Agenda Constructiilor
Miercuri, 25 Noiembrie 2020
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - Sierra Quadrant: Statul roman trebuie sa adopte rapid o decizie in cazul ELCEN
Sierra Quadrant: Statul roman trebuie sa adopte rapid o decizie in cazul ELCEN
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 15 Iul 2020 09:53
Judecatorul sindic din cadrul Tribunalului Bucuresti a confirmat planul de reorganizare modificat al ELCEN. Dupa aceasta decizie, statul roman are la dispozitie un interval de sase luni pentru a efectua transferul de afacere de asa maniera incat compania ELCEN sa ramana in patrimoniul statului roman.
In cazul in care nu va fi luata o decizie in acest interval de timp, Sierra Quadrant, administratorul judiciar al ELCEN, are posibilitatea sa demareze procedurile de vanzare a activelor ELCEN catre un investitor privat care indeplineste cerintele legale.
„Noi avem nu doar o obligatie contractuala, in calitate de administrator judiciar desemnat, dar si una morala fata de bucuresteni, fata de angajatii ELCEN. Statul roman are inca parghiile necesare pentru ca, in termen de 6 luni, sa pastreze in patrimoniul sau acest obiectiv economic cu puternice conotatii sociale si sa il revitalizeze, respectand legile economiei de piata”, a declarat Ovidiu Neacsu, partener fondator Sierra Quadrant.
,,Momentul adevarului a venit si ii obliga pe oficialii nostri sa inceteze clasicul ping-pong politic si sa se puna la masa pentru a lua o decizie. Daca nici acum nu vor reusi sa colaboreze pentru a salva o companie de interes strategic, sunt convins ca se va gasi un investitor privat dispus sa achizitioneze activele ELCEN”, a mai spus Neacsu.
Potrivit noului plan de reorganizare, solutia transferului de afacere poate fi implementata de statul roman in trei variante:
- de catre Municipiul București sau o entitate desemnata de către aceasta în vederea realizării SACET*;
- de catre Ministerul Economiei sau o entitate indicata de către acesta;
- de o societate nou creata cu participarea PMB și a Ministerului Economiei (în mod direct sau prin societățile subordonate acestora) în vederea preluării activelor ELCEN (și eventual și preluarea administrării rețelei de transport și distribuție de la RADET/C.M. Termoenergetica) pentru realizarea SACET.
Alte modificari importante, prevazute in noul plan de reorganizare, vizeaza modalitatea de recuperare a creantei RADET, recuperarea sumelor platite in contul TVA, in urma falimentului RADET si prelungirea termenului de reorganizare de 3 ani cu durata maximă prevăzută de lege, respectiv cu încă 12 luni.
Astfel, recuperarea creanței ELCEN deținută împotriva RADET se va realiza pe cale judiciară, sens în care administratorul judiciar a procedat deja la formularea acțiunii în vederea angajării răspunderii PMB.
Totodata, se va proceda la ajustarea bazei de impozitare a TVA (potrivit prevederilor art. 287 lit. d) Cod Fiscal, astfel cum a fost modificat prin Legea 30/2019), astfel incat ELCEN va recupera o suma de cca. 526 milioane de lei, care va fi folosita ca sursa de finantare a planului de reorganizare.
,,Intentia noastra este de a gasi cea mai buna solutie pentru ca ELCEN sa poata furniza agentul termic necesar pentru distributia apei calde si a caldurii la parametri optimi, indiferent de anotimp. Suntem convinsi ca, avand in vedere contextul economic si social, se va gasi rapid o solutie optima pentru ca bucurestenii sa evite problemele cu incalzirea si apa calda in perspectiva sezonului rece’’, a mai declarat Ovidiu Neacsu.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19elmas_1octVideoConfAC-iulAUTODESKALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
hilti
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala
rigips
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
AHK 2018
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere