Agenda Constructiilor
Joi, 30 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - ELECTROMONTAJ SA preia Hidroconstructia SA si societatile controlate de aceasta
ELECTROMONTAJ SA preia Hidroconstructia SA si societatile controlate de aceasta
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 12 Sep 2022 14:18
Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia prin care Electromontaj SA preia Hidroconstructia SA si societatile controlate de catre aceasta. Parte a Grupului H4L, Electromontaj SA este o companie specializata in constructia si intretinerea liniilor de transport impreuna cu statiile electrice de conexiuni si de transformare pentru alimentarea cu energie electrica. Grupul H4L desfasoara activitati in diverse domenii, printre care dezvoltarea imobiliara, inchirieri, exploatare forestiera, producere si comercializare de energie electrica si gaze naturale.
Electromontaj a inregistrat o cifra de afaceri de 35 milioane de euro in primele sase luni ale acestui an, iar proiectia pentru anul 2022 indica o majorare de peste 20% fata de nivelul de 70 de milioane de euro raportat in 2021. In perioada urmatoare, planurile de investitii ale companiei vizeaza extinderea productiei, precum si alte investitii in capital de lucru si in dezvoltarea portofoliului de produse.
Hidroconstructia are ca domeniu principal de activitate executia lucrarilor de constructii hidroenergetice si hidrotehnice la suprafata si in subteran, pe langa lucrarile cu specific hidroenergetic, executand lucrari civile si industriale, drumuri si poduri, lucrari edilitare, lucrari de imbunatatiri funciare, exploatari de cariere si balastiere, reparatii de utilaje, confectii metalice si prefabricate din beton armat.
Hidroconstructia se afla in insolventa din decembrie 2021. Problemele legislative din sfera amenajarilor hidroenergetice, care au dus la sistarea unor proiecte aflate in portofoliul companiei cu consecinta blocarii unor sume importante de bani in lucrarile deja executate sau in garantiile de buna executie, precum si lipsa fortei de munca, cresterile de preturi si efectele pandemiei Covid-19 au constituit principalele aspecte ce au determinat solicitarea de intrare in insolventa. Acestea s-au adaugat problemelor pe care compania le are de mai multi ani cu intarzierea in deblocarea unor sume de bani alocate pentru o parte din proiecte externe, ca urmare a unor situatii exceptionale, precum instabilitatea politica, sociala, economica etc.
Compania a incheiat anul 2020 cu o cifra de afaceri de 520,5 milioane de lei, in crestere cu 28% fata de nivelul de 406,7 milioane de lei realizat in 2019, dar, desi veniturile s-au mentinut pe un trend crescator in ultimii patru ani, acestea au ramas mult sub nivelurile anuale bugetate de companie. De pilda, cifra de afaceri din 2020 a reprezentat 70% din totalul de 750 de milioane de lei bugetat de companie. In paralel, datoriile au continuat sa creasca, ajungand la 577 milioane de lei la finalul lui 2020.
In conformitate cu prevederile Legii concurentei (nr. 21/1996), tranzactia de preluare a Hidroconstructia de catre Electromontaj SA trebuie autorizata de Consiliul Concurentei. Autoritatea de concurenta va evalua aceasta operatiune in scopul stabilirii compatibilitatii sale cu un mediu concurential normal si va emite o decizie in termenele prevazute de lege.
 
man and machinehiltiTERAPLASTALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
leviatan
BMI_Icopal
rigips
viarom
leviatan
FRONTALE
CELCO 2020
MAKITA
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
BALTIC
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
CDS

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023