Agenda Constructiilor
Marti, 18 Ianuarie 2022
ALLBIM
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - MOBEXPERT se asociaza cu CTP si va investi 50 milioane euro in urmatorii doi ani
MOBEXPERT se asociaza cu CTP si va investi 50 milioane euro in urmatorii doi ani
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 13 Ian 2022 12:41
CTP, cel mai mare dezvoltator si administrator de parcuri industriale si logistice Europa Continentala, continua expansiunea din Romania prin achizitia unui nou proiect de la grupul Mobexpert, cel mai mare producator si retailer de mobila si decoratiuni din Romania. Prin aceasta noua achizitie, CTP intra pe piata din Targu Mures si extinde parteneriatul cu Mobexpert la aproximativ 100.000 mp de spatii industriale si logistice.
“Deschidem o noua piata pentru CTP in orasul Targu Mures, un centru regional cu impact in mediile economic si cultural din Romania. La randul nostru, ne propunem sa avem un impact in comunitatea din zona si sa devenim un partener de incredere pentru companiile de aici, asa cum suntem si pentru grupul Mobexpert. Este impresionanta dezvoltarea Mobexpert si ne bucuram sa extindem parteneriatul nostru in Targu Mures si in Bucuresti”, a declarat Ana Dumitrache, country head, CTP Romania.
Prin intrarea pe piata din Targu Mures, CTP isi extinde acoperirea geografica in 15 orase din Romania si isi consolideaza pozitia de lider pe sectorul spatiilor industriale si logistice, cu un portofoliu de peste 2 mil. mp. Tranzactia marcheaza continuarea colaborarii initiate in anul 2020, prin achizitia depozitului principal al Mobexpert, o cladire de 38.000 mp, integrata ulterior in CTPark Bucharest West, cel mai mare parc industrial din reteaua CTP.
In paralel, grupul Mobexpert a inchiriat o suprafata de peste 25.000 mp de spatii de depozitare si de birouri in Bucuresti, in proiectul CTPark Bucharest Norh, din zona Afumati. In total, in Bucuresti si in Targu Mures, Mobexpert va ajunge sa ocupe astfel o suprafata de aproximativ 100.000 mp de spatii industriale si logistice in parcurile CTP.
“Grupul Mobexpert are nevoie de peste 50 milioane euro in urmatorii doi ani pentru a dezvolta capacitatile de productie si cele de retail. Din prudenta, dorim ca minim 50% din aceasta investitie sa fie facuta din surse proprii, pentru a nu creste exagerat expunerea bancara, intr-o perioada in care dobanzile au tendinte clare de crestere. Afacerea cu CTP este, credem noi, benefica pentru ambele parti. Noi pastram folosinta spatiilor in baza unor contracte avantajoase din punct de vedere al chiriei. CTP isi dezvolta obiectul lui principal de activitate si are in grupul Mobexpert un client pe termen lung”, a declarat Dan Sucu, pressedintele si proprietarul retelei de magazine cu mobila si decoratiuni Mobexpert.
Proiectul achizitionat recent de CTP include trei cladiri cu o suprafata totala de aproximativ 25.000 mp de spatii de productie si depozitare construite de Mobexpert in cadrul Parcului Industrial Mures, din apropierea Aeroportului International Transilvania Targu Mures.
Achizitia proprietatilor Mobexpert din Targu Mures a fost coordonata de echipa dedicata a CTP, prin Andreea Enescu, Transactions Director. Consultanta juridica a fost asigurata de casa de avocatura Constantinovici, McCann si Asociatii, parte din asocierea The Law Chamber, sub coordonarea avocatului partener Theodor McCann. Tranzactia a fost intermediata de compania de consultanta imobiliara Avison Young, prin David Canta, managing director.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTVideoConfAC-iulAUTODESK
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
hilti
leviatan
hidroplasto
rigips
CELCO 2020
strabag nivel 1
leviatan
Acvatot 2019
viarom
cv water 2021
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
AHK 2018
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere