Agenda Constructiilor
Marti, 21 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - CON-A: Abordare prudenta a activitatii, pe fondul incertitudinii generale
CON-A: Abordare prudenta a activitatii, pe fondul incertitudinii generale
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Simona Ene 28 Sep 2012 09:33
Mircea Bulboaca (57 de ani)
Functia/Firma: presedinte, Con-A;
Experienta profesionala: 32 ani in domeniul constructiilor.
 
In calitate de antreprenor general, in prezent, societatea Con-A (din localitatea Selimbar, judetul Sibiu) este implicata intr-o serie de proiecte - cele mai multe fiind finantare din fonduri private, ale unor concerne internationale - aflate in diverse stadii de contractare sau evolutie. Deoarece cea mai mare parte a lucrarilor aflate in derulare au termene de finalizare apropiate (2012-2013), in  paralel, compania se afla in etapa de identificare/supervizare a unor noi obiective de investitii, vizate pentru etapa urmatoare. Lucrarile adjudecate se muleaza pe profilul firmei, facand parte din segmentul de constructii civile si industriale (hale, centre comerciale, unitati de fabricatie), insa au fost incheiate si cateva parteneriate pentru proiecte infrastructura, pe plan local.
 
- Care sunt prognozele financiare pentru anul curent?
- In 2011, societatea noastra a inregistrat o majorare de peste 15% a cifrei de afaceri comparativ cu anul financiar precedent, indicatorul de crestere fiind foarte bun in raport cu evolutia segmentului specific de activitate. Pentru anul in curs, pe fondul scaderii ofertei pe piata de profil si mai ales a diminuarii, in ultimele doua trimestre a.c., a volumului de investitii atat in sectorul privat, cat si in cel public, estimam o scadere accentuata a incasarilor, care probabil va plasa veniturile firmei la nivelul din 2010. In termeni valorici, cifra de afaceri din 2011 s-a situat la 233 milioane de lei, in timp ce pentru anul in curs estimam un cuantum de 180 milioane de lei.
 
- Cum se reflecta activitatea din piata de profil in prezent?
- Din punct de vedere investitional, din pacate inclusiv anul 2012 a fost instabil si incert pentru companiile care isi desfasoara activitatea pe piata autohtona. In continuare, consider ca situatia va fi caracterizata de prudenta in ceea ce priveste demararea unor noi investitii, iar un exemplu relevant in acest sens este chiar societatea noastra, care, in pofida faptului ca a reusit sa obtina o finantare din surse nerambursabile pentru realizarea unui proiect, a luat decizia renuntarii la implementarea acestuia. Totodata, situatia actuala va ramane neclara cel putin pana la finalizarea alegerilor electorale, prognoze clare pe termen scurt si mediu neputand fi realizate inainte de publicarea unei platforme de guvernare si a unei strategii publice de investitii a institutiilor de stat implicate, pe baza careia sa se contureze o imagine de ansamblu pe toate planurile economice. Cu toate acestea, consideram ca orice structura de conducere care isi doreste o crestere economica reala si sustenabila, precum si atragerea mai multor surse nerambursabile de finantare este constienta ca va trebui sa aloce fonduri pentru investitii.
 
- Care sunt principalele dificultati in derularea optima a afacerilor?
- Una din problemele intampinate in derularea activitatii vizeaza lucrarile publice, prin prisma faptului ca, in vederea favorizarii unor anumite firme la licitatii, caietele de sarcini sunt intocmite necorespunzator, fiind limitata cu mult concurenta libera. Mai mult, de cele mai multe ori aceste documentatii nu urmaresc scopul pentru care sunt realizate, respectiv atingerea unor parametri de costuri reduse in exploatarea pe termen lung a cladirilor. Totodata, faptul ca in special in ultimii ani se pune accent - in mod exagerat - pe pretul cel mai scazut al unei oferte, isi pune vizibil amprenta asupra calitatii lucrarilor si   majoreaza costurile pentru mentenanta, generand un impact negativ atat pentru mediu, cat si pentru societate.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTman and machineALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BALTIC
Ubitech
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
FRONTALE
BMI_Icopal
strabag nivel 1
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
CDS
viarom
hilti
rigips
theda mar
leviatan
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023