilor clientilor sai al caror profil este in continua schimbare, tehnologizarea avand un rol important in acest proces.
„Colaborarea cu Instant Factoring vine sa sustina strategia bancii prin faptul ca promovam accesul online la produsele furnizate de partenerul nostru. In egala masura, largim sfera produselor de finantare de care pot beneficia clientii nostri, cu solutii rapide de transformare a facturilor in lichiditati. Obiectivele comune ale TechVentures Bank si Instant Factoring pentru acest an sunt indreptate catre facilitarea accesului la finantare pentru cat mai multe companii mici si medii. Ne propunem sa ajungem la cat mai multi antreprenori, astfel incat sa atingem, pana la sfarsitul acestui an, un volum de finantari considerabil”, a declarat Cristian Alexandru Nae, Director General Adjunct al TechVentures Bank.
Procesul este unul extrem de simplu, solicitarea finantarilor de la Instant Factoring IFN SA fiind initiate de pe site-ul TechVentures Bank SA. De parteneriatul cu Instant Factoring IFN SA pot beneficia clientii entitati economice care fie intampina dificultati in gestionarea fluxului de numerar, fie au nevoie de solutii concrete pentru dezvoltarea afacerii.
 
ALLBIMTERAPLASTAUTODESKVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
SEPTEMBRIE
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
FRONTALE
leviatan
viarom
MAKITA
BMI_Icopal
hilti
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
CELCO 2020
leviatan
rigips
strabag nivel 1

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere