Agenda Constructiilor
Joi, 18 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - ONE United Properties atrage 253,7 milioane lei pentru dezvoltarea companiei`
ONE United Properties atrage 253,7 milioane lei pentru dezvoltarea companiei`
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 04 Aug 2022 12:14
One United Properties, principalul investitor si dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidentiale, de birouri si mixte de ultima generatie din Bucuresti, Romania, anunta inchiderea operatiunii de majorare a capitalului social in data de 3 august si atragerea a 253,7 milioane de lei. Procesul a constat in doua etape - prima, in care actionarii existenti au subscris pe baza drepturilor de preferinta si cea de-a doua etapa, cu noi investitori care au participat la plasamentul privat. Pretul final per actiune pentru ambele etape a fost stabilit la 1,25 lei.
„Suntem incantati de rezultatul operatiunii de majorare a capitalului social - cea mai mare realizata vreodata de un emitent listat la bursa, pe care am derulat-o cu succes intr-un context global cu multe provocari, la un pret care este atractiv atat pentru noii investitori, cat si pentru companie. Le multumim tuturor actionarilor nostri existenti si celor noi pentru increderea acordata planurilor noastre de dezvoltare. Strategia noastra pentru urmatoarele 12 luni ramane una ambitioasa, cu focus pe opt noi tranzactii. Aceste noi acorduri vor sustine pipeline-ul de dezvoltare al companiei pentru urmatorii sase pana la opt ani. Sectorul dezvoltarilor imobiliare din Romania, inca semnificativ subdezvoltat in comparatie cu pietele europene, continua sa prezinte perspective excelente pentru anii viitori, iar in prezent ne aflam intr-o pozitie de lider ce ne permite sa maximizam profiturile pentru actionarii nostri in perioada urmatoare”, a declarat Victor Capitanu, co-CEO One United Properties.
Capitalul atras va sustine strategia de crestere a One United Properties, permitand companiei sa valorifice noi oportunitati de pe piata. Noul capital va fi investit cu prioritate in dezvoltari rezidentiale noi situate in principal in Bucuresti. Compania isi propune sa investeasca acest capital in zece noi dezvoltari. Primele acorduri, pentru doua locatii in Bucuresti, au fost deja semnate in iulie 2022. Dezvoltarile care vor fi construite pe acele terenuri sunt One City Club, situat in sectorul 2 al Capitalei, care va contine aproximativ 200 de apartamente in cladiri cu regim redus de inaltime, precum si One Herastrau City, situat in sectorul 1 al Bucurestiului, unde One United Properties intentioneaza sa construiasca 900 de apartamente in cadrul a sapte turnuri inalte. Acordurile pentru restul de opt noi dezvoltari sunt estimate a fi semnate in urmatoarele 12 luni.
La data de 31 mai 2022, One United Properties a pre-vandut 84% din unitatile rezidentiale disponibile in dezvoltari viitoare, planificate a fi receptionate intre 2022 si 2023: One Floreasca Vista, One Timpuri Noi, One Verdi Park, One Modrogan, One Peninsula si One Cotroceni Park. Prin urmare, conform datelor disponibile la 31 mai 2022, compania urmeaza sa primeasca de la clientii sai, in urmatoarele 18 luni, 163,6 milioane de euro. Pe 22 august 2022, One United Properties va raporta rezultatele financiare pentru prima jumatate a anului 2022, inclusiv cifrele de vanzari actualizate pentru primul semestru al anului.
Aceasta operatiune a fost a cincea majorare de capital pentru One United Properties. Totodata, a reprezentat cea mai mare majorare de capital social realizata vreodata de un emitent deja listat pe Bursa de Valori Bucuresti, in care veniturile au fost atrase pentru dezvoltarea companiei. Prima etapa a operatiunii de majorare a capitalului a fost intermediata de BRK Financial Group, iar plasamentul privat de Raiffeisen Bank International si UniCredit, in calitate de Joint Bookrunners, si Swiss Capital, in calitate de Co-Bookrunner.
 
ALLBIMAUTODESKVideoConfAC-iulTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
CELCO 2020
leviatan
rigips
leviatan
hidroplasto
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
Acvatot 2019
MAKITA
hilti
BMI_Icopal
viarom

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere