Agenda Constructiilor
Vineri, 24 Septembrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - NEPI Rockcastle estimeaza investitii de 140 milioane euro in 2021 in Romania
NEPI Rockcastle estimeaza investitii de 140 milioane euro in 2021 in Romania
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 03 Aug 2021 11:33
NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor si dezvoltator de centre comerciale din zona Europei Centrale si de Est, a investit peste 2 miliarde de euro in primii 14 ani de activitate pe piata locala, in proiecte imobiliare urbane. Grupul a generat incasari de peste 100 milioane de euro la bugetul central al Romaniei si peste 50 milioane de euro la bugetele locale, doar in ultimii cinci ani.
Aceste rezultate consolideaza pozitia NEPI Rockcastle ca unul dintre cei mai mari investitori din Romania si cel mai mare din piata imobiliara, contribuind, de asemenea, la pozitionarea Romaniei in fata investitorilor straini ca mediu de afaceri solid si sigur.
In Romania, compania are 230 de angajati si genereaza, prin investitiile sale, alte 30.000 de locuri de munca in economia locala.
In cadrul centrelor comerciale din portofoliul NEPI Rockcastle isi desfasoara activitatea peste 1.000 de comercianti mici, medii si mari; locali, regionali si internationali, operand peste 3.000 de magazine, a caror cifra de afaceri totala anuala depaseste 1 miliard de euro.
In prezent, compania dispune de lichiditati de 1 miliard euro si este excelent pozitionata pentru noi investitii in Romania si alte piete. Desigur, viitoarele investitii pe piata locala si dimensionarea acestora vor fi influentate de evolutia cadrului legislativ si de respectarea tratatelor de aderare la Uniunea Europeana.
“La momentul acestui bilant, vreau sa multumesc tuturor celor care au fost implicati si au contribuit la succesul companiei: angajatilor nostri, pentru profesionalismul si devotamentul lor, chiriasilor - cei mai importanti si apropriati parteneri, comunitatilor si vizitatorilor centrelor noastre comerciale, investitorilor si finantatorilor pentru increderea lor si, nu in ultimul rand, autoritatilor pentru sustinerea mediului privat din Romania.”, a declarat Alex Morar, CEO-ul companiei.
Pentru 2021, NEPI Rockcastle estimeaza investitii de 140 de milioane euro pentru dezvoltare si cheltuieli de capital aferente proiectelor in curs, precum si alte oportunitati in functie de evolutia pietei.
Modernizarea centrelor comerciale si dezvoltarea unor proiecte rezidentiale raman activitati prioritare in strategia grupului.
In pofida impactului puternic al pandemiei asupra activitatii centrelor comerciale, reamintim ca in vara anului 2020, intr-un context economic si social dificil, NEPI Rockcastle deschidea cel de-al 20-lea centru comercial din portofoliul local, Shopping City Targu Mures, printr-o investitie de 70 milioane euro. Au urmat emisiunea de obligatiuni verzi, in valoare de 500 milioane euro, si incheierea tranzactiei de vanzare a portofoliului de cladiri de birouri din Romania, pentru suma de 290 de milioane de euro, ca parte din strategia de concentrare a operatiunilor in sectorul centrelor comerciale.
Deoarece confortul si experienta completa de cumparaturi si divertisment intr-un centru comercial primeaza, a doua parte a lui 2020 a insemnat pentru NEPI Rockcastle investitii in extensii si renovari ale centrelor sale comerciale: terasa outdoor si un nou cinema cu sase ecrane la Shopping City Buzau, investitii de peste 2 milioane euro pentru modernizarea a 7.000 mp si inaugurarea celui mai mare Decathlon din regiune (2.000 mp), la Braila Mall.
In urmatorii 10 ani, compania are in plan investitii masive in proiecte de reducere a amprentei de carbon, cum ar fi: energie regenerabila, niveluri mai ridicate de eficienta energetica si compensarea carbonului. Proiectele de sustenabilitate ale NEPI Rockcastle din cele noua tari, inclusiv Romania, in care opereaza un portofoliu de active in valoare de 5,8 miliarde euro, reprezinta angajamentul companiei de a sprijini dezvoltarea sustenabila si comunitara, prin reunirea initiativelor dedicate celor trei piloni care definesc strategia de sustenabilitate a grupului - educatie, protectia mediului si comunitate.
 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKTERAPLASTALLBIMgamma_2021VideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
cv water 2021
hilti
hidroplasto
CELCO 2020
rigips
leviatan
strabag nivel 1
Acvatot 2019
Ubitech

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
bienala
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere