Agenda Constructiilor
Duminica, 23 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - GEIGER: Business de 300 milioane lei si 650 de angajati, dupa preluarea Consal
GEIGER: Business de 300 milioane lei si 650 de angajati, dupa preluarea Consal
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 02 Mar 2022 06:34
Grupul de companii Geiger Romania, cu o experienta de 25 de ani pe piata locala a constructiilor, are in plan consolidarea prezentei la nivel national prin achizitia societatii de constructii Consal, din Brasov. In urma tranzactiei, aflata in analiza Consiliului Concurentei, grupul Geiger are in vedere extinderea in zona centrala a tarii, dar si atingerea unui business anual de 300 de milioane de lei, cu peste 650 de angajati. Grupul Geiger a incheiat anul 2021 cu o cifra de afaceri consolidata de circa 265 milioane de lei, in crestere cu 15% fata de nivelul de 230 de milioane de lei realizat in 2020, avand circa 480 de angajati.
Geiger Group Romania SRL este o societate cu capital privat german ce apartine grupului de firme Geiger, detinut de familia Geiger din Germania. Firmele din grupul Geiger active in prezent Romania executa, in principal, lucrari de constructii de drumuri, inclusiv reparatii si intretinere, lucrari de constructii si reparatii de poduri, lucrari edilitare de apa si canalizare, lucrari de constructii civile si industriale la cheie. Companiile din grupul Geiger sunt specializate si in executia de proiecte de mediu (constructia si inchiderea de gropi ecologice sau situri contaminate).
Interviu cu Fabian Lorand (44 de ani), directorul general al Geiger Romania si manager cu o experienta profesionala de 20 de ani in domeniul lucrarilor de infrastructura.
 
- Cum vedeti integrarea companiei Consal in structura Geiger si ce obiective aveti prin aceasta preluare?
- In acest moment, activitatea companiilor din grupul Geiger este preponderenta in judetele Sibiu, Mures si Iasi, dar executam lucrari de constructii civile la cheie sau anumite proiecte de mediu si in restul tarii, inclusiv in Bucuresti. Odata cu achizitia companiei Consal, ne dorim o prezenta sustinuta si in centrul tarii - judetul Brasov, in domeniul constructiilor de infrastructura. O sa abordam lucrari de mare, medie, dar si mica anvergura, asa cum o facem si in regiunile actuale, cu un grad mare de integrare pe verticala a realizarii de valoare adaugata in cadrul companiei prin exploatarea resurselor minerale, productia de beton si mixturi asfaltice, proiectarea, executia si intretinerea obiectivelor de infrastructura (autostrazi, drumuri judetene/locale, aeroporturi, platforme, poduri si viaducte).
 
 
 
Totodata, intentionam si extinderea, in continuare, a activitatilor de constructii la cheie (industriale, birouri si anumite proiecte rezidentiale), precum si constructia, consolidarea si reabilitarea structurilor din beton (ex. parcari sub- si supraterane si poduri). Consal SRL Brasov este o societate cu capital privat romanesc, ce executa, in principal, lucrari de constructii de drumuri, inclusiv reparatii, si lucrari de constructii de retele edilitare de apa si canalizare, sinergiile cu compania noastra fiind evidente. Consal a incheiat anul 2020 cu o cifra de afaceri de 49,5 milioane de lei, avand peste 200 de angajati, pe care ii vom integra in structura Geiger Romania.
 
- Ce lucrari aveti in portofoliu in aceasta perioada si ce orizont temporar acopera acestea?
- Portofoliul actual de proiecte acopera anul in curs, 2022. Vizam implicarea noastra in proiectele de autostrazi care se vor derula pe raza judetelor Mures, Sibiu si Brasov, pe langa proiectele uzuale regionale de interes local sau judetean. Intentionam, de asemenea, sa avem o implicare mai intensa in proiectele private si publice de constructii civile la cheie, precum unitati de productie, birouri, hale logistice, dar si obiective rezidentiale, dupa caz.
Totodata, ramanem un important jucator pe piata regionala a resurselor minerale si a agregatelor, in calitate de furnizor pentru toate tipurile de proiecte, avand capacitate mare de productie si livrare. Investim constant in acest domeniu si in alte regiuni ale tarii, in ciuda hatisului birocratic si a blocajelor legislative pentru acest domeniu atat de important si adiacent bransei constructiilor din Romania.
 
 
 
- Ce planuri de dezvoltare aveti in perioada urmatoare? Luati in calcul extinderea in afara tarii?
- Investim constant, cel putin profitul realizat, indiferent de contextul economic, pentru a garanta o sustenabilitate pe termen lung si a pastra parcul de utilaje si echipamente la un anumit standard. Totodata, investim in resurse minerale care sa asigure baza activitatilor noastre pe viitor, in regiunile in care activam. Geiger Romania, ca parte a grupului german Geiger, activeaza doar la nivelul Romaniei si nu intentionam sa ne extindem pe alte piete. Cautam permanent solutii inovative in tot ceea ce facem. Sunt foarte multe solutii de digitalizare si automatizare pe care le-am implementat deja si cautam permanent noi aplicatii si solutii pentru viitor (de exemplu: solutii de dispozitie a camioanelor/echipamentelor si a incarcaturii acestora prin telemetrie, folosirea mai intensiva a solutiilor oferite de fotogrammetrie pentru stocuri, estimare cantitati, calcul volume etc.).
 
- Cum vedeti evolutia pietei de constructii in 2021 si cum credeti ca se va dezvolta aceasta in 2022 si in perspectiva?
- Activitatea de constructii a fost foarte dinamica in ultimii doi ani (2020, 2021), dar in prezent observam ca a incetinit. Numarul de licitatii in piata noastra relevanta este in scadere fata de aceeasi perioada a anilor 2021 si 2020. Sunt o serie de investitii si proiecte care se lasa asteptate. Chiar si o revigorare a numarului de licitatii dupa demararea proiectelor din PNRR, startul altor proiecte nationale sau aprobarea bugetelor locale si judetene, vor necesita timp pentru proceduri de achizitii, contestatii si, dupa caz, etape de proiectare, astfel incat o revenire a pietei la nivelul ultimilor doi ani s-ar produce, in cel mai optimist caz, in a doua jumatate a anului 2022. Afirmatia este valabila pentru proiectele de infrastructura.
 
 
- Cum se resimt, in cadrul companiei, efectele pandemiei legate de cresterea preturilor si dificultatile din lanturile de aprovizionare?
- Pentru proiectele in curs, am reusit sa depasim, de cele mai multe ori, obstacolele aparute, dar problemele aparute din cauza cresterilor de preturi generalizate si ale dificultatilor in lanturile de aprovizionare fac deosebit de grea activitatea de calculatie si ofertare a preturilor in viitoare proiecte. Gradul de incertitudine si risc este urias. De multe ori, constatam ca bugetele disponibile pentru o parte din proiectele publice sunt insuficiente, avand ca rezultat renuntarea la ofertare sau asumarea unor riscuri prea mari din partea concurentilor, avand ca posibil rezultat o implementare defectuoasa a proiectelor. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
quadratum
viarom
siniat
konsent
Acvatot 2019
concelex
noark
rigips
strabag nivel 1
BogArt
MAKITA
ness project
CONCEPT STRUCTURE
CDS
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
Ubitech
theda mar

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
top 500
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander