Agenda Constructiilor
Marti, 27 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - ACI Cluj: Crestere de aproape trei ori a afacerilor derulate si revenire pe profit
ACI Cluj: Crestere de aproape trei ori a afacerilor derulate si revenire pe profit
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 10 Iul 2020 05:16
Compania de constructii ACI Cluj a incheiat anul 2019 cu o crestere de aproape trei ori a business-ului si revenirea la profitabilitate. Astfel, conform datelor publice, societatea clujeana a incheiat anul fiscal anterior cu o cifra de afaceri de 224 milioane de lei (circa 46,3 milioane de euro), in crestere cu 181,4% fata de nivelul de 79,6 milioane de lei raportat la sfarsitul lui 2018. Totodata, rezultatele companiei indica realizarea unui profit net de 17,7 milioane de lei in 2019 (net superior pierderii de 8,6 milioane de lei din 2018, dar si mentinerea unui nivel mediu de 280 de angajati.
Printre cele mai mari lucrari in care este implicata compania ACI Cluj in acest moment se afla constructia stadionului Arcul de Triumf din Bucuresti, constructia cladirii administrative si a conductei de transport al gazelor naturale Iasi - Ungheni - Chisinau (Faza II) si a inceput, recent, lucrarile la HUB UT Cluj-Napoca, investitie ce presupune transformarea fostei Case de Moda si a fostului sediu al Bancii Transilvania de pe str. George Baritiu nr. 4-6 in spatii de invatamant.
La inceputul lunii iulie 2020, companiei ACI Cluj i-a fost deschis un dosar de solicitare a insolventei la Tribunalul Cluj, la cererea societatii Indprodcom SRL,. Referitor la acest dosar, reprezentantii constructorului precizeaza ca Aci Cluj nu inregistreaza debite fata de Indprodcom, situatia fiind, de fapt, total opusa.
"Potrivit evidentelor financiar-contabile ale subscrisei, ACI Cluj SA nu inregistreaza debite fata de Indprodcom SRL, ci societatea Indprodcom SRL inregistreaza debite restante fata de subscrisa ACI Cluj SA. Mentionam ca pretinsele creante ale Indprodcom, in realitate, au fost achitate de catre ACI Cluj SA direct catre prestatorii de servicii/ subantreprenorii acesteia, optiune la care s-a recurs din cauza neplatii de catre Indprodcom a sumelor inscrise in facturile fiscale emise de catre respectivii prestatori de servicii/ subantreprenori aferent serviciilor prestate si a lucrarilor executate", arata conducerea ACI Cluj intr-o notificare.
Reprezentantii companiei clujene mai precizeaza ca ACI Cluj nu se afla in situatie de insolventa prezumata sau iminenta, fiind achitate debitele exigibile si, totodata, dispunand de fonduri banesti pentru plata la scadenta a datoriilor exigibile angajate, situatie confirmata si de rezultatele financiare foarte bune din 2019.
Conducerea ACI Cluj mai precizeaza ca vor contesta starea de insolventa, in acord cu prevederile legale, in vederea respingerii cererii de deschidere a procedurii de insolventa.
"Dorim sa asiguram colaboratorii subscrisei ACI Cluj SA ca vom continua prestarea serviciilor si/sau executarea lucrarilor contractate, aplicand aceleasi principii si in baza convingerilor care ne-au consacrat, iar, pe de alta parte, nu exista motive legale, tehnice ori economico-financiare care sa diminueaze increderea castigata de-a lungul timpului, disputa deferita instantei de judecata de catre partenerul contractual Indprodcom fiind doar o incercare de constrangere, un factor de presiune, pentru ca subscrisa ACI Cluj SA sa efectuez plata unor sume pe care nu le datoreaza", mai precizeaza reprezentantii ACI Cluj.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
noark
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
rigips
concelex
ERBASU CONSTRUCT
top 500
MAKITA
viarom
top 500
Ubitech
quadratum
strabag nivel 1
FRONTALE
theda mar
top 500
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
econet
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu