Agenda Constructiilor
Marti, 31 Ianuarie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - BOG'ART la 30 de ani: Peste 600 de proiecte realizate si 2,5 milioane mp construiti
BOG'ART la 30 de ani: Peste 600 de proiecte realizate si 2,5 milioane mp construiti
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 26 Iul 2021 06:59
Bog'Art aniverseaza in 2021 trei decenii de activitate neintrerupta, perioada in care a devenit unul dintre cei mai mari antreprenori generali din tara noastra. Dintr-o afacere de familie infiintata in anul 1991, compania a devenit, de-a lungul timpului, un lider de piata capabil sa finalizeze proiecte complexe si inovatoare la cele mai inalte standarde, incluzand constructii civile si dezvoltari imobiliare. In cei 30 de ani de experienta, Bog'Art a participat la realizarea a peste 600 de proiecte, atat in sectorul privat, cat si in cel public, cu o suprafata totala estimata la peste 2,5 milioane de metri patrati construiti si o valoare cumulata a contractelor ce depaseste 1,5 miliarde euro. Compania a incheiat anul 2020 cu o cifra de afaceri de 115 milioane de euro, proiectia pentru 2021 indicand un business de 125 milioane de euro.
Portofoliul total de proiecte ale Bog'Art insumeaza aproximativ 282.000 mp in executie, la o valoare de peste 120 de milioane de euro, acestea asigurand constructorului un front de lucru de baza pana la finalul anului 2022.
 
Solutii integrate pe intreaga durata de viata a cladirii
Bog'Art este una dintre cele mai mari si reputate companii de constructii, avand un portofoliu vast de proiecte deservite prin servicii integrate de productie, design, management de cladiri si investitii imobiliare. Activitatea Bog'Art s-a concentrat pe constructiile de cladiri, avand in portofoliu centre de birouri emblematice pentru Bucuresti, precum City Gate, Charles de Gaulle, Tower Center, The Bridge, Timpuri Noi Square, Expo Business Park, Jiului (J8), multe dintre cladirile moderne de birouri din zona Aviatiei/ Barbu Vacarescu/ Pipera, dar si centre comerciale de anvergura - IKEA Pallady, Baneasa Shopping City, ambasada SUA - si cladiri publice precum terminalul Aeroportului International Brasov, renovarea Aeroportului Baneasa si multe altele.
 
 
Numai in ultimii cinci ani, Bog'Art a livrat un milion de metri patrati de spatii pentru birouri incadrate in clasa A. Conform datelor companiei, una din trei cladiri moderne de birouri din Bucuresti este construita de Bog'Art.
Compania continua sa livreze cladiri de birouri de referinta precum U Center (46.000 mp), Miro Offices (35.900 mp), Globalworth Square (46.200 mp), fit-out Microsoft (22.900 mp), renovarea Hilton Athénée Palace (5.640 mp), constructia Spitalului Sinaia (8.000 mp), lucrari de infrastructura publica precum pasajul superior peste centura Bucurestiului (Berceni), dar si proiectul rezidential dezvoltat de firma de dezvoltari imobiliare din grupul Bog'Art - denumit Art City (19.500 mp).
Dupa ce si-a construit un nume durabil pe piata de cladiri, compania s-a diversificat si catre alte tipuri de lucrari si catre a oferi o gama completa de servicii integrate pentru edificarea cladirilor, chiar dinainte de contextul pandemiei de coronavirus. Atat pe linii de business diferite, cat si pe tip de proiect, compania are in strategia de expansiune potentiala accesarea segmentul constructiilor de drumuri, dar si sa-si extinda business-ul in statele membre ale Comunitatii Europene. "Avem un portofoliu foarte bun de contracte pentru primele opt-noua luni ale anului 2021, iar in paralel cu executia de lucrari, derulam si activitati intense de ofertare pentru achizitia de contracte noi, atat in sectorul privat, cat si in cel public", au declarat reprezentantii companiei Bog’Art.
 
 
Constructii la rang de arta
Prin divizia Bog'Art Residential, grupul Bog'Art utilizeaza un brand imobiliar de lunga durata si expertiza tehnica in constructii pentru a dezvolta apartamente premium in centrul si nordul Bucurestiului. La inceputul lunii iunie 2021, Bog'Art a lansat Art City, un proiect imobiliar in valoare de 20 de milioane de euro, care va cuprinde 141 de apartamente, 500 mp de spatii comerciale si 180 de locuri de parcare, care vor fi livrate pe piata in octombrie 2022.
Art City este un proiect rezidential de lux, amplasat in zona de nord a Bucurestiului si face parte din masterplanul urbanistic de regenerare urbana - Petrom City. Zona in care se dezvolta Art City este in plina expansiune, cu acces rapid catre centre comerciale si de afaceri, si beneficiaza de o infrastructura ampla, precum patru benzi de circulatie, piste pentru biciclete si retele edilitare dimensionate corespunzator. In imediata vecinatate a proiectului se afla recent inaugurata Scoala Germana, care va permite rezidentilor Art City accesul la terenurile de sport, locurile de joaca si la activitatile afterschool. Art City va fi un pilon pentru comunitatea creativa din zona, prin sustinerea evenimentelor culturale si artistice precum Romanian Design Week la Combinatul Fondului Plastic.
Art City se afla in constructie si va fi certificata "cladire verde" conform normelor BREEAM, care atesta la nivel international implementarea celor mai sustenabile abordari prin utilizarea de solutii, tehnici si materiale de constructie cu impact redus asupra mediului. Printre dotarile tehnice de varf ale proiectului se afla: sisteme smart-home conectate la incalzire in pardoseala, parchet triplu stratificat cu plinta din aluminiu, ceramice Porcelanosa, sanitare Laufen, tamplarie customizata din aluminiu, lifturi ample panoramice, spatiu verde comunitar amenajat la ultimul etaj, access securizat prin bariere cu recunoastere inteligenta si statii de incarcare a masinilor electrice. In plus, rezidentii Art City vor fi conectati digital printr-o aplicatie tip concierge, prin care pot accesa servicii de mentenanta si curatenie recurenta intr-un sistem centralizat de plati si
 management de activitati ale cladirii.
Divizia de dezvoltare imobiliara Bog'Art Residential mai are in pregatire alte proiecte, cu un numar total de peste 1.000 de apartamente, precum faze subsecvente Art City, dar si in diferite zone ale Capitalei: Vitan (300 de locuinte), Calderon (20), Manu (11) si Mantuleasa (69).

Bogdan Doicescu, Director Dezvoltare Bog'Art: "Bog'Art construieste de 30 de ani cladiri deosebite care rezista in timp precum embleme ale orasului, dobandind credibilitatea ca putem crea noi repere cu fiecare proiect in care suntem implicati. Art City este un etalon de dezvoltare Bog'Art, implementat cu responsabilitate de la primul concept urbanistic pana la ultimul detaliu de executie de catre un colectiv cu vasta experienta si profesionalism, impreuna cu parteneri de lunga durata alaturi de care dezvoltam propriile proiecte".
 
Schimbul de generatii
Compania Bog'Art a fost infiintata de Raul Doicescu in 1991 si a fost numita dupa fiul sau, Bogdan, nascut in perioada Revolutiei. Acum, Bog'Art a devenit deja un brand romanesc renumit si de incredere pe piata de constructii, iar de Bogdan Doicescu nu este legat doar numele grupului, el fiind cel care va duce afacerea la urmatorul nivel.
"Business-ul va fi reprezentat de noua generatie", declara in urma cu doi ani Raul Doicescu, intr-un interviu. Bogdan este responsabil pentru dezvoltare si pentru proiectele proprii ale Bog'Art, dar a inceput sa se implice tot mai mult in business-ul de familie. El si-a finalizat studiile superioare cu specializare in Economie Financiara si Business Administration la Columbia University din New York, avand si master in Real Estate de la New York University, iar de 7 ani, dupa revenirea sa in tara, a preluat rolul de director de dezvoltare strategica a grupului, este CEO al Bog’Art Residential si este, de asemenea, principalul responsabil, ca membru executiv al Consiliul de Administratie, care vizeaza controlul si coordonarea grupului de firme Bog’Art.
Inca de la inceputul istoriei de aproape trei decenii a companiei, dezideratul fondatorilor a fost de a face arta in constructii, de unde si particula "Art", nu numai simplu business. Dezvoltarea din acesti 30 de ani a fost realizata in conditiile in care structura organizationala a companiei s-a adaptat dimensiunii de politici si proceduri organizatorice si decizionale necesare unei mari companii, dar a mentinut cultura organizationala puternica si apropiata viziunii fondatorului, construita si mentinuta de-a lungul anilor impreuna cu oamenii din cadrul firmei. De exemplu, Sorin Greu, actualul CEO al Bog'Art, este de 24 de ani in companie.
Raul Doicescu, Presedinte si Fondator Bog'Art: "Bog'Art reprezinta o cultura a constructiilor. Pentru a livra proiecte la cheie, grupul nostru de companii este dotat si organizat la scara unei mari corporatii, dar poarta amprenta personala a unei afaceri de familie. Serviciile complet integrate de constructii pe care le oferim sunt orientate catre client, cu focus aplicat pe specificitatea fiecarui proiect in parte. Compania a evoluat in etape pe parcursul a 30 de ani, perioada in care s-a dezvoltat continuu si s-a adaptat permanent in urma colaborarilor de succes cu toti investitorii cu care am realizat proiecte in Romania. Experienta indelungata pe piata locala, know-how-ul acumulat si echipa profesionista si dedicata cu care lucram reflecta exact asteptarile noastre pentru constructii de calitate ridicata. Pe aceste premise am construit Bog'Art si acestea sunt premisele pe care continuam sa construim cu Bog'Art".

 
 
Grupul Bog'Art - afaceri de 170 milioane de euro
Pe langa compania de constructii Bog'Art, din grup fac parte companiile Bog'Art Building Management - specializata in servicii de Building & Facility Management, Bog'Art Steel - producator de otel-beton, Bog'Art Residential - dezvoltator de locuinte, Alusystem - antreprenor specializat in proiectarea si executia de fatade si pereti cortina, Cons Construct - consultanta in constructii si management de proiect si Toni Trading Com - achizitii de materiale de constructii. Toate aceste companii ar putea genera un business in valoare totala de 170 de milioane de euro in 2021, conform estimarilor. La nivel de grup, Bog'Art detine 300 de angajati proprii si coordoneaza zilnic alti 1.300 de lucratori pe santiere, in toata tara.


 
Aeroportul Brasov - terminal construit la cele mai inalte standarde
Bog'Art, in asociere cu UTI Grup SA si UTI Facility Management, a finalizat recent constructia Terminalului de pasageri din cadrul Aeroportului International Brasov.
Lucrarile de constructii au inceput in martie 2020, contractul de proiectare si executie avand o valoare de 145,5 milioane de lei (inclusiv TVA). Suprafata terminalului (S+P+1E), de aproximativ 12.000 mp, va acomoda fluxuri de pasageri pentru zboruri interne, externe si VIP. Proiectul de concept al terminalului a fost realizat de arhitectul Dorin Stefan.
Sala de asteptare reprezinta un spatiu generos; spatiul destinat curselor interne, cu zona de imbarcare pentru VIP, dispune de doua ghisee si o poarta de imbarcare, precum si opt birouri de Check-In, care vor fi la dispozitia pasagerilor, pentru acestia urmand sa existe trei porti de imbarcare. Tot la parter, in zona de intrare in aeroport, vor functiona birouri pentru reclamatii si bagaje pierdute, un cabinet medical, birouri pentru schimb valutar, inchirieri auto si agentii. Accesul la etaj se realizeaza prin intermediul unei scari rulante, al unor scari clasice si al lifturilor, acestea fiind deja functionale. La etaj sunt amplasate Plecarile Internationale, cu sali de asteptare, spatii pentru controlul pasapoartelor si sapte porti de imbarcare. Din aceasta zona se pot vedea celelalte componente ale infrastructurii Aeroportului International Brasov: apronul, adica parcarea pentru avioane, care in prezent permite stationarea a trei aeronave, iar in viitor, pe masura necesitatilor, poate fi extinsa pana la o capacitate de 15 aeronave. 
Parcarea continua cu calea de rulare si cu pista, in lungime de 2.820 de metri, iar in partea laterala sunt amplasate platformele antisuflu. O parte insemnata din parter este alocata pentru magazine duty-free, birouri pentru agentii de turism si alte activitati comerciale, dar si pentru un restaurant generos. Zona de Sosiri, atat interne, cat si internationale, are asigurat un flux separat. Aceasta este amplasata la parter, avand patru ghisee destinate controlului pasapoartelor si biroul Politiei de Frontiera. De aici se ajunge in zona de recuperare a bagajelor, unde au fost deja montate benzile rulante.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
man and machineTERAPLASTMESENBURGVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A apărut editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 171 (Noiembrie-Decembrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
CELCO 2020
Ubitech
FRONTALE
BALTIC
hilti
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
BMI_Icopal
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
viarom
strabag nivel 1
rigips

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023