Agenda Constructiilor
Joi, 16 Septembrie 2021
wienberger
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - C&W Echinox a asistat Fortress REIT la achizitia parcului logistic Eli Park 1 din Buftea
C&W Echinox a asistat Fortress REIT la achizitia parcului logistic Eli Park 1 din Buftea
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 14 Sep 2021 09:47
Compania de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield Echinox a asistat fondul de investitii sud-african Fortress REIT in procesul de achizitie a parcului logistic ELI Park 1 din Buftea dezvoltat de companiile Element Industrial si Dedeman.
Localizat la o distanta de 4 kilometri de centura Bucurestiului si in vecinatatea viitoarei Autostrazi A0, avand acces direct la drumul national DN 7, Eli Park este unul dintre cele mai importante parcuri logistice din zona de Nord-Vest a Capitalei, aflata intr-o dezvoltare emergenta in ultimii ani. Cele trei imobile cu o suprafata inchiriabila cumulata de 50.000 mp au fost finalizate in perioada 2019 – 2020, fiind inchiriate catre companii prestigioase, precum Arctic, Paste Baneasa sau Dentotal.
Cushman & Wakefield Echinox a furnizat servicii de due diligence comercial si tehnic, prin intermediul echipelor coordonate de catre Dan Spiru, Senior Analyst, Capital Markets, respectiv Andrei Ianculescu, Head of Project Management. Aceasta este prima investitie in piata industriala si logistica realizata de Fortress REIM in Romania si consemneaza intrarea directa a unui nou jucator in piata imobiliara locala.
Dan Spiru, Senior Analyst Capital Markets, Cushman & Wakefield Echinox: „Ne bucuram ca un nou investitor major a decis sa intre pe piata imobiliara din Romania si suntem onorati ca am reusit sa asistam Fortress REIT in aceasta tranzactie care demonstreaza ca sectorul logistic isi pastreaza atractivitatea.”
Steven Brown, CEO Fortress REIT Ltd, declara cu privire la achizitia Fortress Logistics Eli Park 1: „Romania, impreuna cu regiunea Europei Centrale si de Est (CEE), este una dintre cele mai interesante propuneri la nivel global de investitii pe termen lung in spatii logistice si pentru depozitare, datorita potentialului ridicat de crestere industriala si de consum, dar si din prisma proximitatii fata de Europa de Vest. Suntem selectivi in investitiile noastre si intentionam sa crestem portofoliul de depozite de inalta calitate in Europa Centrala si de Est in anii urmatori. Apreciem cunoasterea particularitatilor pietei locale si indrumarea primita din partea echipei Cushman & Wakefield Echinox.”
Fortress REIT este unul dintre cei mai mari investitori si dezvoltatori din Africa de Sud, ce realizeaza investitii logistice, industriale si comerciale si, odata cu aceasta achizitie, grupul intra pe piata logistica din Romania, dupa ce a intrat pe piata poloneza la inceputul acestui an. De asemenea, Fortress REIT este cel mai mare actionar al NEPI Rockcastle.
Cushman & Wakefield Echinox, afiliatul exclusiv al Cushman & Wakefield in Romania, detinut si operat independent, cuprinde o echipa de peste 80 de profesionisti si colaboratori ce ofera o gama completa de servicii de consultanta imobiliara investitorilor, dezvoltatorilor, proprietarilor si chiriasilor. Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul companiei www.cwechinox.com.
Cushman & Wakefield, unul dintre liderii globali in domeniul serviciilor imobiliare comerciale, cu 50.000 de angajati in 60 de tari, ajuta chiriasii, proprietarii si investitorii in optimizarea valorii activelor. Cu venituri de 7,8 miliarde de dolari, serviciile principale ale companiei sunt: consultanta in gestionarea activelor si investitiilor, piete de capital, inchirieri, administrarea proprietatilor, reprezentarea chiriasilor, management de proiect, evaluare, design si proiectare. 
 
ALLBIMAUTODESKTERAPLASTVideoConfAC-iulgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
AUGUST 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
cv water 2021
hidroplasto
CELCO 2020
leviatan
rigips
Ubitech

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
bienala
AHK 2018
econet
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere