Agenda Constructiilor
Joi, 25 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - Global Vision va incepe dezvoltarea celei de-a treia hale a Constanta Business Park
Global Vision va incepe dezvoltarea celei de-a treia hale a Constanta Business Park
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 12 Sep 2022 12:43
Constanta Business Park,  unul dintre cele mai mari parcuri de business din sud-estul Europei, dezvoltat de Globalworth si Global Vision, dispune de 40.000 mp in cele doua unitati livrate, iar constructia celei de-a treia cladiri va incepe in curand, pe fondul unei cresteri a cererii de spatii logistice si industriale. Amplasat pe o suprafata totala de 100 de hectare, parcul va avea un total de 8 unitati cu specific logistic si industrial, iar planurile de dezvoltare includ si implementarea unui nod intermodal.
Cel mai nou chirias al complexului este compania Cargus, care isi va desfasura operatiunile intr-o unitate de tip ambient, de clasa A, cu o suprafata de 2.800 mp, ce include si un spatiu de birouri de 250 mp.
“Cresterea continua a pietei de e-Commerce si nevoia comerciantilor de servicii de curierat de calitate, eficiente si rapide au stat la baza deciziei de a investi in relocarea activitatii de procesare din Constanta intr-un depozit mai mare, mai modern, cu o capacitate dubla de procesare. Ma bucur ca am gasit in Global Vision si Globalworth parteneri puternici si sunt convins ca noul depozit din spatiul Constanta Business Park va fi un standard pentru piata de curierat si logistica din judet”, spune Olivier Van Houtte, CEO Cargus.
“Cargus este una dintre cele mai puternice companii care ofera solutii de curierat business-urilor in continua dezvoltare. Ne bucuram sa initiem aceasta colaborare in Constanta Business Park si sa le putem oferi spatiile de care au nevoie pentru a deservi, la randul lor, comunitatile de business din sud-estul Romaniei. Le multumim pentru incredere si suntem convinsi ca acest parteneriat va ajuta la dezvoltarea serviciilor oferite de companie in cel mai urbanizat judet din tara si intarirea pozitiei printre liderii din piata de curierat din Romania”, a adaugat Mihai Zaharia (foto), Director de Investitii Globalworth Romania si Director Piete de Capital Globalworth Group.
“Suntem onorati de aceasta noua colaborare si ne bucuram sa crestem comunitatea de afaceri din Constanta Business Park. Cred ca pe termen mediu si lung putem contribui impreuna cu partenerii nostri la transformarea regiunii Constanta intr-un important hub regional de business. Proiectul pe care il dezvoltam la Constanta reprezinta o investitie ampla, parcul avand o suprafata de dezvoltare estimata la aproximativ 500.000 de mp, cu functiuni multiple, unde acomodam deja o varietate de sectoare de activitate - de la curierat, logistica, pana la productie si industrie usoara. Cererea pentru aceste spatii este in crestere, fie ca vorbim de spatii in unitati cu mai multi chiriasi sau de unitati individuale personalizate, unul dintre motive fiind tendinta companiilor de a-si eficientiza operatiunile lanturilor de aprovizionare si productie”, sustine Sorin Preda, CEO & Founder Global Vision.
Compania de curierat Cargus a ales relocarea depozitului in Constanta Business Park datorita pozitiei strategice a parcului si a unei bune conectivitati cu zone importante din tara. Pe langa functiunile moderne, parcul ofera acces la infrastructura de transport rutier, feroviar, aerian si maritim. Zona Dobrogei, respectiv Constanta, reprezinta o regiune cu importanta strategica si un volum mare de livrari pentru compania de curierat.
In noul depozit, Cargus va procesa un volum mai mare de colete, raspunzand astfel cresterii pietei de e-Commerce si nevoilor comerciantilor din judetul Constanta de servicii de curierat de calitate. Astfel, capacitatea de procesare a noului depozit va ajunge la 15.000 de colete pe zi, dublu fata de cat este in prezent in depozitul actual. Depozitul va procesa colete atat pentru serviciile de livrare la adresa, cat si pentru cele cu livrare in reteaua de puncte SHIP & GO, care numara in prezent peste 700 de locatii.
In spatiul din Constanta Business Park, Cargus va implementa o noua linie de sortare a coletelor si va beneficia de echipamente moderne de cantarire automata. Activitatea noului depozit va incepe la finalul acestui an.
Spatiul inchiriat de Cargus se afla in cea de-a doua unitate dezvoltata in Constanta Business Park, gradul de ocupare al acestei unitati fiind de circa 80%.
Constanta Business Park, proiect cu functiuni multiple dezvoltat de Globalworth si Global Vision acomodeaza in cele doua cladiri existente companii precum Pepsi, Maspex, Mobexpert, DHL, Maracana, Lem’s. Printre chiriasi se numara si companii care au ales sa isi deschida linii de productie, facilitatile parcului fiind dedicate si industriei usoare.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMSISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BogArt
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
Arduro
noark
SIGM
rigips
concelex
Acvatot 2019
viarom
theda mar
EDIT-Structural
SSAB
strabag nivel 1
MAKITA
ness project
CDS
konsent
siniat
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
quadratum

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
top 500
AICPS_30
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander